Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023
(Shutterstock*)

6 ολιστικές προσεγγίσεις για τον πυρετό

Μπορείτε να μειώσετε τον πυρετό με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας αυτές τις ολιστικές προσεγγίσεις

Συχνά οι γιατροί συνταγογραφούν αντιπυρετικά φάρμακα για τα παιδιά, ωστόσο, ο πυρετός είναι ένας μηχανισμός του οργανισμού για την καταστροφή ιών και βακτηρίων.

Οι ολιστικοί γιατροί υιοθετούν μια διαφορετική προσέγγιση για τη διαχείριση του πυρετού. Στόχος τους είναι να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού, ώστε να μάθει να αναγνωρίζει και να ανταποκρίνεται γρήγορα στους εισβολείς οργανισμούς. Στην πραγματικότητα, ορισμένες παιδικές λοιμώξεις μπορεί να είναι πολύτιμες για να ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού και κατά συνέπεια να το ενισχύσουν.

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις αντί της ασπιρίνης και άλλων φαρμάκων που είναι ασφαλείς, φθηνές και δεν έχουν παρενέργειες (ομοιοπαθητική) και άλλες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και περιέχουν αντιμικροβιακές, αντιβακτηριακές και αντιιικές ιδιότητες (βοτανοθεραπεία).

Ακολουθούν 6 φυσικές, ολιστικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του πυρετού:

1) Ομοιοπαθητική – Σύμφωνα με τον Δρ. Moskowitz, M.D., ο πυρετός είναι μια από τις αντιδράσεις του οργανισμού ενός υγιούς παιδιού. Καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών αναπτύσσεται, ανταποκρίνεται έντονα στις λοιμώξεις. Αν οι γονείς ανησυχούν για το αν θα πρέπει ή όχι να απευθυνθούν σε ένα γιατρό για να αντιμετωπιστεί ο πυρετός του παιδιού τους, ο Δρ. Moskowitz πιστεύει ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να παρακολουθούν την αντίδραση του παιδιού τους. Είναι άρρωστο, κάνει εμετό, πονάει, δεν τρώει ή δεν ανταποκρίνεται καθόλου; Εάν το παιδί φαίνεται να τα καταφέρνει, οι γονείς μπορούν να αισθάνονται σίγουροι ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον πυρετό με τη βοήθεια ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Τα φάρμακα που συνιστώνται δεν καταστέλλουν τον πυρετό, αλλά μάλλον βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να ολοκληρώσει τη δουλειά της επούλωσης. Κάποιες ομοιοπαθητικές θεραπείες χρησιμοποιούν στην συνταγογράφηση τους το Ακόνιτο, τη Μπελαντόνα, το Ferrum phos, το Γιασεμί, την Πουλσατίλα και τη Βρυωνία.

2) Αγιουρβεδική ιατρική – Ο Δρ. Virender Sodhi, M.D., θεωρεί ότι ένας πυρετός κάτω από 39 βαθμούς Κελσίου είναι ευεργετικός σε ένα παιδί και αποφεύγει να δίνει στα παιδιά φάρμακα όπως η ασπιρίνη. Συνιστά μια ελαφριά, θρεπτική δίαιτα και ομοιοπαθητικά φάρμακα όπως η Μπελαντόνα, το Ακόνιτο, και Sulfur.

3) Βοτανική ιατρική – Ο David L. Hoffman, πιστεύει ότι ο πυρετός μπορεί να είναι ευεργετικός σε ένα μικρό παιδί και ότι ένας χαμηλός πυρετός δεν χρειάζεται να μειωθεί. Στο παιδί πρέπει να παρέχεται μεγάλη φροντίδα μαζί με άφθονα υγρά. Τα αφεψήματα βοτάνων, όπως η μέντα, η κουφοξυλιά και η αχιλλέα, θα βοηθήσουν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τον πυρετό, αλλά δεν θα τον καταστείλουν.

4) Αρωματοθεραπεία – Για να τονώσετε τον οργανισμό, χρησιμοποιήστε μέντα, περγαμόντο ή ευκάλυπτο. Για να προκαλέσετε εφίδρωση, χρησιμοποιήστε βασιλικό, τεϊόδεντρο (tea tree), λεβάντα, δενδρολίβανο, κυπαρίσσι, χαμομήλι ή μέντα.

5) Υδροθεραπεία –  Για να μειώσετε τον υψηλό πυρετό, χρησιμοποιήστε μια βρεγμένη πετσέτα για να κατεβάσετε τον πυρετό σε ένα διαχειρίσιμο επίπεδο.

6) Τοπική θεραπεία –  Για να μειώσετε τον πυρετό, χρησιμοποιήστε ένα κατάπλασμα εμποτισμένο με Εχινάκεια ρίζα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μια κρύα κομπρέσα στο μέτωπο και στον κορμό του σώματος ή να τρίψετε το σώμα με μηλόξυδο.

Μπορεί επίσης να εξετάσει κανείς τα προβιοτικά, το ζυμωμένο μουρουνέλαιο ή τις θεραπευτικές σούπες που έχουν λαχανικά και μπαχαρικά που διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Επίσης, να θυμάστε ότι ο πολύ υψηλός πυρετός μπορεί να προκαλέσει σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, γι’ αυτό συμβουλευτείτε το γιατρό σας όταν είναι απαραίτητο.

Tου Derek Henry

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε