Μια ιολόγος του Χονγκ Κονγκ αποκάλυψε ότι μελετούσε τον ιό του ΚΚ Κίνας τον Δεκέμβριο του 2019 και υποστηρίζει πως ένας Κινέζος αξιωματούχος την ενημέρωσε σχετικά με τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο στις 31 Δεκεμβρίου — πολύ πριν επιβεβαιωθεί δημόσια από το καθεστώς και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Η γιατρός Γιεν Λι-Μενγκ, σε συνέντευξή της στο Fox News που δημοσιεύθηκε στις 10 Ιουλίου, είπε ότι έλαβε οδηγίες από τον επιβλέποντά της στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ να μελετήσει τον ιό τύπου SARS που είχε εμφανιστεί στην κεντρική κινεζική πόλη Γουχάν στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου. Ανίκανη να λάβει πληροφορίες από τις κινεζικές αρχές, η Γιεν είπε ότι στράφηκε σε μια φίλη, επιστήμονα στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του κινεζικού καθεστώτος που γνώριζε από πρώτο χέρι για την επιδημία.
Η φίλη της είπε ότι η ασθένεια θα μπορούσε να εξαπλωθεί μεταξύ ανθρώπων στις 31 Δεκεμβρίου. Το καθεστώς ανέφερε επίσημα την επιδημία εκείνη την ημέρα, αλλά δεν επιβεβαίωσε τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο μέχρι τις 21 Ιανουαρίου μετά από εβδομάδες στις οποίες ισχυρίζονταν ότι υπήρχαν λίγα ή καθόλου στοιχεία μιας τέτοιας ικανότητας του ιού.
Η Γιεν έφυγε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Απρίλιο και ζήτησε άσυλο, φοβούμενη την τιμωρία εάν επρόκειτο να επιστρέψει στο Χονγκ Κονγκ.
«Ο λόγος που ήρθα στις ΗΠΑ είναι επειδή λέω την αλήθεια για την COVID», δήλωσε η Γιεν στο Fox News.
Οι ισχυρισμοί της ειδικού αυξάνουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι το Πεκίνο γνώριζε τη σοβαρότητα της αρχικής επιδημίας και την κάλυψε. Μέχρι να αναγνωρίσει τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο και να κλείσει την Γουχάν, πέντε εκατομμύρια κάτοικοι είχαν εγκαταλείψει την πόλη, σπέρνοντας τον ιό σε όλη την Κίνα και σε όλο τον κόσμο.
Η Γιεν είπε ότι όταν ανέφερε τα ευρήματά της για τη σοβαρότητα της επιδημίας στον επιβλέποντά της στα μέσα Ιανουαρίου, της είπαν «να μείνει σιωπηλή και να είναι προσεκτική».
«Όπως με προειδοποίησε στο παρελθόν», “μην αγγίζεις την κόκκινη γραμμή”», είπε η Γιεν στο Fox News. «Θα έχουμε πρόβλημα και θα μας εξαφανίσουν».
Πολλά εσωτερικά έγγραφα που έχουν διαρρεύσει και αποκτήθηκαν από την Epoch Times αποκαλύπτουν ότι οι αρχές συστηματικά ανέφεραν μικρότερους αριθμούς κρουσμάτων του ιού του ΚΚΚ σε διάφορες περιοχές σε ολόκληρη την Κίνα, ακόμη και όταν εμφανίστηκαν νέες εστίες τους τελευταίους μήνες στη βορειοανατολική Κίνα και στην πρωτεύουσα της χώρας, το Πεκίνο.
Ο ΠΟΥ, ο οποίος επαίνεσε επανειλημμένα το καθεστώς για τη «διαφάνειά» του εν μέσω της πανδημίας, πρόσφατα διόρθωσε τον επίσημο λόγο του σχετικά με το πώς ενημερώθηκε για την αρχική επιδημία της Κίνας. Προηγουμένως, το επίσημο χρονοδιάγραμμα του οργανισμού ανέφερε ότι οι κινεζικές υγειονομικές αρχές τον ενημέρωσαν για την ασθένεια στις 31 Δεκεμβρίου, αλλά τώρα δηλώνει ότι το γραφείο του στην Κίνα «χρησιμοποίησε μια ανακοίνωση για τα ΜΜΕ από την Δημοτική Επιτροπή Υγείας της Γουχάν από τον ιστότοπό της» για κρούσματα ιογενούς πνευμονίας, όπως χαρακτηριζόταν, στην κινεζική πόλη.
Την περασμένη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέβαλαν δήλωση για επίσημη αποχώρηση από τον ΠΟΥ σχετικά με τον ρόλο του στην βοήθεια της κάλυψης της πανδημίας από το καθεστώς. Ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών ξεκίνησε τη διαδικασία διερεύνησης της προέλευσης της επιδημίας.
Ακολουθήστε την Cathy στο Twitter: @CathyHe_ET
Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;
Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.
[give_form id=”3924″]