Υλικά
800 γρ κιμάς μοσχαρίσιος ή 400 μοσχαρίσιος και 400 χοιρινός
3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 αβγό
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
1 σφηνάκι ξύδι
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1. Μουσκευουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε νερό και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει πλήρως. Όταν έχει μαλακώσει, το στείβουμε, ώστε να φύγει όλο το νερό.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά
3. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα κεφτεδάκια, αφού πριν τα έχουμε πλασει σε σφαιρικό σχήμα και τα έχουμε αλευρώσει.
4. Τα τηγανίζουμε για 2-3′ από κάθε πλευρά και τα αφαιρούμε.
5. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: www.cookpad.gr