Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Η Άννα Λουτφί, δικηγόρος για θέματα ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο πρόγραμμα «British Thought Leaders» του NTD στο Λονδίνο. (NTD)

Aγγλία: Ανθρωπιστική ομάδα θα μηνύσει την κυβέρνηση για τη σεξουαλική εκπαίδευση που «κακοποιεί τα παιδιά»

Η ανθρωπιστική ομάδα του Λόρενς Φοξ (Laurence Fox) σχεδιάζει να μηνύσει την κυβέρνηση για τους ισχυρισμούς ότι το Υπουργείο Παιδείας αποτυγχάνει να προστατεύσει τα παιδιά από την «παιδική κακοποίηση» της ριζοσπαστικής σεξουαλικής εκπαίδευσης από εξωτερικούς παρόχους.

Η οργάνωση Bad Law Project, η οποία ιδρύθηκε από τον ηθοποιό και ηγέτη του πολιτικού κόμματος Reclaim Λόρενς Φοξ, σχεδιάζει να μηνύσει το Υπουργείο Παιδείας για τους παρόχους σεξουαλικής εκπαίδευσης που ισχυρίζονται ότι ενεργούν «παράνομα και εγκληματικά».

Η υπόθεση, που ανακοινώθηκε σε εκδήλωση της Βουλής των Κοινοτήτων την Πέμπτη, ενεργεί για λογαριασμό πολλών οικογενειών που λένε ότι τα παιδιά τους διδάχθηκαν ακραία σεξουαλική αγωγή χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή τους και ισχυρίζονται, και ως αποτέλεσμα, ότι έχουν υποστεί είτε ιατρική είτε ψυχολογική βλάβη.

Το Bad Law Project δήλωσε ότι η προσωπική, κοινωνική, υγειονομική και οικονομική εκπαίδευση (Personal, Social, Health and Economic Education – PSHE), όπως εφαρμόζεται σήμερα στα βρετανικά σχολεία, επηρεάζει αρνητικά την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών, αυξάνοντας την ευαλωτότητά τους στην κοινωνική, σεξουαλική και πολιτική εκμετάλλευση.

Είπε ότι αυτό παρέχει μηχανισμούς μέσω των οποίων ομάδες του τρίτου τομέα προωθούν ενεργά επιβλαβείς πολιτικές ιδεολογίες στα σχολεία, κατά παράβαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των παιδιών και των οικογενειών τους.

Η δικηγόρος του Bad Law Project, Άννα Λουτφί (Anna Loutfi), δήλωσε στην Epoch Times ότι, ως θέμα αστικού δικαίου, «πρόκειται να μηνύσουμε το Υπουργείο Παιδείας για αμέλεια και μη τήρηση του καθήκοντος φροντίδας του να προστατεύει τα παιδιά από την πολιτική πλύση εγκεφάλου».

Πρόσθεσε ότι μπορεί να εξετάσουν και το ενδεχόμενο να κινηθούν και ποινικά, προσθέτοντας ότι αυτό που συμβαίνει με το PHSE είναι «κακοποίηση παιδιών».

Η Λουτφί είπε επίσης ότι θεωρούν ότι ορισμένα από τα υλικά «πληρούν το ποινικό όριο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών χωρίς σεξουαλική επαφή».

Υποστήριξε ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει «αποτύχει πλήρως» να τηρήσει «τις πολιτικές προστασίας, επειδή η διδασκαλία και η προώθηση της ιδεολογίας του φύλου, η ιδέα ότι γεννιέσαι στο λάθος σώμα, προωθεί την αυτοτραυματισμό των παιδιών και τώρα έχει φτάσει σε επίπεδα κοινωνικής μετάδοσης».

«Επίσης, αυτό που βλέπουμε είναι μια προσπάθεια να καταστραφεί η νομική δικαιοδοσία της οικογένειας, επί του παιδιού και να αντικατασταθεί με ένα κράτος ή με μια εταιρική οντότητα που είναι ο πάροχος εκπαίδευσης που υποστηρίζεται από κρατικά χρήματα, χρήματα των φορολογουμένων», δήλωσε η Λουτφί.

«Αυτό που διδάσκεται στα παιδιά στο σχολείο είναι εγκληματική κακοποίηση των παιδιών», δήλωσε ο Φοξ στην Epoch Times, προσθέτοντας ότι «πρέπει να καταργηθεί».

«Και στη συνέχεια πρέπει να συσταθεί μια επείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί πώς επιτράπηκε αυτή η άθλια κατήχηση να μπει στα σχολεία μας εξ αρχής», πρόσθεσε.

Η αγωγή δεν έχει κατατεθεί ακόμη και επί του παρόντος βρίσκεται σε διαδικασία χρηματοδότησης από το κοινό.

Ο Λόρενς Φοξ (αριστερά) και ο Άντριου Μπρίτζεν πριν από τη συνέντευξη Τύπου του Κόμματος Reclaim στο Λονδίνο, με ημερομηνία 10 Μαΐου 2023. (Stefan Rousseau/PA Wire)

 

Πλύση εγκεφάλου στα παιδιά

Σε έκθεσή του, το The Bad Law Project ανέφερε ότι το PSHE ενθαρρύνει τις διακρίσεις κατά των εκπαιδευτικών, των παιδιών και των γονέων που έχουν «λανθασμένες απόψεις» κατά παράβαση του βρετανικού νόμου περί ισότητας και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Είπε επίσης ότι μπορεί να υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και μπορεί να «επιδεινώνει τις φυλετικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές εντάσεις στην κοινωνία μας, ενθαρρύνοντας την ανθυγιεινή δυσαρέσκεια για το εκπαιδευτικό σύστημα και τη βαθιά διάσπαση της εμπιστοσύνης μεταξύ σχολείων, γονέων και ευρύτερων κοινοτήτων».

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η ιδεολογία του φύλου είναι μια συνταγή για τον αυτοτραυματισμό των παιδιών απλώς και μόνο επειδή ενθαρρύνει τα (μερικές φορές πολύ) μικρά παιδιά «να βλέπουν το υγιές σώμα τους ως «λάθος» και πηγή δυστυχίας».

«Οι λεπτές τεχνικές εξαναγκαστικής πειθούς αφθονούν σε όλα τα προγράμματα σπουδών PSHE, μέσω των οποίων το παιδί ωθείται να θεωρήσει την «ταυτότητα φύλου» του ως την απόλυτη έκφραση αυτού που είναι, καθιστώντας το διαφορετικό, ξεχωριστό και μοναδικό», αναφέρεται.

Το Bad Law Project ανέφερε ότι αυτό «κάνει πλύση εγκεφάλου στα παιδιά ώστε να αναπτύξουν ένα θανάσιμο τρόμο για την εφηβεία, η ιδέα ότι είναι «ΟΚ» να σταματήσει ή να εμποδιστεί η εφηβεία είναι δικαιολογημένη» και ότι μέσω του PSHE, ο τρίτος τομέας μπορεί «να παρέχει αποτελεσματικά μια πύλη για τα παιδιά σε μια εξειδικευμένη αγορά φαρμάκων που εμποδίζουν την εφηβεία και συνδετικών για το στήθος, τα οποία καθυστερούν την εφηβική ανάπτυξη με αμέτρητες ιατρικές επιπλοκές».

Επιβλαβές εκπαιδευτικό υλικό

Βρετανοί βουλευτές έχουν συζητήσει τα τελευταία δύο χρόνια πώς το υλικό κατακλύζεται στα σχολεία από εξωτερικούς παρόχους που εκθέτουν τα παιδιά σε «βαθιά ακατάλληλο, εξαιρετικά ανακριβές, σεξουαλικά σαφές και επιζήμιο υλικό» στο όνομα της σεξουαλικής αγωγής.

Μια πρόσφατη ανάλυση, από τη βρετανική δεξαμενή σκέψης Civitas, προέτρεψε τους γονείς να είναι «σε εγρήγορση» για το τι διδάσκονται τα παιδιά στις τάξεις από κάποιους αυτοαποκαλούμενους ειδικούς.

Τα στατιστικά στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν από την Deltapoll, διαπίστωσαν ότι λίγο λιγότερο από το ένα τρίτο των 16-18 ετών δηλώνουν ότι έχουν διδαχθεί ότι «μια γυναίκα μπορεί να έχει πέος».

Σε ένα στα πέντε έχει ειπωθεί ότι «ένας άνδρας μπορεί να μείνει έγκυος».

Η βουλευτής Μίριαμ Κέιτς μιλάει κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Northern Research Group στο Doncaster Racecourse, Αγγλία, στις 9 Ιουνίου 2023. (Danny Lawson/PA Wire)

 

Η συντηρητική βουλευτής Μίριαμ Κέιτς (Miriam Cates) δήλωσε ότι οι μαθητές υποβάλλονται σε μαθήματα σχέσεων και σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που είναι «ακατάλληλα για την ηλικία, ακραία, σεξουαλικά και ανακριβή».

«Γραφικά μαθήματα για το στοματικό σεξ, για το πώς να πνίγετε τον σύντροφό σας με ασφάλεια και για 72 φύλα. Αυτό είναι που περνάει για σχέσεις και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα βρετανικά σχολεία», δήλωσε.

Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο, η δεξαμενή σκέψης Policy Exchange με έδρα το Λονδίνο ανέφερε ότι τα περισσότερα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν ενημερώνουν τους γονείς εάν το παιδί τους θέλει να ταυτοποιηθεί ως άλλο φύλο.

Διαπίστωσε ότι τα σχολεία δεν ενημερώνουν αξιόπιστα τους γονείς μόλις ένας μαθητής εκφράσει την επιθυμία να αλλάξει φύλο. Αυτό σημαίνει ότι εξαιτίας της πολιτικής «αυτοαναγνώρισης» ενός σχολείου, η πρώτη φορά που ένας γονέας ενημερώνεται για τη μετάβαση του παιδιού του είναι σε μια επιστολή προς το σπίτι, όπου αναφέρεται το νέο όνομα του παιδιού.

Τα σχολεία και οι εξωτερικοί πάροχοι σεξουαλικής αγωγής έχουν επίσης κατηγορηθεί ότι κρύβουν το σχετικό υλικό από τους γονείς.

Τον Ιούνιο, η ιδρύτρια του No Secret Lesson Plans In UK Schools (Όχι στα μυστικά σχέδια μαθημάτων στα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου), Κλερ Πέιτζ (Clare Page), η οποία ήθελε να δημοσιοποιηθούν δημόσια τα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής της κόρης της, έχασε την υπόθεση, αφού ο δικαστής έκρινε ότι τα εμπορικά συμφέροντα του τρίτου παρόχου σεξουαλικής αγωγής υπερέβαιναν το δημόσιο συμφέρον ενός γονέα που ζητούσε το υλικό.

Η εφημερίδα The Epoch Times επικοινώνησε με το Υπουργείο Παιδείας για σχόλια.

Από τον Owen Evans

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε