Κυριακή, 17 Ιαν, 2021
Φωτογραφία: Ari LeVaux

Υπέροχη αλοιφή από φρέσκο σκόρδο

Αυτή η δυνατή, ανοιχτόχρωμη πράσινη πάστα δημιουργεί μια εξαιρετική αλοιφή, γέμιση ή συστατικό. Οι ξηροί καρποί και ο μαϊντανός την κάνουν πιο πλούσια και προσδίδουν ένα χορτώδες άρωμα, κάνοντας τη να μοιάζει σε κάτι μεταξύ σάλτσας πέστο και ρομέσκο

Τα φρέσκα σκόρδα έχουν περισσότερες ίνες από το αποξηραμένα σκόρδα, έτσι χρειάζονται περισσότερο χρόνο στο μπλέντερ. Αλλά με λίγη υπομονή, θα πολτοποιηθούν όπως και τα αποξηραμένα

Κάνει 10 μερίδες

– 1 φλιτζάνι αμύγδαλα
– 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
– 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φρέσκα σκόρδα
– 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
– Ξύσμα και χυμός 1/2 λεμονιού
– 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός

Ανακατέψτε τα αμύγδαλα και το αλάτι σε ένα μπλέντερ έως ότου τα αμύγδαλα συνθλιφτούν. Προσθέστε τα φρέσκα σκόρδα και ανακατέψτε. Προσθέστε το πρώτο φλιτζάνι με το ελαιόλαδο, λίγο λίγο τη φορά. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και έπειτα τον μαϊντανό και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Το δεύτερο φλιτζάνι με το λάδι είναι προαιρετικό, η πάστα θα αραιώσει καθώς το προσθέτετε και προς έκπληξη, θα γίνει ακόμα πιο πηχτή μετά από λίγο.

Μπορείτε να παραλείψετε τα αμύγδαλα, αν θέλετε η πάστα να είναι πιο κρεμώδης. Σε αυτήν την περίπτωση, βάλτε μόνο ένα κουταλάκι αλάτι και μόνο ένα φλιτζάνι λάδι.

Μπορείτε να την απλώσετε σε ό,τι θέλετε ή να την τυλίξετε το σε φύλλο μαρουλιού ρομάνα μαζί με μερικά κομματάκια φέτας. Ψύξτε ή καταψύξτε ότι σας περισσέψει.

Καλή σας όρεξη!

Από τον Ari LeVaux

Γνωρίζατε ότι είμαστε ανεξάρτητοι;

Η Epoch Times είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε επιρροή από εταιρείες, κυβερνήσεις ή πολιτικά κόμματα. Ο μόνος μας στόχος είναι να δίνουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι προς το κοινό.

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Σχολιάστε