Σάββατο, 28 Ιαν, 2023
Ο επικεφαλής υπουργός της Βόρειας Επικράτειας Μάικλ Γκάνερ απευθύνεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε συνέντευξη Τύπου στο κοινοβούλιο της Βόρειας Επικράτειας, στο Ντάργουιν της Αυστραλίας, 1 Ιουλίου 2021. (AAP Image/Aaron Bunch)

Αυστραλός πρωθυπουργός της ΒΕ: Εάν είστε κατά της υποχρεωτικότητας, είστε κατά του εμβολίου

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Επικράτειας Μάικλ Γκάνερ αποκάλεσε όλους τους ανθρώπους που είναι κατά των εντολών εμβολιασμού COVID-19 ή εκείνους που είναι ενάντια στις εντολές, «αντι-εμβολιαστές».

«Εάν είστε κατά της εντολής, είστε απολύτως αντι-εμβολιαστής», δήλωσε ο Γκάνερ σε δημοσιογράφους. «Εάν υποστηρίζετε, προασπίζετε και δίνετε το πράσινο φως, παρηγοριά και υποστήριξη. Όποιος διαφωνεί με το εμβόλιο – είναι ένας αντι-εμβολιαστής, απολύτως».

Στη συνέχεια, ο Γκάνερ είπε στους κατοίκους της Βόρειας Επικράτειας που ήταν αντίθετοι με τις εντολές να τα «παρατήσουν», καθώς η κυβέρνηση της ΒΕ επρόκειτο να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους της Επικράτειας να εμβολιαστούν.

Αναφερόμενος στην έκθεση μοντελοποίησης COVID-19 των εθνικών υπουργείων, την οποία οι κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν για να σχεδιάσουν μια ανάκαμψη COVIDSafe για την Αυστραλία, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η έκθεση είχε περιγράψει τον στόχο του εμβολιασμού για επαναλειτουργία στο 80 τοις εκατό με διπλή δόση.

«Η εντολή μας για τα εμβόλια είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την προστασία των ζωών, ιδιαίτερα των Αβορίγινων, και δεν θα υποχωρήσω ποτέ από την υποστήριξη των εμβολίων», ανέφερε. «Όποιος αντιτίθεται στην εντολή, είναι κατά του εμβολίου».

Όταν ρωτήθηκε αν η κοινότητα αισθάνεται πιο άνετα με την αποδοχή νέων κρουσμάτων καθώς ανοίγει η περιοχή, ο Γκάνερ είπε, «θα κολλήσετε απολύτως COVID και θα κολλήσετε COVID είτε εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι…και θα προτιμούσα να κολλήσετε COVID εμβολιασμένοι».

Ο Γκάνερ αποκάλυψε ότι περίπου 400 δημόσιοι υπάλληλοι στην κυβέρνηση της ΒΕ έχουν απολυθεί από την απασχόλησή τους λόγω της κατάστασης εμβολιασμού τους.

«Ένας μικρός αριθμός από αυτούς είναι θέσεις πρώτης γραμμής οι οποίοι θα καλυφθούν με νέες προσλήψεις, ωστόσο συνολικά, θα υπάρξει μείωση της δημόσιας υπηρεσίας κατά περίπου 300 θέσεις», ανέφερε.

Τα σχόλια του Γκάνερ έλαβαν χώρα όταν ο Πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον στις 18 Νοέμβρη κάλεσε τις κυβερνήσεις να κάνουν πίσω και να αφήσουν τους Αυστραλούς να πάρουν πίσω τη ζωή και τις ελευθερίες τους.

«Δεν είμαστε υπέρ των υποχρεωτικών εμβολίων που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση», δήλωσε ο Μόρισον. «Οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν τις δικές τους επιλογές σύμφωνα με το νόμο, αλλά δεν θέλουμε να τους πούμε τι να κάνουν ή να πούμε στους Αυστραλούς τι να κάνουν».

Ωστόσο, ο Μόρισον έχει δεχθεί επικρίσεις για τα σχόλιά του με τον βουλευτή των Εργατικών Τζος Μπερνς να ρωτά τον πρωθυπουργό στο κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων τη Δευτέρα γιατί το βίντεο του στο Facebook απέκλεισε τα σχόλιά του καταγγέλλοντας τη βία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη Μελβούρνη και συμπεριέλαβε μόνο το τμήμα όπου επέκρινε τις εντολές για τα εμβόλια.

«Ήμουν πολύ σαφής στην καταγγελία αυτών των πραγμάτων», δήλωσε ο Μόρισον στο Κοινοβούλιο.

«Η κυβέρνησή μου υποστηρίζει το εθνικό σχέδιο που προωθήσαμε και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι Αυστραλοί μπορούν να κοιτάξουν μπροστά με αυτοπεποίθηση».

«Σε αυτό εστιάζουμε, τα θετικά του μέλλοντος για το πού κατευθυνόμαστε ως χώρα», ανέφερε.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε