Πέμπτη, 25 Απρ, 2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στέκεται στο μπαλκόνι έξω από το Μπλε Δωμάτιο μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον στις 5 Οκτωβρίου 2020. (AP Photo/Alex Brandon)

Τραμπ: «Μην το αφήσετε να κυριαρχήσει στη ζωή σας», αναφερόμενος στον κορωνοϊό

«Μην το αφήσετε να κυριαρχήσει στη ζωή σας» ήταν το μήνυμα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μέσω βίντεο στους Αμερικανούς πολίτες, αναφερόμενος στην ασθένεια COVID-19, αμέσως μετά την αναχώρησή του από το Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Γουόλτερ Ριντ.

«Μόλις έφυγα από το Ιατρικό Κέντρο Γουόλτερ Ριντ και είναι πραγματικά κάτι πολύ ξεχωριστό -οι γιατροί, οι νοσοκόμες, οι πρώτοι ανταποκριτές», δήλωσε ο Τραμπ. «Και έμαθα πολλά για τον κορωνοϊό, εκ των οποίων ένα πράγμα που είναι σίγουρο -μην το αφήσεις να κυριαρχήσει στη ζωή σου, μην φοβάσαι».

«Θα το νικήσετε, έχουμε τον καλύτερο ιατρικό εξοπλισμό, έχουμε τα καλύτερα φάρμακα, όλα αναπτύχθηκαν πρόσφατα και θα το νικήσετε», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι αυτός και η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στις 2 Οκτωβρίου. Αργότερα την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος μετακόμισε στο Γουόλτερ Ριντ «για λόγους προφύλαξης», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τραμπ είπε ότι «δεν ένιωθε τόσο καλά» όταν αναχωρούσε για το Γουόλτερ Ριντ, αλλά ότι «θα μπορούσε να είχε φύγει» από το στρατιωτικό νοσοκομείο εδώ και δύο ημέρες, επειδή «ένιωθε υπέροχα… καλύτερα από ό,τι ήταν πριν από 20 χρόνια» αφού έλαβε θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης μιας πενταήμερης θεραπευτικής αγωγής του ενδοφλέβιου αντιιικού φαρμάκου ρεμντεσιβίρη.

Είπε στους Αμερικανούς πολίτες: «Μην το αφήσετε να κυριαρχήσει, μην το αφήσετε να πάρει τον έλεγχο της ζωής σας. Μην το αφήσετε να συμβεί, έχουμε τη σπουδαιότερη χώρα στον κόσμο. Επιστρέφουμε στη δουλειά, θα βγούμε μπροστά.»

«Ως ηγέτης σας, έπρεπε να το κάνω αυτό. Ήξερα ότι υπάρχει κίνδυνος, αλλά έπρεπε να το κάνω. Βγήκα μπροστά, ηγήθηκα. Κάθε ηγέτης θα έκανε αυτό που έκανα. Και ξέρω ότι υπάρχει ρίσκο, υπάρχει κίνδυνος, αλλά αυτό είναι εντάξει. Και τώρα είμαι καλύτερα και ίσως έχω αποκτήσει και ανοσία», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

«Μην το αφήσετε να κυριαρχήσει στις ζωές σας, βγείτε έξω, να είστε προσεκτικοί, έχουμε τα καλύτερα φάρμακα στον κόσμο και όλα θα συμβούν πολύ σύντομα και όλα εγκρίνονται. Και τα εμβόλια έρχονται σύντομα», είπε ο Τραμπ.

Λίγο πριν την κυκλοφορία της δήλωσης-βίντεο, ο πρόεδρος μοιράστηκε ένα βίντεο με την άφιξή του πίσω στον Λευκό Οίκο από το Γουόλτερ Ριντ στο Marine One.

Ο ιατρός του προέδρου, Σον Κόνλεϊ είπε νωρίτερα την ίδια μέρα ότι ο πρόεδρος παραμένει συμπτωματικός και δεν θα ήταν πλήρως «εκτός κινδύνου» για άλλη μια εβδομάδα, αλλά ότι είχε εκπληρώσει και υπερέβη τα πρότυπα απαλλαγής από το νοσοκομείο. Ο Τραμπ αναμένεται να συνεχίσει την ανάρρωσή του στο Λευκό Οίκο μαζί με την πρώτη κυρία.

Ο Διευθυντής Επικοινωνιών του Τραμπ 2020, Τιμ Μέρτο, δήλωσε στο Fox News αργά τη Δευτέρα, περίπου μία ώρα μετά την αποχώρηση του προέδρου από το Γουόλτερ Ριντ, ότι ο Τραμπ «σκοπεύει να συμμετάσχει στο ντιμπέιτ» με τον αντίπαλό του, υποψήφιο πρόεδρο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, στις 15 Οκτωβρίου.

Η Σιμόνε Σάντερς, ανώτερη σύμβουλος της καμπάνιας Μπάιντεν, δήλωσε στο CNN την Κυριακή ότι ο Μπάιντεν «ανυπομονεί» για την επικείμενο ντιμπέιτ που θα πραγματοποιηθεί στο Μαϊάμι της Φλόριντα, στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Αντριέν Αρστ.

Η Σάντερς πρόσθεσε ότι ήλπιζαν ο Τραμπ να μπορεί να συμμετάσχει. «Ελπίζουμε ότι είναι ιατρικά ικανός να συμμετάσχει και αυτό εξαρτάται από τους γιατρούς του να το καθαρίσουν. Αλλά ο Τζο Μπάιντεν θα συμμετάσχει σε αυτό το ντιμπέιτ», είπε στο CNN.

Η Επιτροπή Προεδρικών Ντιμπέιτ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τόσο ο Τραμπ όσο και ο Μπάιντεν «πληρούν τις προϋποθέσεις για συμμετοχή» στο ντιμπέιτ.

 

Το Associated Press συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε τη Mimi στο Twitter: @MimiNguyenLy

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε