Τρίτη, 28 Μαρ, 2023
Φωτογραφία (Pixabay)

Αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες της εστίασης: «Δεν γίνεται να παίξουμε τον ρόλο των αστυνομικών»

Τον διχασμό έχει φέρει στους καταστηματάρχες η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για διαχωρισμό αμιγών και μεικτών χώρων για εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους πολίτες με πολλούς από αυτούς να κάνουν λόγο για μετατόπιση ευθυνών από την κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Δαβερώνης, Πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής, δήλωσε πως ο κλάδος της εστίασης θέλει να έχει ασφαλή εστιατόρια για να μπορούν να έρχονται οι πελάτες αλλά πρόσθεσε πως οι αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.

«Έχουμε τις πόρτες ανοιχτές και μπορεί να έρθει όποιος θέλει. Το ότι δεν προχωράνε οι εμβολιασμοί είναι θέμα της πολιτείας και κακός έριξε το μπαλάκι στον κλάδο της εστίασης», δήλωσε ο Δαβερώνης.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης δήλωσε πως «πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο με προσωρινή ισχύ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτιμάει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι η εφαρμογή του μέτρου στις νεότερες ηλικίες. Επιπλέον, θεωρεί πως στο κατάστημά του κανείς μπορεί να βάλει όποιον θέλει.

Ο βραβευμένος σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Βαρούλκο», Λευτέρης Λαζάρου έχει δηλώσει πως «δεν θα ήθελα να είμαι εγώ ο ελεγκτικός μηχανισμός» και πως δεν θα διώξω κανέναν εργαζόμενο ούτε θα διώξω μη εμβολιασμένο πελάτη».

Όμως, αντίστοιχες αντιδράσεις έχουμε και από την Κρήτη, όπου η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης στο Νομό Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ανέφερε πως οι καταστηματάρχες καλούνται να παίξουν τον ρόλο των αστυνομικών κάτι που είναι απαράδεκτο και δείχνει μια αδυναμία διαχείρισης της πανδημίας.

«Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε με το έτσι θέλω στους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τις επιχειρήσεις μας διαχωρίζοντας τον κόσμο. Πρέπει να βρεθούν λύσεις πιο δημοκρατικές, δεν γίνεται να παίξουμε το ρόλο των αστυνομικών. Πρέπει να σεβαστούμε τα προσωπικά δεδομένα καθώς το να εμβολιαστεί κάποιος ή όχι αποτελεί προσωπικό δεδομένο, δεν γίνεται να ελέγχουμε τα προσωπικά δεδομένα του προσωπικού και των πελατών μας.» τόνισε η κ. Αντωνακάκη.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

1 thought on “Αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες της εστίασης: «Δεν γίνεται να παίξουμε τον ρόλο των αστυνομικών»”

Σχολιάστε