Πέμπτη, 30 Μαΐ, 2024
(xavier mouton photographie/Unsplash)

8 τρόποι για να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι

Lynn Jaffee

Όλοι γνωρίζουμε μερικούς από αυτούς τους ανθρώπους που φαίνεται να είναι πραγματικά ευτυχισμένοι. Είναι αισιόδοξοι, χαρούμενοι και ευγνώμονες. Είναι πράγματι; Είναι δυνατόν να είναι κανείς αληθινά ευτυχισμένος; Λέω ναι, γιατί γνωρίζω καλά αρκετούς από αυτούς τους ευτυχισμένους ανθρώπους και είναι αληθινοί.

Πώς μπορείς να γίνεις πιο ευτυχισμένος;

Ακολουθούν μερικές ιδέες βασισμένες στην κινέζικη ιατρική:

1) Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, η καρδιά σας είναι το σπίτι του Shen (Σεν) σας, το οποίο είναι το μυαλό, η μνήμη, η συνείδηση και το πνεύμα σας. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο, ένα μεγάλο μέρος της κινέζικης γλώσσας αναφέρει την καρδιά ως ένα όργανο του συναισθήματος. Όταν λέτε ότι κάποιος σας ράγισε την καρδιά ή ότι γνωρίζετε κάτι βαθιά μέσα στην καρδιά σας, μιλάτε για ένα συναισθηματικό όργανο και όχι απλώς για έναν μυ που αντλεί αίμα. Το πρωταρχικό συναίσθημα που συνδέεται με την καρδιά σας είναι η χαρά, οπότε οι δραστηριότητες που σας φέρνουν χαρά τρέφουν επίσης την καρδιά σας. Το να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν, να συνδέεστε με ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν, ακόμα και το να μοιράζεστε ένα γεύμα με αγαπημένα πρόσωπα, όλα αυτά τροφοδοτούν την καρδιά σας και αποτελούν ένα μονοπάτι προς την ευτυχία.

2) Θρέψτε το Γιν σας με το να έχετε αρκετό χρόνο ηρεμίας. Στην κινεζική ιατρική η Γιν πλευρά του ανθρώπου (Γιν/Γιανγκ) συνδέεται με την ανάπαυση, την αποκατάσταση και την αναζωογόνηση. Αναζωογονήστε τον εαυτό σας δίνοντας του χρόνο για ησυχία και περισυλλογή. Κοιτάξτε μέσα σας, ξεκουραστείτε αρκετά και αφιερώστε λίγο χρόνο για να συνδεθείτε με την πνευματική σας πλευρά.

3) Αναπτύξτε μια αίσθηση ευγνωμοσύνης. Τα οφέλη μιας στάσης “το ποτήρι μισογεμάτο” περιλαμβάνουν αυξημένη πνευματική εγρήγορση, καλύτερη σωματική υγεία, αυξημένη αίσθηση ευεξίας και αυξημένη αισιοδοξία. Επιπλέον, το αίσθημα ευγνωμοσύνης μπορεί να μειώσει τα συναισθήματα φθόνου, υλισμού, εγωκεντρισμού και ναι, ακόμη και κατάθλιψης.

4) Συνδεθείτε με τη φύση. Ερευνητές στην Ιαπωνία διαπίστωσαν ότι μια βόλτα στο δάσος κάνει καλό στην υγεία και μάλιστα επινόησαν τον όρο “λουτρό στο δάσος”. Φαίνεται ότι ο χρόνος που περνάτε στο δάσος μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση, να μειώσει το στρες και να απομακρύνει την κατάθλιψη. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς τα θεμέλια της κινεζικής ιατρικής βασίζονται στη σχέση μας με τη φύση. Επιπλέον, η σύνδεση με τη φύση, σας φέρνει πιο κοντά στον πραγματικό εαυτό σας και το θείο -όπως κι αν το κατανοεί ο καθένας. Έτσι, αν θέλετε να νιώσετε λίγο πιο ευτυχισμένοι, πηγαίνετε μια βόλτα στο πλησιέστερο πάρκο ή δάσος.

5) Μάθετε να αφήνεστε. Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι όσο πιο πολύ προσπαθείτε ή όσο πιο πολύ θέλετε κάτι, τόσο πιο άπιαστο φαίνεται; Το να προσπαθείτε να ασκήσετε δύναμη σε ένα αποτέλεσμα μοιάζει με συνταγή απογοήτευσης και δυστυχίας. Σταματήστε να προσπαθείτε τόσο σκληρά, να θέλετε τόσο πολύ και να είστε τόσο πολύ προσκολλημένοι στα αποτελέσματα. Η ζωή σας θα κυλήσει λίγο καλύτερα και θα νιώθετε πιο ευτυχισμένοι.

6) Προσπαθήστε να έχετε πιο θετικές σκέψεις. Εντάξει, το αυτοκίνητό σας δεν παίρνει μπρος, ο συνάδελφός σας είναι αγενέστατος και το αγαπημένο σας φούτερ μπήκε στο πλυντήριο. Έχετε αρκετούς λόγους να είστε σε κακή διάθεση. Τι θα γινόταν όμως αν αποφασίζατε να φτάσετε σε μια σκέψη που είναι λίγο καλύτερη από αυτή που έχετε αυτή τη στιγμή; Τι θα γινόταν αν αποφασίζατε να σκεφτείτε το ρεπό σας, το υπέροχο γεύμα που φάγατε χθες το βράδυ ή το παιχνίδι με το καινούργιο σας κουτάβι; Το θέμα εδώ είναι ότι έχετε μια επιλογή. Μπορείτε να παραμείνετε κακόκεφοι ή μπορείτε να επιλέξετε να νιώσετε έστω και λίγο καλύτερα. Από εσάς εξαρτάται.

7) Σταματήστε να περιμένετε. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πραγματικά ότι θα είναι ευτυχισμένοι όταν χάσουν τα τελευταία 15 κιλά ή όταν βγουν στη σύνταξη ή όταν κερδίσουν το λαχείο ή… ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Κι αν αυτά τα πράγματα δεν συμβούν ποτέ; Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι ποτέ ευτυχισμένοι; Μην είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Σταματήστε να περιμένετε την τέλεια στιγμή. Να είστε ευτυχισμένοι τώρα.

8) Χαμογελάστε. Γνωρίζατε ότι όταν χαμογελάτε η διάθεσή σας βελτιώνεται; Είναι αλήθεια, όταν ενεργοποιείτε τους μύες γύρω από το στόμα σας, αισθάνεστε πραγματικά καλύτερα και λίγο ανεβασμένοι. Δοκιμάστε το – το χαμόγελο θα σας κάνει να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι και θα βελτιώσει το τοπίο για όλους τους άλλους.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο acupuncturetwincities.com

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε