Σάββατο, 20 Απρ, 2024
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά τους πιλότους του ελικοπτέρου Marine One μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο από το Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο των ΗΠΑ Walter Reed στην Ουάσιγκτον, στις 5 Οκτωβρίου 2020. (Win McNamee/Getty Images)

Τραμπ: Η Κίνα «θα πληρώσει ένα μεγάλο τίμημα» για όσα προκάλεσαν στην χώρα και την ανθρωπότητα

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Κίνα θα «πληρώσει ένα μεγάλο τίμημα» για όσα προκάλεσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και όλο τον κόσμο.

Ο 74χρονος πρόεδρος εξέδωσε ένα μήνυμα από το Rose Garden του Λευκού Οίκου για να ενημερώσει τους Αμερικανούς πολίτες ότι προσπαθεί να κάνει ευρέως διαθέσιμο σε κάθε Αμερικανό ένα κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύχθηκε από τη Regeneron Pharmaceuticals Inc.

«Δεν είναι δικό σας λάθος για αυτό που συνέβη, το λάθος είναι της Κίνας», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), υπεύθυνο για την πανδημία COVID-19.

«Η Κίνα θα πληρώσει ένα μεγάλο τίμημα για όσα προκάλεσαν σε αυτήν τη χώρα», δήλωσε ο Τραμπ. «Η Κίνα θα πληρώσει ένα μεγάλο τίμημα για όσα προκάλεσαν στην ανθρωπότητα. Αυτό να το θυμάστε».

Ο ίδιος ο πρόεδρος βρέθηκε θετικός στην COVID-19 στις 2 Οκτωβρίου. Ταξίδεψε στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed στην Μπεθέσντα του Μέριλαντ, όπου και έλαβε θεραπεία την ίδια ημέρα και επέστρεψε στον Λευκό Οίκο στις 5 Οκτωβρίου.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φτάνει στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed στην Μπεθέσντα, με το ελικόπτερο Marine One στις 2 Οκτωβρίου 2020. (Jacquelyn Martin / AP Photo)

 

Η K. T. ΜακΦάρλαντ, πρώην αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, δήλωσε πως πιστεύει ότι ο Τραμπ θα είναι ένας πιο ισχυρός ηγέτης αφότου έζησε από πρώτο χέρι τον ιό του ΚΚΚ.

«Πέρασε το σχολείο του κορωνοϊού», είπε στην The Epoch Times σε πρόσφατη συνέντευξη. «Θα του επιτρέψει να μιλήσει με ειλικρίνεια και με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το τι περνάει η χώρα… Έχει ενημερωθεί για όλες τις πειραματικές θεραπείες και τα πρωτόκολλα καθώς και τα επερχόμενα εμβόλια».

K. T. ΜακΦάρλαντ, πρώην αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Τραμπ και συγγραφέας του «Revolution: Trump, Washington and “We the People”». (Brendon Fallon/The Epoch Times)

 

«Πραγματικά θα τον κάνει έναν πολύ πιο ισχυρό ηγέτη», πρόσθεσε.

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, δικηγόρος του Τραμπ, κατηγόρησε την Τρίτη το ΚΚΚ ότι εσκεμμένα διατηρούσε τα σύνορά του ανοιχτά για να μεγιστοποιήσει τη ζημιά από τον ιό του ΚΚΚ στον υπόλοιπο κόσμο, προσθέτοντας πως θεωρεί υπεύθυνο το κυβερνών κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας για αυτό που συνέβη στον Τραμπ.

Διαβάστε επίσης

«Η Κίνα το γνώριζε για έναν έως και ενάμιση μήνα προτού μας το πει», είπε ο Τζουλιάνι. «Έκλεισαν την Κίνα, και μήνες αργότερα επέτρεψαν σε χιλιάδες και εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζους να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη και σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο δικηγόρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι μιλάει σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο την 1η Ιουλίου 2020. (Chip Somodevilla / Getty Images)

 

Ο Τζουλιάνι δημοσίευσε την ίδια ημέρα στο Twitter τον όρο «ιός του ΚΚΚ», ενώ επιπλέον έκανε μια διάκριση μεταξύ της σωστής Κίνας και του Κινεζικού κομμουνιστικού καθεστώτος, σημειώνοντας ότι ο κινεζικός λαός έχει πέσει θύμα του ΚΚΚ όπως ακριβώς και ο υπόλοιπος κόσμος.

Η Epoch Times αναφέρεται στον νέο κορωνοϊό ως ιό του ΚΚΚ, επειδή η συγκάλυψη και η κακοδιαχείριση του ΚΚΚ επέτρεψαν τον ιό να εξαπλωθεί σε όλη την Κίνα με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας παγκόσμιας πανδημίας.

Ένας έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου από τους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου έφτασε στο συμπέρασμα ότι το ΚΚΚ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι «υπεύθυνοι» για την εξάπλωση του ιού και ότι η παγκόσμια πανδημία θα μπορούσε πιθανώς να είχε αποφευχθεί εάν είχαν ενεργήσει διαφορετικά.

Η έκθεση των Ρεπουμπλικανών μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Σώματος αναφέρει ότι το ΚΚΚ συμμετείχε σε ενεργές προσπάθειες συγκάλυψης πληροφοριών σχετικά με την εξάπλωση του ιού του ΚΚΚ, και ότι ο ΠΟΥ είναι συνένοχος αυτής της συγκάλυψης, επαινώντας το ΚΚΚ και απηχώντας τις θέσεις του.

Μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου 2019, το ΚΚΚ είχε αρκετά στοιχεία για να διαπιστώσει ότι ήταν «νομικά υποχρεωμένο» να ενημερώσει τον ΠΟΥ ότι το ξέσπασμα στην Γουχάν μπορεί να αποτελούσε Έκτακτη Άνάγκη Διεθνούς Ανησυχίας για τη Δημόσια Υγεία (PHEIC), αλλά επέλεξε να μην το πράξει, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, αναφέρει η έκθεση. Αντ ‘αυτού, σημειώνουν οι συντάκτες, υπάρχουν «πολλά, ανησυχητικά παραδείγματα από τη μεριά του ΚΚΚ όπως η παρενόχληση και κράτηση Κινέζων γιατρών που προσπάθησαν να προειδοποιήσουν τον υπόλοιπο κόσμο για την ύπαρξη της επιδημίας».

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσαν πρόσφατα στον ιστότοπό τους ότι ο ιός του ΚΚΚ μπορεί να μεταδοθεί μέσω του αέρα. Είπαν ότι μια τέτοιου είδους μετάδοση μπορεί «μερικές φορές» να συμβεί «με έκθεση στον ιό μέσω μικρών σταγονιδίων και σωματιδίων που έχουν την ικανότητα να παραμένουν στον αέρα για λεπτά έως και ώρες», κυρίως σε κλειστούς χώρους με ανεπαρκή αερισμό.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, περισσότεροι από 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό του ΚΚΚ εκ των οποίων,  περισσότεροι από 211.000 θάνατοι να έχουν καταγραφεί.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε