Παρασκευή, 14 Ιούν, 2024
Μια φοιτήτρια παρακολουθεί εξ αποστάσεως μάθημα στο Λος Άντζελες, 14 Αυγούστου 2020. (ROBYN BECK/AFP via Getty Images)

Ακαδημαϊκοί, ειδικοί κάνουν ουρά για να συμμετάσχουν σε αντι-«αφυπνισμένη» διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης

Εκατοντάδες ακαδημαϊκοί και ειδικοί περιλαμβανομένων κάποιων διακεκριμένων ονομάτων, έχουν κάνει αίτηση για θέσεις εργασίας σε μια νέα διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφρόρμα που υπόσχεται αποκλειστικά μη-«αφυπνισμένη» εκπαίδευση σε μια ποικιλία ακαδημαϊκών θεμάτων.

Με όνομα «American Scholars», το πρότζεκτ εκκινήθηκε μερικούς μήνες πριν, από τον Μάθιου Πολ, πρώην υπεύθυνο αποδοχών υποψηφίων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πενσυλβάνια. Μόλις τα νέα έγιναν γνωστά, βιογραφικά άρχισαν να ρέουν από ακαδημαϊκούς που προσέφεραν την συμμετοχή τους, είπαν οι επικεφαλής του.

Ο Πολ περιέγραψε το πρότζεκτ ως καρπό της σταδιακής συνειδητοποίησής του  μιας κατάστασης στην καριέρα του στον ακαδημαϊκό κόσμο, όπου ήταν επικεφαλής των αποδοχών σε αρκετά γνωστά πανεπιστήμια. Αντιλήφθηκε ότι σχετικά με την εκπαίδευση, οι περισσότεροι φοιτητές δεν λάμβαναν κάτι αντάξιο για τα χρήματα που έδιναν, και ως αίτιο αυτού έδωσε την «διοικητική υπερβολή» των καθιερωμένων πανεπιστημίων, καθώς και την διάδοση ημι-μαρξιστικών ιδεολογιών που συλλογικά πλέον έχουν γίνει γνωστές ως «αφυπνισμός» («wokeness»).

Θέλησή του είναι το πρότζεκτ να λειτουργήσει ως αντίδοτο και στα δύο. Η διαδραστική δομή εν μέρει διάλεξης, εν μέρει βίντεο ντοκιμαντέρ με κουίζ και ασκήσεις απαντήσεων, φιλοδοξεί να επιδείξει ότι η ποιοτική μάθηση μπορεί να επιτευχθεί σε ένα μικρό κλάσμα του κόστους ενός σημερινού πανεπιστημίου. Εν τω μεταξύ, το ίδιο το περιεχόμενο θα βασίζεται σε παραδοσιακές Αμερικανικές αξίες, σε έντονη αντίθεση προς τις ιδεολογίες που κυριαρχούν σήμερα στα περισσότερα πανεπιστήμια, οι οποίες προωθούν εχθρικότητα προς τέτοιου είδους αξίες.

«Υπάρχει μια τεράστια και μη αναγνωρισμένη ζήτηση για πραγματικούς καθηγητές, διευθύνοντες επιχειρήσεων, πραγματικούς στοχαστές με τους οποίους οι απλοί άνθρωποι μπορούν να συνδεθούν και να μάθουν για να καταλάβουν καλύτερα πως μπορούν να ζήσουν καλύτερες ζωές μέσω του Συντάγματος και μέσω συντηρητικών αξιών», είπε ο Πολ στην Epoch Times, προσθέτοντας αργότερα ότι οι καθοδηγητικές αρχές του πρότζεκτ μπορούν να περιγραφούν με περισσότερη ακρίβεια ως «κλασικός φιλελευθερισμός».

«Αναμένουμε έναν σημαντικό αριθμό ανθρώπων που δεν θεωρούν τον εαυτό τους συντηρητικό να έρθουν σε εμάς – απλώς επειδή συμφωνούν με τις αξίες μας», έγραψε σε ηλεκτρονικό μήνυμα.

Για τον ρόλο του επικεφαλής ακαδημαϊκού, που είναι υπεύθυνος για τα ακαδημαϊκά πρότυπα περιεχομένου, ο Πολ επέλεξε τον Μάικλ Ρέκτενβαλντ, έναν πρώην καθηγητή φιλοσοφικών σπουδών του Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης.

Αφήνοντας τα κομμουνιστικά πιστεύω του, ο Ρέκτενβαλντ παραιτήθηκε από την δουλειά του αφότου εκνεύρισε συναδέλφους επειδή επέκρινε την «αφυπνισμένη» ιδεολογία. Στην συνέχεια έγινε ένα από τα γνωστά ονόματα στον εταιρικό σοσιαλισμό, μια σύγκλιση κυβερνητικών και επιχειρηματικών συμφερόντων προς παγίωση μιας νέας μορφής απολυταρχικής, σοσιαλιστικής εξουσίας. Έγραψε αρκετά βιβλία στο θέμα, όπως το «Google Archipelago: The Digital Gulag and the Simulation of Freedom», (Το Αρχιπέλαγος του Google: Το ψηφιακό Γκουλάγκ και η προσομοίωση της ελευθερίας) που προειδοποιεί για την αυξανόμενη δύναμη και φιλοδοξίες των τεράστιων ψηφιακών εταιρειών.

Το American Scholars θα προσφέρει μαθήματα που θα διδάσκουν ολοκληρωμένοι ακαδημαϊκοί στα πεδία της ιστορίας, Συντάγματος, φυσικών επιστημών, μαθηματικών, έκθεσης ιδεών, επιχειρηματικότητας, οικονομικών και προσωπικών οικονομικών, ιδεολογικών σπουδών, φιλολογίας, επιστήμης τεχνολογίας, νομικής, και θρησκευτικών σπουδών, είπε ο Ρέκτενβαλντ.

Έχει ήδη λάβει αιτήσεις από αρκετές εκατοντάδες ειδικούς, περιλαμβανομένων κάποιων πολύ γνωστών ονομάτων, από τα οποία σύντομα θα επιλέξει τους πρώτους 10 διδάσκοντες.

«Ακόμα και κάποιοι πρόεδροι τμημάτων ενδιαφέρθηκαν να εργαστούν σε εμάς», είπε.

Ο Ρέκτενβαλντ μοιράστηκε με την Epoch Times ένα δείγμα των ονομάτων των αιτουμένων υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ανακοινωθούν αυτό το διάστημα, καθώς κανένας δεν έχει ακόμα επιλεχθεί για οποιαδήποτε θέση. Επιπλέον, ο Ρέκτεβαλντ έχει την δική του λίστα «κορυφαίων ταλέντων» που θα τους ζητήσει να συμμετάσχουν.

«Πρόκειται να είναι κάτι όπου θα μπορούν να παραδίδουν ύλη με τον τρόπο που θέλουν, χωρίς τις πιέσεις που ασκούνται σε αυτούς στο πανεπιστημιακό σύστημα για να ενσωματώνουν διάφορες ιδεολογίες όπως την κριτική θεωρία φυλής και σοσιαλισμό και μεταμοντερνισμό και ούτω καθεξής», είπε, προσθέτοντας ότι τέτοιες ιδεολογίες θα διδαχθούν επίσης, αλλά από μια κριτική σκοπιά.

Τα πρώτα μαθήματα, που έχει προγραμματιστεί να αρχίσουν το φθινόπωρο, θα εστιάζονται σε ιστορία, στο Σύνταγμα, οικονομικά, και σε προσωπικά οικονομικά, είπε.

Η ύλη θα είναι κατάλληλη για μαθητές με δάσκαλο στο σπίτι και για όσους προετοιμάζονται για εισαγωγικές εξετάσεις σε πανεπιστήμιο, καθώς και για εκπαίδευση ενηλίκων.

Το πρότζεκτ δεν επιζητά να πάρει πιστοποίηση ως συμβατικό πανεπιστήμιο, αλλά να παρέχει στους αποφοίτους του γνώση για να «απαντήσουν σε κάποιες από τις ολέθριες ιδεολογίες που τροφοδοτούνται στο σύστημα», είπε ο Ρέκτενβαλντ.

«Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Βρισκόμαστε εν μέσω ενός μεγάλου πολιτισμικού πολέμου.»

Το φάσμα περιεχομένου, καθώς και η δομή της πλατφόρμας, επιλέχθηκαν βάσει μιας σειράς εστιασμένων ομαδικών δημοσκοπήσεων συνολικά περίπου 1.000 οικογενειών, είπε ο Πολ. Τα προσωπικά οικονομικά, για παράδειγμα, διακρίθηκαν τόσο ως ένα έντονο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων της δημοσκόπησης όσο και ως ένα πεδίο έλλειψης του σημερινού πανεπιστημιακού ιδρύματος, όπου οι φοιτητές συχνά αποκτούν τεράστιο χρέος με την εγγραφή τους, με μικρό έως ανύπαρκτο υπολογισμό επιστροφής στην επένδυση που θα τους επέτρεπε να λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις επιδέξια, σύμφωνα με τον Πολ.

Η ανάπτυξη της διαδικτυακής πλατφόρμας γίνεται από έναν ειδικό που προς το παρόν επιθυμεί ανωνυμία, λόγω της σύνδεσής του με την Μεγάλη Τεχνολογία, είπε ο Πολ.

Έως τώρα, το πρότζεκτ αυτοχρηματοδοτείται με μερικές προσφορές από επενδυτές, είπε. Σχεδιάζει ένα μοντέλο εγγραφής που θα αρχίζει από $19 ανά μήνα και θα κλιμακώνεται έως περίπου $39 ανά μήνα για πρόσβαση premium.

Το American Scholars ταιριάζει σε ένα αυξανόμενο σύνολο εκπαιδευτικών πλατφόρμων που προσεγγίζουν την ύλη τους από μια πιο παραδοσιακή οπτική γωνία. Το συντηρητικό Πανεπιστήμιο Χίλσντεϊλ δίνει δωρεάν μαθήματα σε μια ποικιλία σχετιζόμενων με την πολιτική θεμάτων, ενώ το PragerU άρχισε πρόσφατα να λειτουργεί μια διαδικτυακή εκπαιδευτική πύλη για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε