Το παρόν άρθρο αποτελεί μέρος της σειράς άρθρων «Το Έτος της Δικαίωσης» που πραγματεύονται το σκάνδαλο Russiagate ή αλλιώς Obamagate, που διερευνάται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στις ΗΠΑ. Μπορείτε να διαβάσετε τα προηγούμενα άρθρα εδώ:
Το Έτος της Δικαίωσης, Μέρος 1
Το Έτος της Δικαίωσης, Μέρος 2: Υποστράτηγος Μάικλ Φλυν
Το Έτος της Δικαίωσης, Μέρος 3: Σβετλάνα Λόκοβα
Σχολιασμός
Για να αποκαλύψει τι γνώριζε για την εξαιρετικά ασυνήθιστη παρακολούθηση στην ομάδα μετάβασης ενός νεοεκλεγέντος προέδρου, ο Αμερικανός βουλευτής Ντέβιν Νούνες (Ρ – Καλιφ.) αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου της Μόνιμης Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής (HPSCI) ) ενώ βρισκόταν υπό έρευνα.
Αφότου απαλλάχθηκε από υποψίες διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών και αποκαταστάθηκε στην προεδρία του, οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης αποφάσισαν να τον καταστρέψουν, μαζί με την οικογένειά του, καθώς συνέχισε πεισματικά να διερευνά το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο της σύγχρονης ιστορίας.
Για περισσότερα από τρία χρόνια, κορυφαίοι πολιτικοί ελίτ σε αυτήν την χώρα επέμεναν ότι ο Νούνες μιλούσε για τρελές θεωρίες συνωμοσίας, ότι ήταν ένας απατεώνας – αν όχι ένας απόλυτος προδότης της χώρας του – και εργαλείο των Ρώσων.
Ωστόσο, επέμεινε.
Στο τέλος, όπως πίστευε πάντα, ήρθε η δικαίωση για τον Νούνες.
Ο Νούνες είναι μέλος του Κογκρέσου για την 22η Περιφέρεια της Καλιφόρνια από το 2003. Προήδρευσε του HPSCI από το 2015 έως το 2018, προτού χάσει την θέση που πήγε στον βουλευτή Άνταμ Σιφ (Δ-Καλιφ.).
Είναι ασφαλές να πούμε ότι δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην ιστορία των ΗΠΑ που κακοποιήθηκαν και συκοφαντήθηκαν επειδή είπαν την αλήθεια για πολύ σοβαρά ζητήματα μεγάλου εθνικού ενδιαφέροντος με τον τρόπο που το έπαθε ο Νούνες, αφότου έβγαλε το καπάκι από το σκάνδαλο κατασκοπείας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον τον Μάρτιο του 2017.
Εκεί ο Νούνες αποκάλυψε ότι τα μέλη της μεταβατικής ομάδας του εισερχόμενου προέδρου είχαν υποστεί κατασκοπεία από την απερχόμενη κυβέρνηση Ομπάμα.
Εκείνη την εποχή, η δήλωση δεν πήρε την προσοχή που θα έπρεπε, καθώς η παρακολούθηση των ανθρώπων της μετάβασης Τραμπ ονομάστηκε «τυχαία» και όχι σκόπιμη.
Πολλοί άνθρωποι θα είχαν εγκαταλείψει μέχρι τώρα και θα έλεγαν στον εαυτό τους ότι απλώς δεν άξιζε τον κόπο. Θα έλεγαν, καθώς οι μακρόσυρτοι μήνες κυλούσαν αργά, ότι το κόστος της μάχης για να παρουσιαστεί η αλήθεια ήταν υπερβολικό για αυτούς και την οικογένειά τους.
Αλλά ο Νούνες δεν τα παράτησε. Γνώριζε τι διακυβεύεται σε αυτό το σκάνδαλο και ήταν αποφασισμένος να το φέρει στο φως παρά τις πιέσεις.
Διακυβεύτηκε η ίδια η χώρα μας. Και ευχαριστώ τον Θεό ότι ένας πατριώτης όπως ο Νούνες ήταν εκεί για να αντισταθεί στην παρανομία και να ηχήσει τον συναγερμό, όταν η μοίρα της χώρας μας ήταν αβέβαιη.
Μερικοί δεν θα δεχτούν ποτέ την δικαίωση του Νούνες, φυσικά. Το μίσος και τα ψέματα έχουν διαστρεβλώσει το μυαλό τους. Ένα παράδειγμα του επιπέδου πλύσης εγκεφάλου που αντιμετώπισε ο Νούνες είναι η Wikipedia.
Η τρέχουσα σελίδα της Wikipedia για τον Νούνες είναι ένα απόλυτο αστείο. Τα άτομα που διαχειρίζονται αυτήν τη σελίδα πρέπει να ντρέπονται για τον εαυτό τους. Εάν διαβάσετε αυτόν τον ιστότοπο, δεν θα γνωρίζετε ότι ο Νούνες έχει δικαιωθεί εντελώς σχετικά με τους ισχυρισμούς του για τα ακόλουθα:
1. Δεν υπήρχαν στοιχεία συμπαιγνίας Τραμπ – Ρωσίας στις εκλογές, όπως έδειξαν τόσο η τελική αναφορά του ειδικού συμβούλου Ρόμπερτ Μιούλερ, όσο και η αναφορά κατάχρησης της FISA από τον Γενικό Επιθεωρητή του Υπουργείου Δικαιοσύνης (ΥΔ) Μάικλ Χόροβιτζ.
2. Το FBI απέκρυψε τα απαλλακτικά στοιχεία και παραπλάνησε το Δικαστήριο Εποπτείας Πληροφοριών Εξωτερικού, για να εγκρίνει ένταλμα κατασκοπίας FISA, και μετά τρεις ανανεώσεις του εντάλματος, για κατασκοπεία πάνω στον σύμβουλο της εκστρατείας Τραμπ, Κάρτερ Πέιτζ. Δύο από αυτά τα εντάλματα κρίθηκαν παράνομα και τα άλλα δύο είναι υπό εξέταση. Πουθενά δεν αναφέρεται αυτό στη σελίδα της Wikipedia που μιλά για την δράση του Νούνες στο θέμα της FISA.
3. Ήταν πράγματι παράνομη αποκάλυψη επαγγελματικών πληροφοριών, που διαπράχθηκε από τους αξιωματούχους της κυβέρνησης Ομπάμα, αυτό που έγινε στον εισερχόμενο σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλυν, και ίσως και σε άλλους αξιωματούχους της ομάδας μετάβασης του Τραμπ. Ο αναπληρωτής διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ODNI) Ρίτσαρντ Γκρένελ μόλις την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε μια λίστα με συγκεκριμένους αξιωματούχους που συμμετείχαν στην δημοσιοποίηση στοιχείων για τον Φλυν.
Για την περασμένη εβδομάδα, μεγάλο μέρος της προσοχής στην Ουάσινγκτον σχετικά με το σκάνδαλο Spygate έχει περιστραφεί γύρω από τον Γκρένελ, ο οποίος αποχαρακτήρισε και δημοσίευσε έναν κατάλογο συγκεκριμένων αξιωματούχων της κυβέρνησης Ομπάμα που υπέβαλαν αιτήματα για την αποκάλυψη πληροφοριών του Φλυν.
Υποπτεύομαι ότι συνέβη το εξής: Η κυβέρνηση Ομπάμα όχι μόνο κατασκόπευε και αποκάλυπτε τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες του Φλυν, αλλά και άλλων μελών της ομάδας μετάβασης του Τραμπ. Δεν νομίζω ότι ο Νούνες έδωσε συνέντευξη Τύπου μόνο και μόνο επειδή κάποιος του έδειξε τον Φλυν να συνομιλεί με τον τότε Ρώσο πρέσβη Κισλυάκ.
Θυμάστε ποιοι ανήκαν στην ομάδα μετάβασης του Τραμπ;
Ο Νούνες ήταν ένας εξ αυτών, όπως και οι Τζεφ Σέσσιονς, Τζάρεντ Κούσνερ, Μάικ Πενς, Ρούντυ Τζουλιάνι, Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος, Ιβάνκα Τραμπ και Έρικ Τραμπ.
Και φυσικά, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ.
Μοιάζει όλο και περισσότερο ότι αξιωματούχοι του Ομπάμα δεν κατασκόπευαν μόνο τον εισερχόμενο σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Τραμπ, αλλά ίσως επίσης έκλεψαν και δημοσίευσαν τα μηνύματα επικοινωνίας του εισερχόμενου γενικού εισαγγελέα και του προέδρου της HPSCI – ενός βουλευτή που είναι επίσης μέλος της Συμμορίας των Οκτώ (διακομματική ομάδα βουλευτών που λαμβάνουν εμπιστευτικές πληροφορίες από τον εκτελεστικό βραχίονα των ΗΠΑ).
Ο Νούνες τόνισε, όταν αποκάλυψε την παράνομη παρακολούθηση και δημοσιοποίηση που έγινε, ότι πουθενά σε αυτές τις καταγραφές κατασκοπείας, δεν υπάρχουν μέλη της ομάδας μετάβασης που μιλούν σε Ρώσους ή συζητούν για την Ρωσία, για εξωτερική πολιτική, ή για θέματα σχετικά με συλλογή πληροφοριών. Επομένως, για ποιον λόγο αυτές οι επικοινωνίες εκλάπησαν, καταγράφηκαν, και δημοσιεύτηκαν από υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Ομπάμα;
Πιστεύω ότι θα σύντομα θα το γνωρίζουμε.
Ο Μπράιαν Κέιτς είναι αρθρογράφος με έδρα το Νότιο Τέξας και συγγραφέας του «Κανείς δεν ζήτησε την γνώμη μου … Αλλά είναι η παρακάτω!» [Nobody Asked For My Opinion … But Here It Is Anyway!]
Λαμβάνει μηνύματα στο Twitter στο @drawandstrike.
Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την γνώμη της Epoch Times.