Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαιρετάει τους υποστηρικτές του μετά από ένα ράλι στο Νιούταουν στην Πενσυλβάνια στις 31 Οκτωβρίου 2020. (Mark Makela / Getty Images)

Τραμπ: «Ποτέ μην στοιχηματίζετε εναντίον μου»

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε μια νέα συνέντευξή του, είπε ότι είναι πεπεισμένος ότι θα φτάσει τις 270 εκλεκτορικές ψήφους όταν επιλυθούν όλες οι νομικές διαδικασίες, οι έλεγχοι και οι επανακαταμετρήσεις.

Ο Τραμπ είπε στο Washington Examiner ότι άκουσε πολλούς τις τελευταίες ημέρες να του λένε ότι πρέπει να αναγνωρίσει την ήττα του, θα συνεχίσει όμως να πολεμά.

Δημοσίευσε μια ελαφριά προειδοποίηση προς τους ανθρώπους που του λένε ότι δεν υπάρχει ελπίδα: «Ποτέ μην στοιχηματίζετε εναντίον μου».

«Θα κερδίσουμε το Ουισκόνσιν», δήλωσε ο Τραμπ στο Examiner. «Αριζόνα – η διαφορά θα πέσει στις 8.000 ψήφους και αν μπορούμε να κάνουμε έλεγχο στις εκατομμύρια ψήφους, θα βρούμε 8.000 ψήφους εύκολα. Αν μπορούμε να κάνουμε έναν έλεγχο, θα είμαστε σε καλή κατάσταση εκεί».

Και στη Γεωργία, είπε, «Θα κερδίσουμε… γιατί τώρα, έχουμε διαφορά περίπου 10.000, 11.000 ψήφους, και περιμένουμε μετρήσεις με το χέρι». Ο Τραμπ αναφερόταν σε μια ανακοίνωση που έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας ότι θα πραγματοποιηθεί μια πλήρης χειροκίνητη επανακαταμέτρηση.

«Η χειροκίνητη καταμέτρηση είναι η καλύτερη. Το να χειρίζεσαι το μηχάνημα δεν σημαίνει τίποτα. Κερδίζεις 10 ψήφους. Αλλά όταν μετράς με το χέρι – νομίζω ότι θα κερδίσουμε τη Γεωργία», είπε στην εφημερίδα.

Στο Μίσιγκαν και την Πενσυλβάνια, η νομική στρατηγική της εκστρατείας του επικεντρώνεται στη διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό των Ρεπουμπλικανών παρατηρητών σε κρίσιμες χρονικές περιόδους κατά τη καταμέτρηση των ψήφων, δήλωσε ο Τραμπ.

«Δεν άφηναν τους παρατηρητές μας να παρακολουθούν ή να παρατηρούν», πρόσθεσε ο Τραμπ. «Αυτό είναι σοβαρό. Πρέπει να αφαιρέσουν εκείνες τις ψήφους που μετρήθηκαν κατά τη διάρκεια εκείνων των χρονικών περιόδων που [παρατηρητές του Τραμπ] δεν ήταν εκεί. Πήγαμε στο δικαστήριο, και ο δικαστής τους διέταξε [τους παρατηρητές] να επιστρέψουν, αλλά αυτό έγινε μετά από δύο ημέρες και εκατομμύρια ψήφοι μπορεί να περάστηκαν. Εκατομμύρια. Και είμαστε πίσω 50.000».

Οι υπουργοί Εξωτερικών στην Πενσυλβάνια και το Μίσιγκαν αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς της ομάδας του Τραμπ και των Ρεπουμπλικανών πως δεν επιτράπηκε η πρόσβαση στους παρατηρητής εκεί.

Εκλογικοί υπάλληλοι μετράνε ψήφους στο εκλογικό τμήμα της κομητείας Μαρικόπα στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

 

Στο Μίσιγκαν, δύο Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες της πολιτείας έστειλαν μια επιστολή στην υπουργό Εξωτερικών του Μίσιγκαν Τζόσελιν Μπένσον νωρίτερα αυτή την εβδομάδα όπου ισχυρίζονται ότι υπήρξε μια σειρά παρατυπιών και πιθανής νοθείας.

Η επιστολή τους κάνει αναφορά σε ισχυρισμούς ότι κατέφθασαν ψηφοδέλτια στο Κέντρο TCF στο Ντιτρόιτ χωρίς σύστημα ιχνηλασιμότητας και χωρίς φακέλους, λέγοντας ότι περιελάμβανε μια παρτίδα περίπου 40.000 ψηφοδελτίων που ήρθε νωρίς στις 4 Νοεμβρίου, μια μέρα μετά την Ημέρα των Εκλογών. Ανέφεραν επίσης ότι υπήρξαν αναφορές για «παράνομο και επίσημο εκφοβισμό και παρέμβαση» σε εκλογικούς παρατηρητές, όπως παρενόχληση, άνιση μεταχείριση και απομάκρυνση των παρατηρητών, καθώς καιάρνηση καταγραφής των ισχυρισμών των παρατηρητών».

Εν τω μεταξύ, ένα πολιτειακό δικαστήριο της Πενσυλβάνια αποφάσισε την Πέμπτη ότι η υπουργός Εξωτερικών Κάθι Μπούκβαρ άλλαξε εσφαλμένα την προθεσμία για μια βασική διάταξη ταυτοποίησης ψηφοφόρων δύο ημέρες πριν από την ημέρα των εκλογών. Η δικαστής Μαίρη Χάνα Λεβίτ, η οποία αποφάνθηκε υπέρ της εκστρατείας του Τραμπ, είπε ότι ορισμένα καθυστερημένα ψηφοδέλτια δεν πρέπει να μετρηθούν στην πολιτεία.

Αρκετοί εξέχοντες Ρεπουμπλικάνοι και νομικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι οι νομικές ενέργειες του Τραμπ εμπίπτουν στα δικαιώματά του και ότι οι Αμερικανοί δεν πρέπει να ανησυχούν. Ορισμένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και κορυφαίοι Δημοκρατικοί κάλεσαν τον Τραμπ να παραιτηθεί των αγωγών, κατηγορώντας τον πρόεδρο ότι συμμετέχει σε ρητορική που επιδιώκει να υπονομεύσει την αξιοπιστία των εκλογών.

«Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να ανησυχούν για αυτές τις αγωγές», έγραψε ο Τζεντ Σούγκερμαν, καθηγητής στη Νομική Σχολή Fordham, για την Washington Post. «Πράγματι, πρέπει να τις καλωσορίσουμε». Ο Σούγκερμαν, ωστόσο, είπε ότι πιστεύει ότι ορισμένες από τις αγωγές θα απορριφθούν στο δικαστήριο.

Αργότερα στη συνέντευξη, ο Τραμπ είπε ότι ο αγώνας για τις εκλεκτορικές ψήφους θα μπορούσε να γυρίσει σε λίγες εβδομάδες. «Δεν γνωρίζω. Είναι πιθανόν σε δύο εβδομάδες, τρεις εβδομάδες», είπε ο Τραμπ για ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε