Δευτέρα, 23 Δεκ, 2024
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν σε παρέλαση για την 23η επέτειο της δίωξης της πνευματικής εξάσκησης στην Κίνα, στην Τσάιναταουν της Νέας Υόρκης στις 10 Ιουλίου 2022. (Larry Dye/The Epoch Times)

23 χρόνια δίωξης από το ΚΚΚ: Πώς οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έγιναν η «πιο καταπιεσμένη ομάδα στην κινεζική κοινωνία»

Βασανίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν, φυλακίστηκαν, σκοτώθηκαν και εξοστρακίστηκαν. Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ υπόκεινται συστηματικά αυτές τις κακοποιήσεις από το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (ΚΚΚ) τα τελευταία 23 χρόνια.

Οι αναφορές τους για την δίωξη περιλαμβάνουν την φυλάκισή τους σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, χτυπήματα με ηλεκτροφόρα γκλομπ, στέρηση ύπνου, βιασμούς, άρνηση εργασίας ή αποβολή από το σχολείο, μεταξύ πολλών άλλων – και όλα αυτά εξαιτίας της πίστης τους.

Τα θύματα είναι από παιδιά που ξεκινούν από την ηλικία του 1 έτους -που κρατούνται και αναγκάζονται να παρακολουθούν τους γονείς τους να βασανίζονται- μέχρι ηλικιωμένους που βασανίζονται μέχρι θανάτου. Η βάναυση μεταχείριση των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ από το ΚΚΚ δεν έχει λυπηθεί τους πιο ευάλωτους.

«Η εκστρατεία του ΚΚΚ έχει καταστήσει τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ την πιο καταπιεσμένη ομάδα στην κινεζική κοινωνία», αναφέρεται σε μια έκθεση του 2019 με τίτλο «Η 20ετής δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα» από το Minghui, έναν ιστότοπο με έδρα τις ΗΠΑ που παρακολουθεί τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα.

Το Φάλουν Γκονγκ, επίσης γνωστό ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια πνευματική πρακτική που περιλαμβάνει ασκήσεις διαλογισμού και ηθικές διδασκαλίες που βασίζονται σε τρεις βασικές αρχές: την Αλήθεια, την Καλοσύνη και την Ανεκτικότητα. Η πρακτική απέκτησε δημοτικότητα στην Κίνα κατά τη δεκαετία του 1990, με εκτιμήσεις να ανεβάζουν τον αριθμό των οπαδών της σε 70 έως 100 εκατομμύρια.

Το κομμουνιστικό καθεστώς, φοβούμενο ότι ο αριθμός των ασκούμενων αποτελούσε απειλή για τον αυταρχικό έλεγχό του, ξεκίνησε μια σαρωτική εκστρατεία με στόχο την εξάλειψη της πρακτικής, η οποία ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου 1999, ένα πρόγραμμα που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. 

Από τότε, εκατομμύρια έχουν κρατηθεί σε φυλακές, στρατόπεδα εργασίας και άλλες εγκαταστάσεις, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες έχουν βασανιστεί κατά τη διάρκεια της φυλάκισής τους, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης για το Φάλουν Ντάφα.

Οι κρατούμενοι ασκούμενοι υπήρξαν επίσης θύματα εξαναγκαστικής συλλογής οργάνων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ανυπολόγιστος αριθμός ασκουμένων για τα όργανά τους, προκειμένου να τροφοδοτηθεί η αγορά μεταμοσχεύσεων οργάνων στην Κίνα.

Αναρίθμητες αναφορές δίωξης

Τα τελευταία 20 χρόνια, το Minghui συλλέγει και δημοσιεύει ατομικές μαρτυρίες για τη δίωξη, οι οποίες συστηματοποιήθηκαν και ομαδοποιήθηκαν με βάση τα πρότυπα που παρατηρήθηκαν στην καταστολή του Φάλουν Γκονγκ, για τους σκοπούς της έκθεσης.

«Κανένα βιβλίο δεν μπορεί να καλύψει τις εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις δίωξης που έχουμε καταγράψει», δήλωσε στην Epoch Times ο Ντέιβιντ Λι, από τις εκδόσεις Minghui. «Έχουμε ασκούμενους που συλλαμβάνονται, μπαίνουν στη φυλακή, βασανίζονται, ακόμη και σκοτώνονται … ο σκοπός όλων αυτών είναι να τους αναγκάσουν να απαρνηθούν την πίστη τους [σε αυτό που αντιπροσωπεύει το Φάλουν Γκονγκ]: την Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα».

Τέτοια μοτίβα περιλαμβάνουν την κράτηση των ασκούμενων σε κέντρα πλύσης εγκεφάλου, στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας και ψυχιατρεία.

Το Minghui περιγράφει 100 μεθόδους βασανιστηρίων που χρησιμοποιούνται σε κρατούμενους ασκούμενους, όπως ξυλοδαρμός, αναγκαστική σίτιση, ηλεκτροσόκ, ασφυξία, βιασμός, αναγκαστική έκτρωση, στέρηση ύπνου, κάψιμο με ζεστό νερό ή λάδι, μεταξύ άλλων.

Εκτός όμως από τις ανατριχιαστικές ιστορίες για τα βασανιστήρια και τον θάνατο στις εγκαταστάσεις κράτησης, το βιβλίο φέρνει στο φως πιο παραγνωρισμένες πτυχές της δίωξης, όπως τα δεινά που προκλήθηκαν στα παιδιά και τον εξοστρακισμό που βίωσαν οι ασκούμενοι.

Οι ασκούμενοι του Φάλουν Ντάφα τιμούν τις ζωές που χάθηκαν και τα 20 χρόνια διώξεων από το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στις 19 Ιουλίου 2019. (The Epoch Times)

 

Παιδιά-θύματα

Τα παιδιά των οπαδών του Φάλουν Γκονγκ έχουν επίσης πέσει θύματα της εκστρατείας εξάλειψης από το ΚΚΚ, σύμφωνα με την έκθεση του Minghui.

Ορισμένα παιδιά συνελήφθησαν και κακοποιήθηκαν τα ίδια. Άλλα όμως υπέστησαν παράπλευρες απώλειες λόγω της δίωξης των αγαπημένων τους προσώπων.

Πολλά παιδιά έγιναν ορφανά άστεγα ή αφέθηκαν να τα βγάλουν πέρα μόνα τους επειδή οι γονείς τους φυλακίστηκαν ή σκοτώθηκαν. Άλλα υπέστησαν ψυχολογική βλάβη αφού οι γονείς τους βασανίστηκαν ή τα σπίτια τους λεηλατήθηκαν.

Κάποια στερήθηκαν την εκπαίδευση επειδή ασκούσαν το Φάλουν Γκονγκ ή με σκοπό να εξαναγκάσουν τους γονείς τους να απαρνηθούν την πίστη τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς υπέστησαν τις συνέπειες των διακρίσεων που προκλήθηκαν από τη βαριά πλύση εγκεφάλου των συνομηλίκων τους κατά του Φάλουν Γκονγκ, έγιναν κοινωνικοί παρίες, ταπεινώθηκαν και εκφοβίστηκαν.

«Το να μεγαλώνουν μέσα στο φόβο και να βλέπουν τους αγαπημένους τους να συλλαμβάνονται και να βασανίζονται ξανά και ξανά θα έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις σε αυτά τα παιδιά, στις ευρύτερες οικογένειές τους και στα δικά τους παιδιά», αναφέρεται στην έκθεση.

Παιδί 1 έτους κρατείται σε κέντρο πλύσης εγκεφάλου

Το βιβλίο του Minghui αναφέρει την περίπτωση της Γκούο Γιουετόνγκ,1 έτους, που πέρασε ένα χρόνο στο κέντρο πλύσης εγκεφάλου Τσάνγκλι, στην επαρχία Χέμπεϊ της βόρειας Κίνας, το 2001, ενώ κρατούνταν με τη μητέρα της, ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ.

Το παιδί ήταν παρόν όταν η μητέρα της βασανιζόταν – συγκεκριμένα, ξυλοκοπήθηκε, σιτιζόταν με τη βία και υπέστη ξυλοδαρμό με ηλεκτρικά γκλομπ.

«Κάθε φορά που οι φρουροί βασάνιζαν τη μητέρα της, η Γιουετόνγκ φοβόταν τόσο πολύ που κρυβόταν στη γωνία και έκλαιγε», αναφέρεται στην έκθεση. 

Η Γιουετόνγκ έγινε 3 ετών ενώ βρισκόταν ακόμα στο κέντρο πλύσης εγκεφάλου. Αυτή και η μητέρα της κρατήθηκαν ξανά τρία χρόνια αργότερα.

Μητέρα και κόρη συμμετέχουν μαζί με τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ σε ολονυκτία με κεριά μπροστά από το κινεζικό προξενείο στη Νέα Υόρκη στις 16 Ιουλίου 2017. Η δίωξη που ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου 1999, εισέρχεται τώρα στο 18ο έτος της στο εσωτερικό της Κίνας. (Benjamin Chasteen/The Epoch Times)

 

13χρονο κορίτσι ταΐζεται με τη βία σε κέντρο πλύσης εγκεφάλου

Η Τσεν Σι ήταν μόλις 13 ετών και φοιτούσε σε γυμνάσιο στην πόλη Τσονγκίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας όταν συνελήφθη για διανομή ενημερωτικών εντύπων για το Φάλουν Γκονγκ το 2001.

Η αστυνομία τη χτύπησε και την έστειλε στο κέντρο πλύσης εγκεφάλου Γκέλεσαν, όπου ανακρίθηκε.

Η νεαρή κοπέλα ξεκίνησε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οπότε η αστυνομία την τάισε με τη βία για δύο εβδομάδες.

Μετά την απελευθέρωσή της, δεν της επιτράπηκε να επιστρέψει στο σχολείο επειδή συνέχισε να ασκεί Φάλουν Γκονγκ.

Έφηβη τραυματίστηκε αφού είδε τους γονείς της να βασανίζονται

Τον Απρίλιο του 2003, η αστυνομία ανάγκασε τη Γιουανγιουάν, ένα 16χρονο κορίτσι από την επαρχία Χεϊλονγιάνγκ της βόρειας Κίνας, να παρακολουθεί ενώ έδεναν τους γονείς της σε ένα «παγκάκι τίγρης»-μια συσκευή βασανιστηρίων σχεδιασμένη να προκαλεί αφόρητο πόνο στα πόδια- και τους υπέβαλαν σε άλλες παρόμοιες μεθόδους βασανιστηρίων. 

Η αστυνομία τάισε επίσης με τη βία τους γονείς της με μεγάλες ποσότητες μουστάρδας από το στόμα και τη μύτη και τους έπνιξε τοποθετώντας πλαστικές σακούλες γύρω από τα κεφάλια τους.

Μόλις η Γιουανγιουάν και οι γονείς της αφέθηκαν ελεύθεροι, η αστυνομία είπε στη νεαρή κοπέλα ότι έπρεπε να στέκεται ακίνητη στην πόρτα του κτιρίου της για ώρες.

«Απείλησαν να χτυπήσουν τους γονείς της αν τολμούσε να κουνηθεί. Φοβούμενη ότι οι γονείς της θα υποστούν περισσότερα βασανιστήρια, η Γιουανγιουάν έμεινε ακίνητη μέχρι που τα πόδια της πρήστηκαν και έγιναν μωβ», αναφέρεται στην έκθεση του Minghui.

Αυτές οι εμπειρίες έβλαψαν βαθιά την ψυχική υγεία της Γιουανγιουάν. Δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις σπουδές της και άρχισε να περιπλανιέται στους δρόμους, τρώγοντας φαγητό από κάδους απορριμμάτων.

Αν και σήμερα είναι 32 ετών, η Γιουανγιουάν δεν είναι αυτάρκης ούτε ανεξάρτητη.

Η ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ Τσι Λιχουά και η κόρη της, Σου Σινιάνγκ, κρατώντας φωτογραφίες πριν και μετά του Σου Νταγουέι, σύζυγο της Τσι Λιχουά και πατέρα της Σου Σινιάνγκ, στο πλαίσιο της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Θρησκευτικές διώξεις στην Κίνα» στο κτίριο γραφείων της Γερουσίας Ράσελ στις 23 Ιουλίου. (Jennifer Zeng/Epoch Times)

 

Μίσος που ενσταλάζεται κατά του Φάλουν Γκονγκ

Μια κρίσιμη συνιστώσα της δίωξης του ΚΚΚ είναι η εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά της πρακτικής, με στόχο να στρέψει τους Κινέζους πολίτες κατά του Φάλουν Γκονγκ και των ασκούμενων. Για το σκοπό αυτό, το καθεστώς έχει βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην προπαγάνδα, διαδίδοντας μίσος κατά της πρακτικής με την παραποίηση της και τη δυσφήμιση των ασκούμενων.

Από μικρή ηλικία, τα παιδιά υφίστανται πλύση εγκεφάλου κατά του Φάλουν Γκονγκ μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος, ξεκινώντας από το δημοτικό σχολείο, σύμφωνα με την έκθεση του Minghui.

Τα παιδιά «εκπαιδεύονται να είναι πιστά στο ΚΚΚ», δήλωσε ο Ντέιβιντ Λι, ο εκπρόσωπος των εκδόσεων Minghui.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας δυσφήμισης, το καθεστώς απαιτεί από γείτονες, μέλη της οικογένειας και συναδέλφους να αναφέρουν και να παραδίδουν στις αρχές τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ και να κάνουν διακρίσεις εις βάρος τους.

«Το καθεστώς έχει χρησιμοποιήσει με επιτυχία το σύστημα πλύσης εγκεφάλου και ελέγχου της σκέψης για να στρέψει τα παιδιά εναντίον των γονέων, τους συζύγους εναντίον των συζύγων και τους μαθητές εναντίον των καθηγητών», αναφέρεται στην έκθεση.

Μέσω της προπαγάνδας και του ελέγχου της σκέψης, το ΚΚΚ κατάφερε να βάλει τους ανθρώπους να λειτουργούν ως πληρεξούσιοι του Κόμματος στην δίωξη, προστίθεται στην έκθεση. 

Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον ίδιο της τον γιο

Ένα παράδειγμα Κινέζων πολιτών που λειτουργούν ως πληρεξούσιοι του Κόμματος είναι η περίπτωση της Λου Σουρόνγκ, μιας 77χρονης γυναίκας από τη βορειοανατολική πόλη Τιαντζίν, η οποία ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον ίδιο της το γιο.

Η Λου είχε συλληφθεί για την πίστη της στο παρελθόν και ο γιος της, Ντου Σουεντόνγκ, ένας 50χρονος βετεράνος του στρατού, είχε καταβάλει δύο φορές εγγύηση για να την αφήσουν ελεύθερη.

Επειδή η γυναίκα αρνήθηκε να σταματήσει να ασκεί το Φάλουν Γκονγκ και αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις προσπάθειες του γιου της να γίνει κυβερνητικός υπάλληλος, άρχισε να γίνεται εχθρικός απέναντί της.

Ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, στις 27 Σεπτεμβρίου 2018, ο Ντου χτύπησε τη μητέρα του για περισσότερο από μία ώρα, σπάζοντας τον καρπό της και δέκα πλευρά.

Επειδή ένα από τα σπασμένα πλευρά της διαπέρασε τον πνεύμονα και τα όργανά της είχαν τραυματιστεί σοβαρά, πέθανε αφού νοσηλεύτηκε για 24 ημέρες στο νοσοκομείο.

Διακρίσεις

Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ όλων των ηλικιών έχουν υποστεί διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, έχοντας γίνει εντελώς περιφρονημένοι από τους συνομηλίκους τους.

«Δεν έχει σημασία ποιοι είναι, όπου κι αν πάνε, εφόσον δεν εγκαταλείπουν την άσκηση του Φάλουν Γκονγκ, χαρακτηρίζονται εχθροί του Κόμματος και υπόκεινται σε ανελέητη δίωξη», λέει η αναφορά.

Οι ασκούμενοι έχουν στερηθεί την εκπαίδευση, αποβληθέντες από τα σχολεία ή μη επιτρεπόμενοι στο κολέγιο λόγω της πίστης τους.

Τους έχουν αρνηθεί το δικαίωμα στην εργασία ή τους έχουν απολύσει από τις δουλειές τους.

Οι εταιρείες τους έχουν κλείσει ή οι πελάτες τους έχουν σταματήσει να συνεργάζονται μαζί τους λόγω της πίστης τους.

Άνδρας αντιμετωπίζεται ως εχθρός από πελάτες και γείτονες

Ο Σι Λιφάνγκ κρατήθηκε και ξυλοκοπήθηκε από 17 κρατούμενους επειδή ασκούσε Φάλουν Γκονγκ.

Ως ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης, ήταν πολύ επιτυχημένος πριν αρχίσει η δίωξη. Αλλά λόγω της προπαγανδιστικής εκστρατείας του ΚΚΚ κατά της πίστης του, οι πελάτες του άρχισαν να τον αντιμετωπίζουν με εχθρότητα.

«Ένας γείτονας που ήταν φιλικός έβριζε εμένα και την οικογένειά μου. Ακόμα και τα παιδιά μερικές φορές μας έβριζαν επειδή είχαν κι αυτά επηρεαστεί από την προπαγάνδα», είπε στο Minghui, ενώ εξιστορούσε την δίωξη που υπέστη.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ σε ολονυκτία με κεριά για τα θύματα των 22 ετών διώξεων στην Κίνα στο Μνημείο της Ουάσιγκτον στις 16 Ιουλίου 2021. Στο μπροστινό μέρος εμφανίζονται οι χαρακτήρες της «Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας», οι αρχές που διδάσκει η πνευματική πρακτική. (Larry Dye/The Epoch Times)

 

Απαντώντας με συμπόνια

Παρά τις φρικαλεότητες που έχουν υποστεί οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ τα τελευταία 23 χρόνια διώξεων, υπάρχει ελπίδα στον τρόπο με τον οποίο έχουν αντιδράσει στην δίωξη, σύμφωνα με τον Λι των εκδόσεων Minghui. 

«Δεν έχουν μίσος για τους διώκτες τους, επειδή τους βλέπουν ως θύματα … ενός συστήματος του ΚΚΚ που τους αναγκάζει να ενεργούν ενάντια στη συνείδησή τους και να βλάπτουν τους συμπολίτες τους», δήλωσε ο Λι. 

Οι ασκούμενοι έχουν απαντήσει στη βία με συμπόνια, προσπαθώντας να πείσουν τους δράστες να σταματήσουν να συμμετέχουν στη δίωξη και να βγουν από αυτόν τον «κύκλο της κακοποίησης», σύμφωνα με τον Λι. 

«Ο καθένας βρίσκεται σε μια θέση όπου πρέπει να κάνει μια επιλογή σχετικά με το αν θα συμπράξει με τη δίωξη, αν θα βοηθήσει τη δίωξη ή αν θα αντισταθεί σε αυτήν», πρόσθεσε. 

Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες «της πιο σκληρής βίας, αυτοί οι ασκούμενοι δεν έχουν εγκαταλείψει την πίστη τους και εξακολουθούν να ζουν σύμφωνα με τις αξίες της Αλήθειας, Καλοσύνης  και Ανεκτικότητας», δήλωσε ο Λι. 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε