Τετάρτη, 29 Μαΐ, 2024
Προσωπικό ασφαλείας παρακολουθεί έξω από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που έχει αναλάβει να διερευνήσει την προέλευση της COVID-19, στη Γουχάν της επαρχίας Χουμπέι της Κίνας, στις 3 Φεβρουαρίου 2021. (Thomas Peter/Reuters)

Αμερικανός επιστήμονας που εργαζόταν στο εργαστήριο της Γουχάν: «Η COVID-19 είναι εργαστηριακά κατασκευασμένη»

Ένας Αμερικανός επιστήμονας που εργαζόταν σε ερευνητικό εργαστήριο στη Γουχάν της Κίνας ισχυρίζεται ότι ο νέος κορονοϊός είναι ένας «γενετικά τροποποιημένος παράγοντας» που διέρρευσε από την εγκατάσταση που χρηματοδοτούσαν οι ΗΠΑ.

Φέρεται να το αποκάλυψε ο Dr. Andrew Huff, επιδημιολόγος και πρώην αντιπρόεδρος της EcoHealth Alliance, στο βιβλίο «The Truth About Wuhan», στο οποίο αναφέρεται στην πανδημία ως τη «μεγαλύτερη αποτυχία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών μετά την 11η Σεπτεμβρίου».

Στο βιβλίο του, ο Huff αναφέρει ότι ο ιός COVID-19 δημιουργήθηκε γενετικά μέσω κινεζικών πειραμάτων «κέρδους-λειτουργίας»- τα οποία αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ένας οργανισμός – που χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε η Sun.

Είπε ότι η EcoHealth ξόδεψε χρόνια διδάσκοντας στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν τις «καλύτερες υπάρχουσες μεθόδους για την κατασκευή κορονοϊών νυχτερίδων ώστε να επιτίθενται σε άλλα είδη» και ότι η Κίνα γνώριζε «ότι επρόκειτο για έναν γενετικά τροποποιημένο παράγοντα».

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ευθύνεται για τη μεταφορά επικίνδυνης βιοτεχνολογίας στους Κινέζους», δήλωσε στην εφημερίδα The Sun. «Τρομοκρατήθηκα από αυτό που είδα. Τους παραδίδαμε απλώς τεχνολογία βιολογικού όπλου».

Ο Huff υποστηρίζει ότι τα πειράματα «κέρδους-λειτουργίας» της Κίνας πραγματοποιήθηκαν με ανεπαρκή μέτρα ελέγχου, γεγονός που οδήγησε στη διαρροή στο εργαστήριο της Γουχάν.

Το εργαστήριο P4 στην πανεπιστημιούπολη του Ινστιτούτου ιολογίας στη Γουχάν, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι της Κίνας, στις 13 Μαΐου 2020. (Hector Retamal / AFP μέσω Getty Images)

 

«Η EcoHealth Alliance και τα ξένα εργαστήρια δεν διέθεταν τα κατάλληλα μέτρα ελέγχου για τη διασφάλιση της κατάλληλης βιοασφάλειας και διαχείρισης κινδύνου, με τελικό αποτέλεσμα τη διαρροή του εργαστηρίου στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν», γράφει στο βιβλίο.

Η EcoHealth Alliance, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ που έχει ως στόχο την πρόληψη της εμφάνισης νέων μολυσματικών ασθενειών, μελετά τους κορονοϊούς που σχετίζονται με τις νυχτερίδες με χρηματοδότηση από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH). Η ομάδα δημιούργησε δεσμούς με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.

«Κανείς δεν πρέπει να εκπλαγεί από το γεγονός ότι οι Κινέζοι είπαν ψέματα για το ξέσπασμα του SARS-CoV-2 και στη συνέχεια κατέβαλαν εξαιρετικές προσπάθειες για να φανεί ότι η ασθένεια εμφανίστηκε με φυσικό τρόπο», προσθέτει ο Huff.

Ο Fauci υπερασπίζεται τη χρηματοδότηση της EcoHealth

Ο Dr. Anthony Fauci, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), είχε υπερασπιστεί την απόφαση της υπηρεσίας του να χρηματοδοτήσει την EcoHealth.

Η EcoHealth έλαβε περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις από το NIAID στα τέλη Σεπτεμβρίου, γεγονός που συνέβη μόλις λίγες εβδομάδες αφότου το NIH, στο οποίο ανήκει το NIAID, τερμάτισε μια επιχορήγηση της EcoHealth στο εργαστήριο της Γουχάν.

Το NIH δήλωσε στην Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι η κινεζική εγκατάσταση είχε αρνηθεί δύο φορές τα αιτήματα του οργανισμού να παραδώσει τα εργαστηριακά αρχεία ώστε να μπορέσει να επανεξετάσει την έρευνα.

Ο Dr. Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον στις 14 Σεπτεμβρίου 2022. (Drew Angerer/Getty Images)

 

Όταν ρωτήθηκε γιατί ήταν βέβαιος ότι «η EcoHealth είναι ένας καλός εταίρος χρηματοδότησης», παρά τις επικρίσεις σχετικά με την έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά την έρευνα για τους ιούς, ο Fauci επέμεινε ότι τα δύο αυτά ζητήματα είναι ξεχωριστά.

«Είναι κάπως σαν να λέμε ότι υπάρχει μια επιχορήγηση από ένα ίδρυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι [υπάρχει] κάτι πολύ κακό σε αυτή την επιχορήγηση και, επομένως, δεν πρέπει να δίνετε καμία χρηματοδότηση σε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο αυτού του ιδρύματος», δήλωσε ο Fauci.

«Πρέπει να είμαστε δίκαιοι και να ακολουθούμε τη διαδικασία, όχι να αποφασίζουμε αυθαίρετα αν θέλουμε να χρηματοδοτήσουμε κάτι ή όχι», δήλωσε σε διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε στις 4 Οκτωβρίου το Κέντρο Δημοσιογραφίας για την Υγεία του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας.

Όσον αφορά τη θεωρία της διαρροής από το εργαστήριο, ο Fauci δήλωσε ότι «κρατούσε ένα εντελώς ανοιχτό μυαλό για την πιθανότητα να υπήρξε διαρροή από το εργαστήριο», αλλά η «διαρροή από το εργαστήριο είναι μια θεωρία χωρίς καμία απολύτως απόδειξη».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε