Δευτέρα, 22 Απρ, 2024
Μαρία Κάλλας, 100 χρόνια από τη γέννησή της. Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της

Δυο συναυλίες-φόρος τιμής στη θρυλική Ελληνίδα υψίφωνο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της σπουδαίας Ελληνίδας αοιδού, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν δυο συναυλίες αφιερωμένες στη μεγάλη ντίβα του λυρικού τραγουδιού στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Η πρώτη συναυλία, προγραμματισμένη για την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει έργα των Βέρντι, Γκλουκ, Κερουμπίνι, Μασκάνι, Μότσαρτ, Μπελίνι, Μπετόβεν, Ντονιτσέτι, Πουτσίνι και Ροσίνι.

Δυο διακεκριμένες σοπράνο και μια μέτζο-σοπράνο, οι Μαριτίνα Ταμπακοπούλου, Klara Kolonits και Karine Deshayes αντίστοιχα, θα παρουσιάσουν άριες και αποσπάσματα από όπερες, τις οποίες είχε ερμηνεύσει τόσο μουσικά όσο και σκηνικά με τον δικό της μοναδικό τρόπο η Μαρία Κάλλας. Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Ιταλός αρχιμουσικός Sebastiano Rolli.

Η δεύτερη συναυλία θα λάβει χώρα τη Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απριλίου, με θρησκευτικά έργα από το ρεπερτόριο της Κάλλας, των Μότσαρτ, Περγκολέζι, Στραντέλα, καθώς και το αριστουργηματικό «Stabat Mater» του Τζοακίνο Ροσίνι.

Ερμηνεύουν οι Μυρσίνη Μαργαρίτη, Χρύσα Μαλιαμάνη, Άρτεμις Μπόγρη, Βασίλης Καβάγιας και Γιώργος Παπαδημητρίου, υπό τη διεύθυνση του Nikolas Nägele.

Και οι δύο συναυλίες ξεκινούν στις 20:30. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι εξαιρετικά προσιτές, όπως για τις περισσότερες εκδηλώσεις του Ολύμπια.

Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

 

Στον χώρο του θεάτρου λειτουργεί και μικρή έκθεση με προσωπικά αντικείμενα και φωτογραφίες της ντίβας.

 

Διεύθυνση θεάτρου: Ακαδημίας 59

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3642540

Τιμές εισιτηρίων: από €3 έως €20

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε