Σάββατο, 13 Ιούλ, 2024
Αρκετές θρησκευτικές εικόνες που ήταν μεταξύ των κλεμμένων αντικειμένων που ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια της καταστολής της διεθνούς διακίνησης έργων τέχνης, σε άγνωστη τοποθεσία στην Ελλάδα, σε μη χρονολογημένη φωτογραφία που ελήφθη στις 4 Μαΐου 2023. (Ευγενική προσφορά της Europol/Handout μέσω Reuters)

11.000 κλεμμένα έργα τέχνης ανακτήθηκαν σε ειδική επιχείρηση της Europol

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – Μια επιχείρηση του διεθνούς εμπορίου έργων τέχνης έχει ανακτήσει 11.049 κλεμμένα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων αρχαίων νομισμάτων και βιβλίων και μιας μαρμάρινης προτομής που πιστεύεται ότι απεικονίζει την ανιψιά ενός Ρωμαίου αυτοκράτορα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η ευρωπαϊκή αστυνομική δύναμη Europol.

Εξήντα άτομα συνελήφθησαν στις επιδρομές σε 14 ευρωπαϊκές χώρες πέρυσι, στο πλαίσιο της λεγόμενης Επιχείρησης Πανδώρα που ξεκίνησε η Europol το 2016 και έκτοτε ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Ρωμαϊκά αντικείμενα

Ένα κλεμμένο τεχνούργημα που ανακτήθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της διεθνούς διακίνησης έργων τέχνης, στο πορτμπαγκάζ ενός οχήματος σε άγνωστη τοποθεσία στην Ισπανία, σε μη χρονολογημένη φωτογραφία που ελήφθη στις 4 Μαΐου 2023. (Ευγενική προσφορά της Europol/Handout μέσω Reuters)

 

Μεταξύ των αντικειμένων που ανακτήθηκαν ήταν πάνω από 3.000 αρχαία νομίσματα, 77 αρχαία βιβλία που είχαν κλαπεί από τα αρχεία ενός μοναστηριού, 89 θρησκευτικά γλυπτά και άλλα θρησκευτικά αντικείμενα, καθώς και μια ρωμαϊκή μαρμάρινη προτομή μιας γυναίκας που πιστεύεται ότι παριστάνει τη Σαλόνια Ματίντια, ανιψιά του Τραϊανού, Ρωμαίου αυτοκράτορα από το 98-117 μ.Χ.

Η Ισπανία ηγήθηκε της τελευταίας αναφερόμενης επιχείρησης «Πανδώρα» με την υποστήριξη της Ευρωπόλ και της Ιντερπόλ, ενώ συμμετείχαν η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Κροατία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σουηδία και η Βοσνία.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε