Πέμπτη, 23 Μαρ, 2023
(Shutterstock*)

Αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου κατά 1.000% στην Ευρώπη

Η αυξημένη παραγωγή του φυσικού αερίου σε όλο τον πλανήτη για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης το καθιστούσε την τελευταία δεκαετία άφθονο και φθηνό, αλλά η αυξημένη ζήτησή του και παράλληλα η μειωμένη παραγωγή έχουν αντιστρέψει τα δεδομένα.

Οι παραγωγοί καλούνται να περιορίσουν ακόμη περισσότερο τις εκπομπές αερίων τους έτσι ώστε να ακολουθήσουν τους νέους περιβαλλοντικούς κανόνες αλλά και τις επενδυτικές τάσεις προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Όπως και να το δει κανείς, το φυσικό αέριο θα αποτελέσει τη μεταβατική πηγή ενέργειας από υδρογονάνθρακες σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις επόμενες δεκαετίες», ανέφερε ο Chris Weafer, CEO της Macro-Advisory Ltd. «Οι τιμές του φυσικού αερίου θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα μεσοπρόθεσμα και θα αυξηθούν μακροπρόθεσμα», υποστήριξε.

Στις ΗΠΑ, παρά την φθηνή εγχώρια παραγωγή, οι τιμές έχουν φτάσει στο ανώτερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών και στην Ευρώπη από τον Μάιο του 2020 η τιμή του έχει αυξηθεί κατά 1.000%, ενώ στην Ασία έχει σχεδόν εξαπλασιαστεί.

Σύμφωνα με την International Energy Agency (ΙΕΑ) η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατά 7% μέχρι το 2024 και κατά 3,4% μέχρι το 2035, ενώ η ΙΕΑ υπογράμμισε πως οι επενδύσεις στο φυσικό αέριο θα πρέπει να σταματήσουν εάν ο πλανήτης σκοπεύει να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς του στόχους μέχρι το 2050.

Η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου θα έχει ως επακόλουθο αυξημένα λειτουργικά κόστη στα εργοστάσια και αύξηση του πληθωρισμού με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να επιβαρυνθούν με υψηλότερους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε