Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Ένα αγόρι στην Κίνα αγκαλιάζει μια συγγενή του, καθώς ετοιμάζεται να επιβιβαστεί σε ένα τρένο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Πεκίνου. Πεκίνο, Κίνα, 21 Ιαν. 2020. (Kevin Frayer/Getty Images)

Editorial: Δίνοντας το σωστό όνομα στον ιό που έχει προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία

Υπήρξαν πρόσφατα διαφωνίες σχετικά με τη ονομασία του ιού, ο οποίος έχει προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια πανδημία. Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) προτιμάει τον όρο «νέος κορωνοϊός». Άλλοι το αναφέρουν ως «ιός Γουχάν», αφού είθισται μια ασθένεια να παίρνει το όνομα της τοποθεσίας όπου πρωτοεμφανίστηκε.

Η Epoch Times πιστεύει ότι μια πιο σωστή ονομασία είναι «ιός του ΚΚΚ», και προτρέπει τον καθένα να υιοθετήσει την χρήση αυτού του όρου.

Αυτό το όνομα καθιστά σαφές ότι το ΚΚΚ επέδειξε μια αδικαιολόγητη στάση και αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, και για την επακόλουθη εμφάνιση της πανδημίας η οποία έχει θέσει σε κίνδυνο ένα τεράστιο κομμάτι του ανθρώπινου πληθυσμού παγκοσμίως. Επιπλέον, έχει δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ευρέως διαδεδομένου φόβου και ζημιώνει βαθιά τις οικονομίες χωρών, που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ασθένεια.

Αξιωματούχοι του ΚΚΚ γνώριζαν από τις αρχές Δεκεμβρίου, πως ο ιός είχε εμφανιστεί στην Γουχάν. Εν τούτοις το βρήκαν προτιμότερο να αποκρύψουν οποιαδήποτε σχετική πληροφορία για ένα συνολικό διάστημα 6 εβδομάδων. Συνέλαβαν όσους προσπάθησαν να προειδοποιήσουν τον κόσμο για τον επερχόμενο κίνδυνο με την πρόφαση ότι διαδίδουν φήμες, και χρησιμοποίησαν σκληρή λογοκρισία, την γνωστή τακτική του καθεστώτος, ώστε να αποτραπεί η αναμετάδοση γεγονότων από τα ΜΜΕ και να διαγραφούν τυχούσες αναφορές στα «social media».

Εώς και τα τέλη Ιανουαρίου, υπήρξαν αναφορές πως όλα τα αποτεφρωτήρια στη Γουχάν ήταν σε λειτουργία 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πλημμυρίδα σορών.

Νοσοκόμοι με φόρμες οδηγούν πολύ προσεκτικά έναν ασθενή στο νεόκτιστο προσωρινό νοσοκομείο Columbus Covid 2, για την καταπολέμηση των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, στις 16 Μαρτίου 2020, στο νοσοκομείο Gemelli στη Ρώμη (Photo by ANDREAS SOLARO / AFP) (Photo by ANDREAS SOLARO/AFP via Getty Images)

 

Εν τω μεταξύ, τα ληφθέντα μέτρα που είχαν ως στόχο την απομόνωση και τη νοσηλεία του πληθυσμού της Γουχάν ήταν τερατωδώς απάνθρωπα. Πολυκατοικίες σφραγίστηκαν με ηλεκτροκόλληση, δημιουργήθηκαν προσωρινά «νοσοκομεία», τα οποία στην ουσία λειτουργούσαν ως φυλακές για όσους θεωρούνταν πως είχαν προσβληθεί από τον ιό. Οι πιο άτυχοι θα παρέμεναν κλειδωμένοι σε αυτούς τους χώρους, χωρίς ιατρική περίθαλψη και με ελάχιστο φαγητό, παγιδευμένοι εκεί μέχρι τον θάνατό τους.

Αποκρύπτοντας τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε η Κίνα, το ΚΚΚ ενεργούσε σύμφωνα με το γνωστό και σύνηθες σχέδιό του. Το κυρίαρχο αφήγημα του ΚΚΚ είναι πως το Κόμμα είναι «μεγάλο, ένδοξο και σωστό». Η εμφάνιση του θανάσιμου «ιού του ΚΚΚ» στην Γουχάν καθώς και του ιού SARS το 2003, δεν συνάδει με το προαναφερθέν σενάριο. Όπως και με τον SARS, η πρώτη αντίδραση του ΚΚΚ ήταν η άρνηση.

Όμως, για χάρη της αντιμετώπισης αυτού του ιού, η άρνηση δεν είναι κάτι αποδεκτό. Ο κόσμος οφείλει να γνωρίζει την προέλευσή του, και το ΚΚΚ έχει επανειλημμένα αρνηθεί να συνεργαστεί. Ειδικοί από άλλες χώρες δεν έχει επιτραπεί να μεταβούν στην Γουχάν.

Υπάρχει επίσης ένας σεβαστός προβληματισμός σχετικά με τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν, του μοναδικού εργαστηρίου P4 της Κίνας, προορισμένου να ερευνά εύκολα μεταδιδόμενα παθογόνα τα οποία είναι ικανά να προκαλέσουν θανατηφόρες ασθένειες. Δεδομένου ότι οι επίσημες αναφορές που δόθηκαν σχετικά με την προέλευση του ιού έχουν διαψευστεί, έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα σχετικά με το εάν ο «ιός του ΚΚΚ» διέρρευσε από το ινστιτούτο.

Καθώς τα ερωτήματα σχετικά με την προέλευση του ιού παραμένουν αναπάντητα, το ΚΚΚ έχει αρχίσει να εκτοξεύει βαριές κατηγορίες εναντίον των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι αυτές φέρουν την ευθύνη. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντέκρουσε τις παραπάνω δηλώσεις αναφερόμενος στον ιό ως «κινεζικός ιός».

Η Epoch Times ονομάζει τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, «ιό του ΚΚΚ» λόγω της συγκάλυψης και κακοδιαχείρισης του Κομμουνιστικού Κόμματος που επέτρεψε στον ιό να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα και να δημιουργήσει μια παγκόσμια πανδημία.
 

Το ΚΚΚ μάλλον θέλει να χρησιμοποιήσει αυτές τις κατηγορίες εναντίον των ΗΠΑ για το εγχώριο κοινό του. Το ΚΚΚ έχει επιτεθεί στον κινεζικό λαό από τη πρώτη στιγμή που αρνήθηκε την ύπαρξη του ιού, και τώρα έχει αρχίσει τον δεύτερο γύρο επιθέσεων μετατοπίζοντας την ευθύνη των πράξεών του σε άλλους.

Και αυτό το γεγονός τονίζει την αναγκαιότητα πρόσδοσης του ονόματος «ιός του ΚΚΚ», ώστε να γίνει ο διαχωρισμός των θυμάτων από τον θύτη. Οι πολίτες της Γουχάν και ολόκληρης της Κίνας είναι τα θύματα της αλαζονείας και ανικανότητας του ΚΚΚ, που εκδηλώνονται σε αυτήν την πανδημία.

Το όνομα «ιός του ΚΚΚ» ηχεί επίσης και σαν μια προειδοποίηση: Οι χώρες και οι άνθρωποι που διατηρούν στενές επαφές με το ΚΚΚ είναι αυτοί που υποφέρουν τα χειρότερα από τον ιό, όπως φαίνεται από το ξέσπασμα κρουσμάτων στον στενό σύμμαχο του ΚΚΚ, Ιράν, και στην Ιταλία, την μοναδική G-7 χώρα που υπέγραψε το «Πρότζεκτ Ζώνη και Δρόμος» (Belt and Road Initiative). Η Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ, που έχουν απορρίψει το ΚΚΚ, — η Ταϊβάν στις πρόσφατες εθνικές εκλογές που ανέδειξαν κυβέρνηση με μεγάλη διαφορά, και το Χονγκ Κονγκ σε μήνες μαζικών διαδηλώσεων— έχουν σχετικά λίγα κρούσματα.

Εν κατακλείδι, ο «ιός του ΚΚΚ» υπενθυμίζει στους ανθρώπους του κόσμου ότι η πηγή του ίδιου του ιού, είναι κακή από την φύση της. Πρόκειται για έναν κομμουνιστικό ιό, και με το όνομα «ιός του ΚΚΚ», η Epoch Times υπενθυμίζει στον κόσμο την θεραπεία: Το τέλος του ΚΚΚ.

Γνωρίζατε ότι είμαστε ανεξάρτητοι;

Η Epoch Times είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε επιρροή από εταιρείες, κυβερνήσεις ή πολιτικά κόμματα. Ο μόνος μας στόχος είναι να δίνουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι προς το κοινό.

[give_form id=”3924″]

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

1 thought on “Editorial: Δίνοντας το σωστό όνομα στον ιό που έχει προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία”

Σχολιάστε