Χρόνος εκτέλεσης: 15′
Χρόνος ψησίματος: 10′
Μερίδες: 2
Συστατικά
• 200 γρ. μαύρα φασόλια, βρασμένα
• 1 κρεμμύδι
• 1 καρότο
• 1 στικ σέλερι
• 1 σκ. σκόρδο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 1 φύλλο δάφνης
• 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
• αλάτι
• πιπέρι
• 200 γρ. σπαγγέτι
Για το σερβίρισμα
• 50 γρ. παρμεζάνα
• μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
• Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα φασόλια μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο.
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
• Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
• Προσθέτουμε τα φασόλια, το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
• Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το φύλλο δάφνης, τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά.
• Όταν δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
• Σε μια άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον ένα λεπτό, ώστε να είναι al dente.
• Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά, και τα σουρώνουμε.
• Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: akispetretzikis.com