Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Φωτογραφία - Robin Higgins από το Pixabay

7 φανερά σημάδια ότι το σώμα μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Από: Σωφία Ρώμα

Ας το παραδεχτούμε! Η καλή υγεία είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε στη ζωή. Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα πολύπλοκο θέμα και έχει αυτή την έμφυτη ικανότητα να δίνει ποικίλες ενδείξεις, που θα μας βοηθήσουν να δράσουμε έγκαιρα, προκειμένου να αποτρέψουμε περαιτέρω επιπλοκές στην υγεία μας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα 7 σημάδια που χρησιμοποιεί το σώμα για να μας πει κάτι πολύ σημαντικό. Φροντίστε να τα εξετάσετε πολύ προσεκτικά!

1. Συχνός πονοκέφαλος

Οι πονοκέφαλοι που επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα ή μία φορά κάθε 2 εβδομάδες, οφείλονται στο υψηλό επίπεδο εντερικής δυσφορίας, είτε από τοξίνες, είτε από την ανθυγιεινή χλωρίδα του εντέρου, το υπερβολικό άγχος, την κατανάλωση αλκοόλ, τις αλλεργίες στα τρόφιμα, την αφυδάτωση κλπ. Οι συχνοί πονοκέφαλοι είναι μια ένδειξη ότι πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας και να είστε σε θέση να ακούσετε τα «μηνύματα» που σας στέλνει το σώμα. Συνήθως, οι περισσότεροι πονοκέφαλοι ξεκινούν από τα έντερα, αφού η στοματική κοιλότητα έχει μετατραπεί σε ένα καλάθι αχρήστων.

2. Το χρώμα των ούρων

Εάν το σώμα σας καταναλώνει αρκετό νερό, τότε τα ούρα σας θα είναι καθαρά. Τα κίτρινα ούρα ωστόσο υποδηλώνουν ότι έχετε πάθει αφυδάτωση και φέρετε αρκετές τοξίνες στο σώμα σας. Η λύση είναι να πίνετε περισσότερο νερό μεταξύ των γευμάτων σας.

3. Εξανθήματα ή κόκκινες κηλίδες στο δέρμα

Όταν το σώμα δεν μπορεί να αποβάλλει τις τοξίνες μέσω του εντέρου ή της κύστης, τότε χρησιμοποιεί το δέρμα ως μέσο αποβολής. Οι τοξίνες συχνά κάνουν το δέρμα να εμφανίζει κόκκινες κηλίδες, και τις ζεστές μέρες οι περισσότερες από αυτές τις τοξίνες βγαίνουν στο δέρμα μέσω του ιδρώτα. Η λύση βρίσκεται στο να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

4. Εμφάνιση ακμής

Η ακμή στο δέρμα είναι ισχυρή ένδειξη ότι το σώμα σας βρίσκεται σε κατάσταση «τοξικού σοκ», καθώς μέσω του δέρματος αποβάλει τις τοξίνες από το σώμα σας. Οι συνήθεις ύποπτοι είναι η κακή διατροφή και οι ανθυγιεινές συνήθειες. Θα ήταν μια καλή ιδέα, να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ακολουθήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, χωρίς όμως να βασίζεστε στον γιατρό σας για τα πάντα.
Το σώμα επικοινωνεί μαζί μας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για δικό μας όφελος. Αλήθεια, το λαμβάνουμε;

5. Σκασμένο δέρμα

Αν έχετε σκασμένο δέρμα, μάλλον εκλείπουν οι υγιείς λιπαρές ουσίες από τη δίαιτά σας και σε συνδυασμό βέβαια με τις ανθυγιεινές συνήθειες, το σώμα επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο. Σήμερα, ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας ενθαρρύνει να χρησιμοποιούμε ένα πλήθος τοξικών προϊόντων, τα οποία καταστρέφουν τα θρεπτικά συστατικά που αποθηκεύει ο οργανισμός μας.

Mόλις τα θρεπτικά αποθέματα αγγίξουν ένα σχετικά χαμηλό επίπεδο, ο μεταβολισμός μας αποτυγχάνει να μας προστατέψει επαρκώς. Το ίδιο ισχύει και για το δέρμα μας, το οποίο μας προστατεύει από επιθετικούς εξωτερικούς μικροοργανισμούς που προσπαθούν να διεισδύσουν στο εσωτερικό του οργανισμού μας. Στην περίπτωση που το δέρμα «σκάσει», τότε είναι πιθανότερο οι λοιμώξεις να κάνουν την εμφάνισή τους. Αυξήστε τα υγιή λιπαρά, ειδικά αν ζείτε σε ένα ψυχρότερο εποχιακό κλίμα. Χρησιμοποιήστε φυτικές κρέμες (χωρίς χημικά) για να κρατήσετε το δέρμα σας απαλό και ελαστικό. Το να είμαστε υγιής σημαίνει ότι η ζωή γίνεται πιο ευχάριστη και εύκολη κάθε μέρα που περνά.

6. Κοινά κρυολογήματα και μπουκωμένη μύτη

Ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ενδίδει στο κρυολόγημα περίπου 1-2 φορές τον χρόνο. Ωστόσο, ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να σας προστατέψει για πολλά χρόνια, χωρίς να προκύψει το παραμικρό κρυολόγημα, καταρροή ή γρίπη. Όταν αρπάζετε ένα κοινό κρυολόγημα, είτε έχετε πονόλαιμο ή τρέχει η μύτη σας κλπ, σημαίνει ότι οι εσωτερικοί ιστοί σας δεν είναι αρκετά δυνατοί (θρεπτικά), προκειμένου να καταπολεμήσουν την ξένη εισβολή. Αν ακολουθήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή, θα ενισχυθούν οι εσωτερικοί σας ιστοί και θα είναι αδύνατον για την ασθένεια να βρει πρόσφορο έδαφος να εισχωρήσει.

7. Πόνος στις αρθρώσεις

Ένα τοξικό σώμα θα βρίσκεται πάντα σε κατάσταση χρόνιου πόνου. Ξέρουμε ότι ο πόνος στις αρθρώσεις επιδεινώνεται αρκετά, όταν για παράδειγμα πέφτει ο ήλιος. Αν ο πόνος στις αρθρώσεις σας εκδηλώνεται νωρίς το βράδυ – αυτό είναι ένα σημάδι, ότι το σώμα αποβάλει τις τοξίνες από τις αρθρώσεις. Παράλληλα, το σώμα μας τις διαστέλλει δημιουργώντας φλεγμονή, ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Από την άλλη, τα παυσίπονα όχι μόνο αυξάνουν την τοξικότητα στο σώμα, αλλά και οδηγούν σε ποικιλόμορφες δευτερογενείς ασθένειες. Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω βρίσκεται στην επίτευξη της ισορροπίας μεταξύ σωματικής και νοητικής υγείας. Τελικά, πρέπει να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, όποια και αν είναι, χωρίς να χρειάζεται να τρέχουμε προς το συρτάρι (για παυσίπονο) με το παραμικρό.

Τροφή για Σκέψη

Έχοντας πλέον τα επαρκή εφόδια γνώσης για να βελτιώσουμε τη συνολική κατάσταση της υγείας μας, θα κάνουμε πιο εύκολη την αντιμετώπιση όλων των παραπάνω κρουσμάτων. Φυσικά, αυτό προϋποθέτει να ακούτε τα σημάδια της φύσης και να μην τους γυρνάτε την πλάτη. Απομακρύνεται κάθε είδους τοξίνες από τη διατροφή σας και προτιμήστε βιολογικές τροφές, καθαρό νερό, εξάσκηση, ξεκούραση, διαλογισμό, χαλάρωση και υγιεινό φαγητό· είναι οι πυλώνες της προσωπικής φροντίδας που θα εξασφαλίσουν ότι δε θα έχετε ασθένειες ή επιπλοκές.

Το μυστικό είναι να μην αντιδράτε αρνητικά στις ασθένειες. Μάθετε να επικοινωνείτε με το σώμα σας και χτίστε την υγεία σας πάνω στη σωστή διατροφή, τον απλό  τρόπο ζωής και την θετικότητα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε