Από την Mary Clark.
Οι πρόσφατες αυξήσεις των κρουσμάτων ιού του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος) κοινώς γνωστού ως νέου κορωνοϊού, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία, οι οποίες έχουν πληθυσμούς παρόμοιου μεγέθους, πιθανότατα οφείλονται σε μαζικές εξετάσεις του πληθυσμού και όχι σε ένα επικείμενο δεύτερο κύμα, σύμφωνα με ειδικούς ιατρούς.
Τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ οι αριθμοί των φορέων έχουν αυξηθεί, οι θάνατοι δεν έχουν γίνει περισσότεροι.
Ο Καρλ Χένεγκαν, διευθυντής του ιατρικού κέντρου Centre of Evidence Based Medicine (CEBM) στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και ο Τομ Τζέφερσον, επίτιμος ανώτερος ερευνητής στο CEBM, δήλωσαν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει επειδή οι εξετάσεις δεν είναι σε θέση να διακρίνουν μεταξύ ολόκληρων ιών ικανών να μολύνουν ανθρώπους και θραύσματα του ιού που είναι ασφαλή — αλλά και τα δύο δίνουν θετικό τεστ.
Από έναν πληθυσμό 67 εκατομμυρίων ανθρώπων, την Πέμπτη υπήρχαν 1.735 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του ΚΚΚ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο τα στοιχεία έδειξαν μόνο 13 καταγεγραμμένους θανάτους.
Αυτό είναι λίγο πάνω από το 0,7 τοις εκατό του αριθμού των επιβεβαιωμένων φορέων.
Στο αποκορύφωμα της πανδημίας, για παράδειγμα στις 8 Απριλίου, ωστόσο, υπήρχαν 5.128 νέες περιπτώσεις και 1.072 καταγεγραμμένοι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάνω από το 20% του αριθμού των επιβεβαιωμένων φορέων.
Η Ιταλία παρουσιάζει μια παρόμοια εικόνα των αυξανόμενων κρουσμάτων, αλλά χαμηλά ποσοστά θανάτου, τα οποία σήμερα είναι περίπου τέσσερις θάνατοι την ημέρα.
Μια πιθανή αιτία για αυτό το ευρύ χάσμα μεταξύ νέων φορέων και θανάτων είναι αυτό που οι Χένεγκαν και Τζέφερσον χαρακτήρισαν ως «πρόβλημα πραγματικότητας» που σχετίζεται με τις μαζικές εξετάσεις και τα τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) που χρησιμοποιούνται ευρέως για την ανίχνευση φορέων του ιού.
«Ένας πιθανός λόγος είναι ότι το τεστ όπως χρησιμοποιείται σήμερα δεν είναι ικανό να διακρίνει εκείνους που φιλοξενούν ζωντανό ιό (μολυσματικό) από εκείνους που φέρουν θραύσματά του (μη μολυσματικά)», δήλωσε ο Τζέφερσον στην Epoch Times σε ηλεκτρονικό μήνυμα.
«Έχουμε λοιπόν πολλά “κρούσματα” που δεν είναι μολυσματικά ή επικίνδυνα για την υγεία του κοινού», είπε.
Τα ευρήματα των Χένεγκαν και Τζέφερσον έρχονται σε αντίθεση με τα σχόλια του γιατρού Χανς Κλούγκε, του περιφερειακού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Ευρώπης, ο οποίος, αναφερόμενος στους αυξημένους φορείς στην Ευρώπη, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι «ο κίνδυνος επανέναρξης δεν είχε απομακρυνθεί ποτέ».
Ο Κλούγκε είπε επίσης ότι οι αυξήσεις των φορέων κατά τους δύο προηγούμενους μήνες οφείλονταν εν μέρει στη «χαλάρωση της δημόσιας υγείας και των κοινωνικών μέτρων, όπου οι αρχές έχουν χαλαρώσει μερικούς από τους περιορισμούς και οι άνθρωποι δεν είναι σε εγρήγορση».
«Ελαφρώς υπερβολικά»
Τα σχόλια του Κλούγκε είναι παρόμοια με του υπουργού Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ, ο οποίος είπε την Τρίτη ότι «πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό» για να αποτρέψουμε ένα δεύτερο κύμα του ιού του ΚΚΚ.
Ο καθηγητής Λώρενς Γιανγκ, ιολόγος και ογκολόγος στο Πανεπιστήμιο του Warwick, δήλωσε στην MailOnline την Τετάρτη ότι πίστευε ότι τα σχόλια του Χάνκοκ ήταν «ελαφρώς υπερβολικά».
«Φυσικά, πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση και είναι αλήθεια ότι ο αριθμός των φορέων σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης αυξάνεται όπως και οι εισαγωγές σε νοσοκομεία. Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι πραγματικά ένα “δεύτερο κύμα σε όλη την Ευρώπη”», δήλωσε ο Γιανγκ.
Λιγότερο επικίνδυνη μορφή
Άλλοι λόγοι για την μεγάλη απόκλιση μεταξύ φορέων και θανάτων διερευνήθηκαν από τον Τζέφερσον και τον Χενέγκαν σε ένα άρθρο που συνέγραψαν στο Spectator την Τρίτη.
Η μετάλλαξη του ιού σε λιγότερο επικίνδυνη μορφή, η βελτιωμένη φροντίδα των πασχόντων και τα προληπτικά μέτρα που ελήφθησαν για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου μπορεί να έχουν συμβάλει για την δημιουργία αυτής της διαφοράς. Κανένα, ωστόσο, δεν μπορεί να εξηγήσει πλήρως την απόκλιση, ανέφεραν.
Οι Χένεγκαν και Τζέφερσον παρατήρησαν επίσης ότι τα δημογραφικά στοιχεία των φορέων έχουν μετατοπιστεί σε νεότερες ηλικιακές ομάδες.
Οι «πολύ ευαίσθητες» εξετάσεις PCR, ανέφεραν, συσσωρεύουν περιπτώσεις που είναι ακίνδυνες, αλλά «απλώς εντοπίζουν αβλαβή σωματιδίων ιού τα οποία το ανοσοποιητικό τους σύστημα αντιμετώπισε αποτελεσματικά».
Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μεταδοτικοί επειδή «μόνο ολόκληροι ιοί μπορούν να μας μολύνουν», είπαν.
«Οι νέοι των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα είναι σχετικά πιο δυνατό είναι ακριβώς στην ηλικιακή ομάδα των παρατηρούμενων “φορέων” και είναι λιγότερο πιθανό να αποκτήσουν σοβαρή ασθένεια», δήλωσαν.
Αυτές οι παρατηρήσεις έρχονται σε αντίθεση και πάλι με του Κλούγκε, ο οποίος είπε: «Ανησυχώ πολύ ότι όλο και περισσότεροι νέοι βρίσκονται μεταξύ των αναφερόμενων φορέων και θανάτων».
Οι Χένεγκαν και Τζέφερσον πρότειναν την ανάγκη μιας διεθνούς προσπάθειας για την τυποποίηση των εξετάσεων «για την αποφυγή αυτής της διπλής πραγματικότητας και των κινδύνων απομόνωσης μη μεταδοτικών ανθρώπων ή ολόκληρων κοινοτήτων».
Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;
Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.
Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.
[give_form id=”3924″]