Δευτέρα, 21 Ιούν, 2021

Άκης Πετρετζίκης – Τραγανός πλαστός

Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα

Μερίδες: 10-12

Συστατικά

Για τη βάση

• 300 γρ. καλαμποκάλευρο
• 100 ml ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
• 150 ml νερό

Για τη γέμιση

• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 3 κλ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• 1 πράσο, ψιλοκομμένο
• 1 κιλό σπανάκι
• 1 κ.σ. αλάτι
• πιπέρι, λίγο
• 1 κ.σ. φύλλα δυόσμου
• 1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο
• 50 ml ελαιόλαδο
• 1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
• 250 γρ. φέτα, χοντροκομμένη
• ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για την επικάλυψη

• 300 γρ. καλαμποκάλευρο
• 250 ml νερό
• 100 ml ελαιόλαδο, +έξτρα για το άλειμμα
• αλάτι
• πιπέρι

Για το σερβίρισμα

• γιαούρτι στραγγιστό
• φύλλα δυόσμου
• ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα.

Για τη βάση

• Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το καλαμποκάλευρο με το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
• Τρίβουμε καλά με τα δάχτυλα και μετά προσθέτουμε το νερό.
• Αναμειγνύουμε καλά. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μείγμα “ψιχουλιαστό”.
• Λαδώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. και απλώνουμε το μείγμα.
• Με την παλάμη μας πιέζουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια, προσέχοντας να καλύψουμε και τα πλαϊνά.

Για τη γέμιση

• Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
• Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
• Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να χάσει το σπάνάκι όλα τα υγρά του.
• Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το αβγό, την φέτα, το ξύσμα λεμονιού και αμειγνύουμε με απαλές κινήσεις.
• Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση μας, με προσοχή να έχει παντού το ίδιο πάχος.

Για την επικάλυψη

• Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα 100 γρ. από το καλαμποκάλευρο με τα 125 ml νερό.
• Αυτόν τον αραιό χυλό τον απλώνουμε πάνω από τα χόρτα.
• Από πάνω απλώνουμε τα υπόλοιπα 200γρ. καλαμποκάλευρου, ραντίζουμε με το υπόλοιπο νερό και το ελαιόλαδο.
• Πατάμε καλά με την παλάμη μας, να καλυφθούν τα χόρτα και αλατοπιπερώνουμε.
• Ψήνουμε στον φούρνο για 40-50 λεπτά.
• Συνοδεύουμε με στραγγιστό γιαούρτι που μπορούμε να το αρωματίσουμε με δυόσμο και ελαιόλαδο.

Ευχαριστούμε την κυρία Ρίτα Κοντογιάννη για την υπέροχη συνταγή της!!!

Πηγή: akispetretzikis.com

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε