Της Giulia Scarpaleggia
Πρόκειται για ένα γρήγορο και φρέσκο καλοκαιρινό επιδόρπιο, ιδανικό για μετά από ένα δείπνο με φίλους.
Χτυπάτε την ρικότα με κρέμα γάλακτος και ζάχαρη μέχρι να γίνει βελούδινη και αφράτη. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε βανίλια, κανέλα, ξύσμα λεμονιού ή το αγαπημένο σας μπαχαρικό.
– Σερβίρετε με κομπόστα από βατόμουρα
– Για 4 άτομα
Υλικά
Για την μους ρικότας
1 φλιτζάνι ρικότα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για την κομπόστα από βατόμουρα
2 φλιτζάνια βατόμουρα
2 κουταλιές ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
Χτυπήστε την ρικότα με την κρέμα γάλακτος την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Στην συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο.
Βάλτε τα βατόμουρα σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε τη ζάχαρη, το νερό και την δάφνη. Μαγειρέψτε στη χαμηλότερη θερμοκρασία για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα βατόμουρα αρχίσουν να σιροπιάζουν. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Για το σερβίρισμα, μπορείτε να βάλετε μερικές κουταλιές από το μίγμα της μους ρικότας σε ένα πιατάκι ή να βάλετε την ρικότα σε μπολάκια και να περιχύσετε με την κομπόστα από τα βατόμουρα.
Διαβάστε επίσης: Συνταγή για σπιτική ρικότα
Σε τι διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;
Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό. Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.
Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.
[give_form id=”3924″]