Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Οι διαδηλωτές κρατούν σημαίες σε διαμαρτυρία κατά των περιορισμών της κυβέρνησης εν μέσω της επιδημίας του ιού του ΚΚΚ, στο Βερολίνο την 1η Αυγούστου 2020. (Fabrizio Bensch / Reuters)

Χιλιάδες σε πορεία στο Βερολίνο – διαμαρτύρονται για τους περιορισμούς λόγω κορωνοϊού

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν κατά των περιορισμών που επιβλήθηκαν στη Γερμανία για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων.

Η χαλαρή συγκέντρωση, που εκτιμάται από την αστυνομία σε 15.000, περιελάμβανε φιλελεύθερους, πιστούς του συντάγματος και σκεπτικιστές της επιστήμης πίσω από τις πολιτικές για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Οι διαδηλωτές χόρεψαν και τραγούδησαν «Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι!» υπό τη μελωδία “We Will Rock You” του ροκ συγκροτήματος Queen. Άλλοι έκαναν πορεία με πλακάτ λέγοντας «Κάνουμε θόρυβο επειδή κλέβετε την ελευθερία μας!» και «Σκεφτείτε! Μην φοράτε μάσκα!»

Οι διαδηλωτές σε πορεία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στους περιορισμούς της κυβέρνησης εν μέσω της επιδημίας του ιού του ΚΚΚ, στο Βερολίνο την 1η Αυγούστου 2020. (Fabrizio Bensch / Reuters)

 

Μετά τις διαμαρτυρίες ακολούθησε μια ομιλία του Μίκαελ Μπάλουεγκ, ενός επιχειρηματία και πολιτικού αουτσάιντερ που έχει οργανώσει παρόμοιες συγκεντρώσεις στη Στουτγκάρδη και έχει βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος της νοτιοδυτικής πόλης.

«Το αίτημά μας είναι να επιστρέψουμε στη δημοκρατία», δήλωσε ένας διαδηλωτής που αρνήθηκε να δώσει το όνομά του. «Η μάσκα που μας υποδουλώνει πρέπει να φύγει».

Αυτός, όπως και οι περισσότεροι διαδηλωτές, δεν φορούσε μάσκα.

Οι διαδηλωτές κρατούν σημαίες κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στους περιορισμούς της κυβέρνησης εν μέσω της επιδημίας του ιού του ΚΚΚ, στο Βερολίνο την 1η Αυγούστου 2020. (Fabrizio Bensch / Reuters)

 

Η Γερμανία δεν έχει πληγεί τόσο σοβαρά όσο κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με περισσότερα από 200.000 κρούσματα από την COVID-19 και σχεδόν 1.000 να έχουν πεθάνει από αυτήν. Μετά την αρχική επιτυχία στον περιορισμό των κρουσμάτων, αρχίζουν να αυξάνονται και πάλι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τηρήσει μέτρα που περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας στα καταστήματα, ενώ η κυβέρνηση μόλις επέβαλε υποχρεωτικά τεστ για παραθεριστές που επιστρέφουν από περιοχές υψηλού κινδύνου.

Αλλά μια δυναμική μειονότητα στρέφεται ενάντια στους περιορισμούς, λέγοντας ότι συνθλίβει την πολυμορφία της σκέψης και προκαλεί ανείπωτη κοινωνική και οικονομική βλάβη.

«Μόνο λίγοι επιστήμονες ακούγονται σε όλο τον κόσμο που ακολουθούν την κυβέρνηση», δήλωσε ο διαδηλωτής Πήτερ Κονζ. Εκείνοι που έχουν διαφορετικές απόψεις «σιωπούν, λογοκρίνονται ή δυσφημίζονται ως υπερασπιστές των θεωριών συνωμοσίας».

 

Σε τι διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε