Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Η εφαρμογή Twitter εμφανίζεται σε ένα iPhone στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, στις 22 Ιουλίου 2019. (Mike Blake/Reuters)

Άγνωστοι παραβίασαν τους λογαριασμούς Twitter πολλών Ινδών υπουργών

Του Aldgra Fredly

Οι λογαριασμοί Twitter αρκετών Ινδών υπουργών παραβιάστηκαν πρόσφατα από αγνώστους, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, με τα τελευταία θύματα να είναι ένας υφυπουργός της Ένωσης, ένας κυβερνήτης και ένας πρώην επικεφαλής υπουργός.

Οι άγνωστοι χάκερ άλλαξαν το Twitter του υφυπουργού της Ένωσης για τις εταιρικές υποθέσεις Ράο Ιντερζίτ Σινγκ και του κυβερνήτη του Ρατζαστάν Καλράτζ Μίσρα την Κυριακή και ανάρτησαν ένα tweet στα Ουρντού.

Το tweet στα Ουρντού που αναρτήθηκε και στους δύο λογαριασμούς τους μεταφράζεται ως εξής: «Καλημέρα. Ο θείος σας Σπούκι και το υβρίδιο σας στέλνει ευλογίες», ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης India Today.

Από την άλλη πλευρά, ο λογαριασμός Twitter του πρώην επικεφαλής υπουργού της Χαριάνα Μπουπίντερ Σινγκ Χούντα άλλαξε σε @iLoveAlbaik. Οι λογαριασμοί τους στο Twitter αποκαταστάθηκαν τρεις ώρες αργότερα, μετά από αναφορά που έγινε στο Twitter και στις αρμόδιες αρχές.

Το χακάρισμα σημειώθηκε μόλις μία ημέρα μετά το «σύντομο χακάρισμα» του λογαριασμού Twitter της ινδικής Εθνικής Δύναμης Αντιμετώπισης Καταστροφών (NRDF), ο οποίος δημοσίευσε τυχαία tweets που προωθούσαν κρυπτονομίσματα.

Ο γενικός διευθυντής της NDRF Ατούλ Καρβάλ δήλωσε ότι ο λογαριασμός έχει αποκατασταθεί και ότι το Twitter έχει ενημερωθεί για την παραβίαση.

Κατόπιν αυτού, η κυβέρνηση έδωσε εντολή στην ινδική ομάδα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών σε υπολογιστές να διερευνήσει την παραβίαση και να ενισχύσει την ασφάλεια των λογαριασμών όλων των υπουργείων και των κυβερνητικών αξιωματούχων.

Το προσωπικό Twitter του πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι είχε επίσης παραβιαστεί από άγνωστο χρήστη τον περασμένο μήνα, με κάποια τυχαία tweets να αναρτώνται ότι η Ινδία έχει «υιοθετήσει επίσημα το bitcoin ως νόμιμο συνάλλαγμα», ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο λογαριασμός του Μόντι δημοσίευσε επίσης έναν σύνδεσμο απάτης με ένα tweet που ισχυριζόταν ότι η ινδική κυβέρνηση είχε αγοράσει 500 Bitcoins και τα «μοίραζε σε όλους τους κατοίκους της χώρας».

Το γραφείο του πρωθυπουργού δημοσίευσε στη συνέχεια ένα tweet που διευκρίνισε ότι ο λογαριασμός του Μόντι στο Twitter «παραβιάστηκε για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

«Το θέμα κλιμακώθηκε στο Twitter και ο λογαριασμός ασφαλίστηκε αμέσως. Κατά το σύντομο χρονικό διάστημα που ο λογαριασμός ήταν εκτεθειμένος, κάθε tweet που μοιράστηκε πρέπει να αγνοηθεί», ανέφερε.

Δεν έγινε αμέσως γνωστό για πόσο χρονικό διάστημα είχε παραβιαστεί ο προσωπικός λογαριασμός Twitter του Μόντι, ο οποίος έχει πάνω από 73 εκατομμύρια ακολούθους.

Εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε ότι το Twitter έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει τον παραβιασμένο λογαριασμό αμέσως μόλις αντιλήφθηκε τη δραστηριότητα, προσθέτοντας ότι η έρευνα δεν αποκάλυψε ενδείξεις για άλλους επηρεασμένους λογαριασμούς προς το παρόν.

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί με το προσωπικό handle του Μόντι @narendramodi_in τον Σεπτέμβριο του 2020, με μια σειρά από tweets που ζητούσαν από τους ακόλουθους να κάνουν δωρεά σε ένα ταμείο αρωγής μέσω κρυπτονομισμάτων.

Το Reuters συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε