Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024

16-18 Μαΐου: τριήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη για τη Λατινική Αμερική

Σειρά εκδηλώσεων, με τίτλο «Ημέρες της Λατινικής Αμερικής στη Θεσσαλονίκη» διοργανώνουν το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και η ομάδα των πρεσβειών από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής στην Ελλάδα (GRULAC-HELLAS), με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Οι «Ημέρες της Λατινικής Αμερικής» περιλαμβάνουν το δεύτερο φεστιβάλ ταινιών της Λατινικής Αμερικής, με οκτώ ταινίες που προσφέρουν οι οκτώ πρεσβείες της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Κούβα, Μεξικό, Παναμάς, Περού, Χιλή), οι οποίες θα προβληθούν στην αίθουσα «Σταύρος Τορνές» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Οι ταινίες θα προβληθούν την Τρίτη 16 Μαΐου, Τετάρτη 17 Μαΐου και Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, στην αίθουσα «Σταύρος Τορνές» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Αποθήκη 1, Προβλήτα, Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

Οι ταινίες που επιλέχθηκαν εκφράζουν, σύμφωνα με τους διοργανωτές, τις αγωνίες, τις χαρές και τα βιώματα των χωρών αυτών, προσφέρουν γνώσεις για την ιστορία, την πολιτική και τις κοινωνίες της Λατινικής Αμερικής.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για τη Λατινική Αμερική με φοιτητές/τριες και μία στρογγυλή τράπεζα μεταξύ των λατινοαμερικανών διπλωματών και πανεπιστημιακών. Η φοιτητική εκδήλωση, με τίτλο «Τι είναι η Λατινική Αμερική για τους Έλληνες φοιτητές σήμερα;», καθώς και η στρογγυλή τράπεζα με τους πρέσβεις της Λατινικής Αμερικής για τον διεθνή ρόλο της Λατινικής Αμερικής σήμερα (στα αγγλικά), θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα 319 (κτίριο ΝΟΠΕ, Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος των εκδηλώσεων είναι «να δημιουργηθεί στο ΑΠΘ ένας πυρήνας επιστημονικού ενδιαφέροντος για τη μεγάλη, τόσο διαφορετική, αλλά και αρκετά αγνοημένη  από την ελληνική επιστημονική κοινότητα περιφέρεια, όχι μόνο μέσω της τέχνης αλλά και με την έρευνα και τον διάλογο».

Οι εκδηλώσεις λόγου θα μεταδοθούν ταυτόχρονα διαδικτυακά, μέσω zoom, από τον σύνδεσμο: https://authgr.zoom.us/j/97952038462?pwd=SndiaTFVMlFJM1I4OUkzOXZMVHZMZz09 (Meeting ID: 979 5203 8462 Passcode: latin)

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε