Κυριακή, 23 Ιούν, 2024
Το λογότυπο του Twitter φαίνεται σε μια πινακίδα στο εξωτερικό των κεντρικών γραφείων του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, στις 28 Οκτωβρίου 2022 (Constanza Hevia/AFP via Getty Images)

Αναφορές: Ο Έλον Μασκ θα ξεκινήσει τις απολύσεις στο Twitter την Παρασκευή το πρωί

Το Twitter φέρεται να ενημέρωσε το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό του, που αποτελείται από 7.500 υπαλλήλους, ότι οι απολύσεις θα ανακοινωθούν το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται μήνυμα της εταιρείας.

“Ομάδα, Σε μια προσπάθεια να βάλουμε το Twitter σε μια υγιή πορεία, θα περάσουμε από τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού μας την Παρασκευή”, φέρεται να αναφέρει το μήνυμα, το οποίο δημοσίευσε ολόκληρο το Business Insider.

“Αναγνωρίζουμε ότι αυτό θα επηρεάσει έναν αριθμό ατόμων που έχουν συνεισφέρει πολύτιμα στο Twitter, αλλά αυτή η ενέργεια είναι δυστυχώς απαραίτητη για να διασφαλιστεί η επιτυχία της εταιρείας στο μέλλον”.

Η εταιρεία φέρεται να ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι τα άτομα που επηρεάζονται θα λάβουν ένα μήνυμα στους προσωπικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους με θέμα “Ο ρόλος σας στο Twitter” μέχρι τις 9 π.μ. PST στις 4 Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι που δεν επηρεάστηκαν ενημερώθηκαν ότι θα τους αποσταλεί μήνυμα στο Twitter email τους.

Σύμφωνα με το μήνυμα, το Twitter θα κλείσει προσωρινά τα γραφεία του και θα ανασταλεί η πρόσβαση σε όλα τα καρτελάκια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η εταιρεία ανέφερε ότι αυτό γίνεται για να “διασφαλιστεί η ασφάλεια κάθε εργαζομένου, καθώς και των συστημάτων και των δεδομένων των πελατών του Twitter”.

“Εάν βρίσκεστε σε κάποιο γραφείο ή πηγαίνετε σε κάποιο γραφείο, παρακαλούμε επιστρέψτε στο σπίτι σας”, φέρεται να αναφέρει το μήνυμα.

Η Epoch Times επικοινώνησε με το Twitter για σχόλια και επιβεβαίωση σχετικά με τις αναφορές αυτές.

Προηγούμενες διαψεύσεις από τον Μασκ

Την κίνηση αυτή ανέφεραν η Washington Post, οι New York Times, η Wall Street Journal και το Business Insider. Ο Μασκ έχει διαψεύσει στο παρελθόν δημοσιεύματα της Washington Post και των New York Times σχετικά με τα σχέδιά του για το εργατικό δυναμικό του Twitter.

Στις 31 Οκτωβρίου, ο Μασκ διέψευσε ένα δημοσίευμα των NY Times που είχε δημοσιευτεί την προηγούμενη ημέρα, το οποίο υποστήριζε ότι οι απολύσεις στο Twitter θα γίνονταν πριν από την 1η Νοεμβρίου, όταν οι εργαζόμενοι είχαν προγραμματίσει να λάβουν παροχές μετοχών ως μέρος της αποζημίωσής τους.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter απάντησε στο δημοσίευμα στην πλατφόρμα, λέγοντας: “αυτό είναι ψευδές”.

Ο Μασκ διέψευσε επίσης ένα δημοσίευμα της Washington Post της 20ής Οκτωβρίου, σύμφωνα με το οποίο σχεδίαζε να απολύσει το 75% του εργατικού δυναμικού του Twitter. Ένα δημοσίευμα του Bloomberg επιβεβαίωσε την είδηση, επικαλούμενο ανώνυμους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην υπόθεση. Ο Μασκ δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την ιστορία του Bloomberg.

Ενώ το Twitter δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την αλήθεια των αναφορών σχετικά με τις απολύσεις προσωπικού που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, ανώτερα στελέχη ήταν μεταξύ των πρώτων που απολύθηκαν όταν ο Μασκ ανέλαβε τον έλεγχο του Twitter, μεταξύ των οποίων ο διευθύνων σύμβουλος Πάραγκ Αγκραουάλ, ο επικεφαλής οικονομικών Νεντ Σίγκαλ και η επικεφαλής νομικών υποθέσεων και πολιτικής Βιτζάγια Γκάντε.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε