Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Για αυτή την απλοποιημένη συνταγή σπιτικής ρικότας θα χρειαστείτε μόνο ένα πλήρες γάλα και ξύδι. Απολαύστε τη φρέσκια και θα εξακολουθεί να είναι πολύ καλύτερη από αυτή του καταστήματος. (Φωτογραφία: Giulia Scarpaleggia)

Συνταγή για σπιτική ρικότα

Από την Giulia Scarpaleggia

Παραδοσιακά η ρικότα παρασκευάζεται από τυρόγαλα, αλλά για αυτή την απλοποιημένη συνταγή σπιτικής ρικότας, θα χρειαστείτε μόνο ένα πλήρες γάλα και ξύδι.
Απολαύστε τη φρέσκια και θα εξακολουθεί να είναι πολύ καλύτερη από αυτή του καταστήματος.

Προτιμήστε το πλήρες γάλα, αντί του αποβουτυρωμένου ή με χαμηλά λιπαρά, το οποίο δεν έχει αρκετό λίπος για να δημιουργήσει το τυρόπηγμα. Στη συνέχεια, για να πήξει το γάλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηλόξιδο ή χυμό λεμονιού. Αποφύγετε τα πιο δυνατά ξίδια, όπως το ξίδι από κόκκινο κρασί, το οποίο συνήθως αφήνει μια πολύ έντονη όξινη γεύση στο τελικό προϊόν.

Με λίγο πάνω από 4 φλιτζάνια γάλα, θα φτιάξετε λίγο παράνω από 1 φλιτζάνι φρέσκο τυρί ρικότα και 3 φλιτζάνια τυρόγαλα. Το τυρόγαλα μπορείτε να το χρησιμοποιήστε  αν θέλετε αντί για νερό σε κάποια σπιτική ζύμη και θα δώσει μια ενδιαφέρουσα γεύση, πολύ κοντά με εκείνη της μαγιάς.

Για 1 φλιτζάνι σπιτική ρικότα

Υλικά

4 1/4 φλιτζάνια πλήρες γάλα
1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο ή λεμόνι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν φτάσει η θερμοκρασία του  φτάσει τους 80 βαθμούς °C, ρίξτε την κουταλιά της σούπας ξίδι ή λεμόνι, χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς το γάλα με μια ξύλινη κουτάλα, βεβαιωθείτε ότι δεν βράζει.

Όταν το γάλα αρχίζει να πήζει  – δηλαδή, όταν βλέπετε γαλακτώδεις λευκές συστάδες αρχίζουν να σχηματίζονται και διαχωρίζονται από το τυρόγαλα, ένα κιτρινωπό υγρό – βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το πηγμένο γάλα σε ένα τουλπάνι για να σουρώσει, καλύψτε με το με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να στραγγίσει όλη τη νύχτα στο ψυγείο (Φωτογραφία: Giulia Scarpaleggia)

 

Όταν κρυώσει εντελώς, τοποθετήστε ένα τουλουπάνι πάνω σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε το πηγμένο γάλα για να σουρώσει. Καλύψτε με το με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να στραγγίσει όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα, η σπιτική σας ρικότα θα είναι έτοιμη!

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

[give_form id=”3924″]

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε