Παρασκευή, 26 Απρ, 2024
Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι (δεξιά), διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, μιλά ενώ ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (κέντρο) και ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πένς, ακούνε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σχετικά με την πανδημία του ιού του ΚΚΚ, στην αίθουσα ενημέρωσης τύπου του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον στις 24 Μαρτίου 2020. (Drew Angerer / Getty Images)

Τραμπ: Ο Φάουτσι «έκανε πολλά λάθη» κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε ότι το μέλος της ειδικής ομάδας COVID-19 του Λευκού Οίκου, Δρ Άντονι Φάουτσι, «έκανε πολλά λάθη» στο πώς χειρίστηκε την επικοινωνία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Τραμπ ρωτήθηκε την Πέμπτη το βράδυ σε μια συνέντευξη για το πώς αντιμετωπίζουν το Τέξας και η Φλόριντα τις εξελίξεις σχετικά με τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα). Τις τελευταίες ημέρες, οι πολιτείες αυτές, μαζί με άλλες νοτιοανατολικές και νοτιοδυτικές πολιτείες έχουν αναφέρει σημαντικές αυξήσεις κρουσμάτων, με αποτέλεσμα οι κρατικοί αξιωματούχοι να προειδοποιούν ότι οι προσπάθειές τους για επανέναρξη ενδέχεται να τεθούν σε παύση.

«Ο Δρ. Φάουτσι είναι καλός άνθρωπος, αλλά έκανε πολλά λάθη», δήλωσε ο Τραμπ στον παρουσιαστή των Fox News, Σων Χάνιτι, αφού ρωτήθηκε για τις πολιτείες. «Πολλοί από αυτούς είπαν μην φοράτε μάσκα, μην φοράτε μάσκα», πρόσθεσε ο πρόεδρος. «Τώρα λένε να φοράμε μάσκα. Έγιναν πολλά λάθη, πολλά λάθη.»

Ο πρόεδρος αναφερόταν πιθανώς στις συμβουλές των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ότι δεν συνιστάται στους ανθρώπους να φορούν προστασία προσώπου νωρίς στην πανδημία. Τον Απρίλιο, το πρακτορείο ανακάλεσε και εξέδωσε οδηγίες ότι οι άνθρωποι πρέπει να φορούν μη ιατρικές μάσκες δημόσια.

Όταν ο Τραμπ θα επισκεφθεί τραυματίες στρατιώτες στο νοσοκομείο του Γουόλτερ Ριντ το Σάββατο, θα φορέσει μάσκα, σύμφωνα με σχόλια στη συνέντευξη.

Πρόσθεσε ότι συνολικά, 45 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει τεστ για τον ιό του ΚΚΚ και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Άτομα που φορούν μάσκες περπατούν μπροστά από έναν πίνακα οδηγιών για την υγεία και την ασφάλεια και ένα ανοιχτό εστιατόριο στην προβλήτα της Σάντα Μόνικα, το οποίο άνοιξε ξανά στις 25 Ιουνίου μετά το κλείσιμο για πάνω από τρεις μήνες λόγω της πανδημίας κορωνοϊού στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, στις 26 Ιουνίου 2020. (Frederic J. Brown / AFP / Getty Images)

 

«Έχουμε κρούσματα παντού. Οι περισσότεροι βελτιώνονται αμέσως, είναι άνθρωποι, νέοι, έχουν συνάχι και δύο μέρες αργότερα είναι καλά και δεν είναι άρρωστοι για να ξεκινήσουν», είπε ο Τραμπ.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ο Φάουτσι, ο επί μακρόν επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, έδωσε γρήγορα προειδοποιήσεις σχετικά με την εξάπλωση του ιού λέγοντας ότι είναι απαραίτητες οι καραντίνες.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Φάουτσι είπε ότι οι ισχυρισμοί του Τραμπ ότι το 99% των κρουσμάτων του ιού του ΚΚΚ  είναι «ακίνδυνοι» δεν είναι σωστοί.

«Προσπαθώ να καταλάβω από πού πήρε τον αριθμό ο πρόεδρος», δήλωσε ο Φάουτσι στους Financial Times. «Αυτό που πιστεύω ότι συνέβη είναι ότι κάποιος του είπε ότι η γενική θνησιμότητα είναι περίπου 1 τοις εκατό. Και ερμήνευσε, επομένως, ότι το 99 τοις εκατό δεν είναι πρόβλημα, όπου προφανώς δεν ισχύει».

Ο γιατρός πρόσθεσε ότι έχει να δει τον Τραμπ από τις αρχές Ιουνίου.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν επίσημα τη διαδικασία αποχώρησης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) αφού ο οργανισμός του ΟΗΕ παραδέχτηκε πολλά σφάλματα στην εκτίμησή του για τον ιό, ο οποίος προήλθε από την ηπειρωτική Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους.

Γνωρίζατε ότι είμαστε ανεξάρτητοι;

Η Epoch Times είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε επιρροή από εταιρείες, κυβερνήσεις ή πολιτικά κόμματα. Ο μόνος μας στόχος είναι να δίνουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι προς το κοινό.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε