Δευτέρα, 16 Σεπ, 2024
Παγωτό μανταρίνι με κρέμα γάλακτος και συμπυκνωμένο γάλα. (Lifehacker)

5 συνταγές για σπιτικό παγωτό με φρούτα

1. Παγωτό με συμπυκνωμένο γάλα και φράουλες

Πώς να φτιάξετε παγωτό με συμπυκνωμένο γάλα και φράουλες

Υλικά

  • 480 ml κρέμα σαντιγί (κρύα)
  • 380 γρ συμπυκνωμένο γάλα
  • 150–200 γραμμάρια φράουλες

Εκτέλεση

Χτυπάμε με ένα μίξερ τη σαντιγί κρύα μέχρι να γίνει αφράτη. Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και χτυπήστε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια, τις προσθέτουμε στο κρεμώδες μείγμα και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το παγωτό σε ένα φαρδύ ταψί, σκεπάζουμε με μεμβράνη ή καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

2. Παγωτό γιαούρτι με μάνγκο

Πώς να φτιάξετε παγωτό γιαούρτι μάνγκο

Υλικά

  • 2 ώριμα μάνγκο
  • 120 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 80–90 γρ μέλι
  • 1-3 κ. γλ. χυμό λεμονιού ή λάιμ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το μάνγκο, το κόβουμε σε κύβους και το αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μάνγκο, το μέλι και το χυμό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εάν το μάνγκο είναι έντονα ξινό, τότε δεν χρειάζεται να προσθέσουμε χυμό.

Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα φαρδύ ταψί, σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη.

3. Παγωτό μανταρίνι με κρέμα γάλακτος και συμπυκνωμένο γάλα

παγωτό μανταρίνι με κρέμα γάλακτος και συμπυκνωμένο γάλα

Υλικά

  • 8–9 μανταρίνια.
  • 380 γρ συμπυκνωμένο γάλα
  • 400 γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανταρίνια, τα χτυπάμε με ένα μπλέντερ και τα σουρώνουμε. Για τη συνταγή, θα χρειαστούν τουλάχιστον 250 γρ της μάζας που προκύπτει. Χτυπάμε με μπλέντερ τον πουρέ των μανταρινιών, το συμπυκνωμένο γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα φαρδύ ταψί, σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες. Ανακατεύουμε το παγωτό περίπου κάθε ώρα.

4. Παγωτό λεμόνι

Πώς να φτιάξετε παγωτό λεμόνι

Υλικά

  • 2 λεμόνια
  • 200 γρ ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 240 γρ κρέμα γάλακτος
  • 240 ml γάλα

Εκτέλεση

Τρίβουμε το ξύσμα λεμονιού σε ένα λεπτό τρίφτη και στύβουμε για τον χυμό. Για τη συνταγή, θα χρειαστεί 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα και 60 ml χυμός.

Χτυπάμε μαζί τη ζάχαρη, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ξεχωριστά, ενώνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύοντας, ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του λεμονιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα φαρδύ δοχείο, σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Στα μισά αυτού του χρόνου, ανακατεύουμε το παγωτό.

5. Παγωτό από τυρόπηγμα και γιαούρτι με συμπυκνωμένο γάλα και σμέουρα

Παγωτό τυρόπηγμα και γιαούρτι με συμπυκνωμένο γάλα και σμέουρα

Υλικά

  • 250 γρ τυρί cottage
  • 250 γρ φυσικό γιαούρτι
  • 250 γρ συμπυκνωμένο γάλα
  • 50 γρ ζάχαρη
  • ζάχαρη βανίλιας για γεύση
  • 300 γρ σμέουρα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το τυρί κότατζ, το γιαούρτι, το συμπυκνωμένο γάλα και τα δύο είδη ζάχαρης στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα σμέουρα και χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα φαρδύ ταψί, σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Σε αυτό το διάστημα, πρέπει να ανακατέψουμε το παγωτό μερικές φορές.

Της Ντάριας Ροντιόνοβα

Πηγή: Lifehacker

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε