Κυριακή, 17 Ιαν, 2021

Τσάι Matcha, ένας κρυμμένος θησαυρός

Η λέξη “Matcha” στα γιαπωνέζικα σημαίνει τσάι σε σκόνη. Στην Κίνα και την Ιαπωνία κατατάσσεται μεταξύ των πολυτιμότερων σε θρεπτική αξία παραδοσιακών προϊόντων εδώ και 900 χρόνια. Σήμερα καλλιεργείται επιδέξια από έμπειρους παραγωγούς στην περιοχή Ούτζι του Κιότο.

Από τον 12ο αιώνα, το τσάι Matcha τιμάται με την παραδοσιακή ιαπωνική τελετή του τσαγιού, μια πνευματική εμπειρία που αναδεικνύει αρμονία και σεβασμό στα στάδια προετοιμασίας, σερβιρίσματος και κατανάλωσης του Matcha, ως ζεστού τσαγιού.

Η σκόνη Matcha είναι φτιαγμένη από το τρυφερό μέρος των φύλων πράσινου τσαγιού αλεσμένα σε σκόνη. Μόλις μαζευτούν, τα φύλλα ατμίζονται και αφού στεγνώσουν, αλέθονται με πέτρες. Καταναλώνοντας ολόκληρο το φύλλο, και όχι μόνο το εκχύλισμά του, προσλαμβάνουμε 137 φορές τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού και 12 φορές τη θρεπτική του αξία.

Το τσάι Matcha θεωρείται από τις πιο πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών, περιέχοντας υψηλότερη ποσότητα από οποιαδήποτε άλλη υπερτροφή, βοηθώντας έτσι και τον μεταβολισμό. Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, με υψηλή περιεκτικότητα ιχνοστοιχείων και μετάλλων όπως το σελήνιο, τον ψευδάργυρο και το μαγνήσιο.

Είναι ένα υγιές υποκατάστατο του καφέ, καθώς η σκόνη Matcha περιέχει πολύ λιγότερη αναλογία καφεΐνης από ότι του καφέ, παρέχοντας ταυτόχρονα μια ήρεμη ενέργεια που διαρκεί ώρες – κάτι που οφείλεται σε ένα φυσικό αμινοξύ που ονομάζεται L-θεανίνη, το οποίο προκαλεί χαλάρωση χωρίς υπνηλία· γι’αυτό είναι καλύτερα να το καταναλώσετε τουλάχιστον 6 ώρες πριν από τον ύπνο.

Έχει μια ελαφρώς γλυκιά, πλούσια αλλά απαλή γεύση και μπορείτε να φτιάξετε ένα κρύο ρόφημα ή ζεστό (το νερό δεν πρέπει βράσει διότι το τσάι μπορεί να πικρίσει).

Τώρα το καλοκαίρι μπορείτε να δοκιμάσετε και το Παγωμένο Matcha Latte:
Χτυπήστε περίπου 50 γρ. γάλα μέχρι να γίνει αφρός, έπειτα προσθέστε πάγο και στη συνέχεια ανακατέψτε το ζεστό Matcha μαζί με ζάχαρη ή μέλι αν θέλετε και απολαύστε το!

Ακολουθήστε την Epoch Times στο Twitter: @EpochTimesGr

 

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Σχολιάστε