Πέμπτη, 23 Μαΐ, 2024
Η φωτογραφία δείχνει μια ομοσπονδιακή αστυνομικό τον Αύγουστο του 2020 στη Γεωργία, η οποία συμμετέχει σε μια επιχείρηση διάσωσης αγνοούμενων παιδιών με την ονομασία «Operation Not Forgotten». (Shane T. McCoy / US Marshals / CC από 2.0)

35 παιδιά διασώθηκαν σε όλο το Βόρειο Οχάιο μέσω της επιχείρησης «Δίχτυ Ασφαλείας»

Η επιχείρηση «Δίχτυ Ασφαλείας» είχε ως αποτέλεσμα την διάσωση 35 παιδιών στο βορειοανατολικό Οχάιο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία των ΗΠΑ.

Τα παιδιά βρέθηκαν στο Άκρον, το Κλίβελαντ, το Κολόμπους, το Έφκλιντ, το Μάνσφιλντ και το Μαϊάμι της Φλόριντα, καθώς και σε άλλες πόλεις του Οχάιο, ανέφερε η υπηρεσία σε δελτίο τύπου.

Τα παιδιά ήταν μεταξύ 13 και 18 ετών και θεωρούνταν αγνοούμενα ή υπό εξαφάνιση, ανέφεραν αξιωματούχοι. Περίπου το 20% των περιπτώσεων συνδέεται με την εμπορία ανθρώπων και παραπέμφθηκαν σε ξεχωριστό κλιμάκιο.

«Από τις 40 υποθέσεις αγνοούμενων, που παραπέμφθηκαν στην ειδική ομάδα της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, μόνο 5 υποθέσεις παραμένουν ανοιχτές. Τα μέλη της ειδικής ομάδας και οι τοπικοί συνεργάτες της θα συνεχίσουν να εργάζονται τις επόμενες εβδομάδες για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια αυτών των πέντε εναπομείναντων παιδιών καθώς και άλλων παιδιών», δήλωσε το δελτίο τύπου.

Η υπηρεσία συνεργάστηκε με το αστυνομικό τμήμα του Κλίβελαντ, την αστυνομία του Ανατολικού Κλίβελαντ, το γραφείο του σερίφη της επαρχίας Κουιαχόγκα και την αστυνομία του Νιούμποργκ Χάιτς.

«Είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε βοήθεια στην Επιχείρηση “Δίχτυ Ασφαλείας” και επαινώ την Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία των ΗΠΑ για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους στον εντοπισμό αυτών των παιδιών», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Νιούμποργκ Χάιτς Τζον Μέιτζοϊ. «Πολλές φορές δεν γνωρίζουν ότι είναι θύματα και αυτή η επιχείρηση προσφέρει ελπίδα, ελευθερία και ασφάλεια που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα είχαν.»

«Αυτό ήταν ένα νέο ανεξερεύνητο πεδίο και η πρώτη φορά που διεξάγαμε μια τέτοιου είδους επιχείρηση», πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός αστυνομικός Πιτ Έλιοτ. «Είμαι πολύ περήφανος για τα σώματα ασφαλείας μας, την κοινότητα και τους συνεργάτες μας στα μέσα ενημέρωσης που εργάστηκαν ακούραστα για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια στα χαμένα και πιο ευάλωτα παιδιά μας. Η ίδρυση μόνιμης μονάδας στο Βόρειο Οχάιο θα διασφαλίσει ότι τα πιο ευάλωτα παιδιά μας που αγνοούνται θα συνεχίσουν να βρίσκονται και να οδηγούνται πίσω στην ασφάλεια.»

Το τμήμα αγνοούμενων παιδιών της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας των ΗΠΑ δήλωσε ότι ζητά την υποστήριξη της κοινότητας για τον εντοπισμό πέντε εναπομείναντων παιδιών. Πληροφορίες σχετικά με το πού μπορούν να βρίσκονται αυτά τα παιδιά μπορείτε να δώσετε στη γραμμή συμβουλών στο 1-866-492-6833.

Η διάσωση αυτών των παιδιών έρχεται την ίδια ώρα που ομοσπονδιακοί αστυνομικοί συνεχίζουν να διεξάγουν επιχειρήσεις για την εύρεση αγνοούμενων παιδιών και να διαλύουν ύποπτα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων.

Μια άλλη αποστολή οδήγησε στην εύρεση περίπου 25 παιδιών ηλικίας 13 έως 18 ετών στο Οχάιο, ανέφεραν αξιωματούχοι. Και την περασμένη εβδομάδα, η υπηρεσία ανέφερε ότι 262 ύποπτοι συνελήφθησαν και πέντε παιδιά βρέθηκαν στην πόλη της Οκλαχόμα.

«Η Επιχείρηση Triple Beam OKC ήταν μια στοχευμένη πρωτοβουλία της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας και των συνεργατών τους για την αντιμετώπιση του βίαιου εγκλήματος εντός και γύρω από την πόλη της Οκλαχόμα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός αστυνομικός για τη Δυτική Περιφέρεια της Οκλαχόμα Τζόνι Κούλμαν σε ειδησεογραφικά πρακτορεία. «Ο πρωταρχικός μας στόχος με επιχειρήσεις όπως το OTB είναι να κάνουμε τις κοινότητες πιο ασφαλείς. Όταν συλλαμβάνουμε αυτούς τους βίαιους φυγάδες, αφαιρούμε επίσης όπλα και ναρκωτικά από τους δρόμους μας. Πιστεύουμε ότι αυτές οι προσπάθειες έχουν άμεσο, θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες που υπηρετούμε».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε