Δευτέρα, 22 Ιούλ, 2024
Τα κεντρικά γραφεία της Pfizer στη Νέα Υόρκη σε εικόνα αρχείου. (David Dee Delgado/Getty Images)

Ανώτερος υπάλληλος της Pfizer λέει ότι η εταιρεία διερευνά τη δυνατότητα μετάλλαξης του COVID-19 για την «προληπτική ανάπτυξη νέων εμβολίων»

Ένας ανώτερος υπάλληλος της Pfizer δήλωσε σε συνομιλία που κατέγραψε η μη κερδοσκοπική δημοσιογραφική ομάδα Project Veritas ότι η φαρμακευτική εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο μετάλλαξης του COVID-19 προκειμένου να διευκολύνει την ανάπτυξη νέων εμβολίων.

«Ένα από τα πράγματα που διερευνούμε είναι, γιατί να μην το μεταλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε-προληπτικά να αναπτύξουμε νέα εμβόλια, σωστά;». δήλωσε ο Δρ Τζόρντον Γουόκερ, διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης της Pfizer, σε μυστικό δημοσιογράφο του Project Veritas.

«Αν πρόκειται να το κάνουμε αυτό όμως, υπάρχει ο κίνδυνος, όπως μπορείτε να φανταστείτε – κανείς δεν θέλει να έχει μια φαρμακευτική εταιρεία να μεταλλάσσει [βρισιά] ιούς», πρόσθεσε ο Γουόκερ.

Το βίντεο με τα σχόλια κυκλοφόρησε στις 25 Ιανουαρίου.

Ο Γουόκερ ισχυρίστηκε ότι οι επιστήμονες της Pfizer «βελτιστοποιούσαν» μια διαδικασία για τη μετάλλαξη του COVID-19, αλλά προχωρούσαν αργά «επειδή όλοι είναι πολύ προσεκτικοί».

«Προφανώς δεν θέλουν να το επιταχύνουν πάρα πολύ. Νομίζω ότι προσπαθούν επίσης να το κάνουν ως διερευνητικό πράγμα, επειδή προφανώς δεν θέλεις να διαφημίσεις ότι ανακαλύπτεις μελλοντικές μεταλλάξεις», δήλωσε ο Γουόκερ. «Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός για να βεβαιωθείς ότι αυτός ο ιός που μεταλλάσσεις δεν θα δημιουργήσει κάτι που απλά θα πάει παντού. Το οποίο, υποψιάζομαι, είναι ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε ο ιός στη Γουχάν, για να είμαι ειλικρινής», είπε επίσης, προσθέτοντας ότι ο COVID-19 θα είναι «μια χρυσή αγελάδα για εμάς για αρκετό καιρό στο μέλλον».

Ο Γουόκερ εμφανίστηκε να μιλάει σε εστιατόριο, χωρίς να γνωρίζει ότι καταγράφεται.

Ένα διαδικτυακό επαγγελματικό προφίλ του Γουόκερ τον περιγράφει ως διευθυντή διεθνών στρατηγικών επιχειρήσεων Ε&Α και επιστημονικού σχεδιασμού mRNA στην Pfizer. Οι αποθηκευμένες πληροφορίες στις μηχανές αναζήτησης του προφίλ του στο Linkedin αναφέρουν τον ίδιο τίτλο. Η πραγματική του σελίδα στο Linkedin αφαιρέθηκε. Το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer βασίζεται στην τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA ή mRNA.

Το προφίλ περιλάμβανε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Pfizer για τον Γουόκερ, έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και έναν αριθμό τηλεφώνου για τα κεντρικά γραφεία της Pfizer. Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση δεν απαντήθηκε, αλλά δεν επέστρεψε και πίσω. Μια υπάλληλος υποδοχής στα κεντρικά γραφεία, η οποία ρωτήθηκε για τον Γουόκερ την Πέμπτη, αναγνώρισε ότι ήταν καταχωρημένος ως υπάλληλος, αλλά δήλωσε ότι το προφίλ της εταιρείας του δεν ανέφερε στοιχεία επικοινωνίας. Την Παρασκευή, ένα διαφορετικό άτομο είπε ότι δεν υπήρχε καμία καταχώριση για κάποιον Τζόρντον Γουόκερ.

Σύμφωνα με τα εσωτερικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του Project Veritas, ο Γουόκερ δίνει αναφορά στον Σουάνγκ Γου, ο οποίος δίνει αναφορά στον Μίκαελ Ντόλστεν. Ο Ντόλστεν είναι ο επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Pfizer και αναφέρεται στον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

Το προφίλ του Γουόκερ αναφέρει ότι έχει πτυχίο ιατρικής και η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταχωρίσει έναν Τζόρντον Γουόκερ ως έχοντα άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος στην πολιτεία.

Ο Γουόκερ ήρθε αντιμέτωπος σε ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης με τον επικεφαλής του Project Veritas, Τζέιμς Ο’Κιφ, με πλάνα που τον δείχνουν να μιλάει για την διερεύνηση μετάλλαξης του COVID-19. Ο Γουόκερ επιβεβαίωσε ότι το βίντεο ήταν αυθεντικό, αλλά δήλωσε ότι δεν έλεγε την αλήθεια.

«Προσπαθούσα να εντυπωσιάσω ένα άτομο σε ένα ραντεβού λέγοντας ψέματα. Εάν δείτε το ιστορικό μου δεν είμαι καν επιστήμονας. Ξέρετε ότι προέρχομαι από μια εταιρεία συμβούλων που ασχολείται με επιχειρήσεις», είπε ο Γουόκερ στον Ο’Κιφ.

«Γιατί το κάνετε αυτό σε κάποιον που απλώς εργάζεται σε μια εταιρεία που προσπαθεί κυριολεκτικά να βοηθήσει το κοινό;», είπε αργότερα.

Ο Γουόκερ κάλεσε την αστυνομία, αλλά οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να συλλάβουν οποιονδήποτε υπάλληλο του Project Veritas. Ένας αστυνομικός δήλωσε ότι θα είχε συλλάβει τον Γουόκερ για επίθεση αν ο Ο’Κιφ δεν είχε φύγει πριν φτάσουν οι αστυνομικοί.

Μετά τη δημοσίευση του πρώτου βίντεο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα προφίλ των Γουόκερ και Γου τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Το γραφείο μέσων ενημέρωσης της Pfizer δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό.

Η Pfizer δεν εμφανίστηκε για να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με τον Γουόκερ.

Σε αυτή την εικόνα από βίντεο, ο διευθυντής της Pfizer Τζόρντον Γουόκερ μιλάει για τη μετάλλαξη του COVID-19. (Ευγενική προσφορά του Project Veritas)

 

Οι γερουσιαστές απαντούν

Ο γερουσιαστής Ρον Τζόνσον (R-Wis.) μοιράστηκε το βίντεο με τον Γουόκερ να μιλά σχετικά με τη δυνατότητα μετάλλαξης του COVID-19.

«Ήρθε η ώρα το Κογκρέσο να διερευνήσει διεξοδικά τους κατασκευαστές εμβολίων και ολόκληρη τη διαδικασία έγκρισης του εμβολίου COVID», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο (R-Fla.) έστειλε επιστολή στον Μπουρλά, λέγοντας ότι γνωρίζει «ανησυχητικές αναφορές» για την πρόθεση της Pfizer να μεταλλάξει τον COVID-19.

«Όπως έχει αποδειχθεί επανειλημμένα, οι απόπειρες μετάλλαξης ενός ιού, ιδιαίτερα ενός τόσο ισχυρού όπως ο COVID, είναι επικίνδυνες. Εάν οι ισχυρισμοί που περιγράφονται λεπτομερώς στο βίντεο είναι αληθινοί, η Pfizer έχει θέσει την επιθυμία της για κέρδος πάνω από την ανησυχία της εθνικής και παγκόσμιας υγείας και πρέπει να λογοδοτήσει», έγραψε ο Ρούμπιο.

Ζήτησε από τον Μπουρλά να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων, μεταξύ άλλων εάν η Pfizer μεταλλάσσει επί του παρόντος ή σχεδιάζει να μεταλλάξει τον ιό και, εάν η μετάλλαξη σχεδιάζεται ή συμβαίνει, εάν κάποιοι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι γνωρίζουν τις προσπάθειες ή τα σχέδια.

«Ως ηγέτης στην παγκόσμια δημόσια υγεία και στην ανάπτυξη του εμβολίου COVID, με τα δολάρια των Αμερικανών φορολογουμένων, είναι κρίσιμο η Pfizer να λογοδοτήσει για τις ενέργειές της και να είναι διαφανής με το κοινό σχετικά με την ουσία και την πρόθεση της έρευνάς της», δήλωσε ο Ρούμπιο.

Ο Δρ Άαρον Κεριάτι, διευθυντής του Προγράμματος Βιοηθικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας στο Κέντρο Ηθικής και Δημόσιας Πολιτικής, δήλωσε ότι αυτό που περιγράφει ο Γουόκερ ταιριάζει με τον ορισμό της έρευνας «κέρδους-λειτουργίας», ή του να κάνει έναν ιό πιο μεταδοτικό και/ή μολυσματικό.

«Η Pfizer … δημιουργούσε ενδεχομένως έναν σούπερ ιό», δήλωσε ο Κεριάτι σε ένα Twitter Space. «Είτε αυτή ήταν η πρόθεσή τους είτε όχι, δεν έχει πραγματικά σημασία. Το γεγονός ότι το έκαναν και το γεγονός ότι αυτός ο επικίνδυνος ιός δεν θα υπήρχε στον κόσμο χωρίς τα πειράματα στα οποία συμμετείχαν, νομίζω ότι αυτό είναι το καθοριστικό σημείο».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε