Το Τουίτερ δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τα σχέδια της Αντίφα και την προώθηση εξεγέρσεων σε Πόρτλαντ και Σιάτλ που είχαν γίνει εβδομάδες πριν, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Άντυ Νγκο, ειδικό στην αναρχοκομμουνιστική ομάδα.
Τουλάχιστον 150 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και συμμετείχαν σε εκδηλώσεις που χαρακτηρίστηκαν από βία και καταστροφή σε δύο πολιτείες λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν που έγινε ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στις 20 Ιανουαρίου.
Στις εξεγέρσεις της Τετάρτης οι ταραξίες κατέστρεψαν παράθυρα και βανδάλισαν γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος της πολιτείας, ενώ στο Σιάτλ, οι ακτιβιστές παρέλασαν ως την γνωστή Αγορά Πάικ για να καταστρέψουν ιδιοκτησία, να ρίξουν σπρέι σε κτήρια σχηματίζοντας το αναρχικό σύμβολο, και να σπάσουν παράθυρα, κάποια στο Δικαστήριο Γουίλιαμ Κέντζο Νακαμούρα, ένα ομοσπονδιακό κτήριο, σύμφωνα με το KOMO.
«Στο Σιάτλ και Πόρτλαντ, υπήρχαν ταυτόχρονες εξεγέρσεις που είχαν οργανωθεί εκ των προτέρων, και επίσης είχαν διαφημιστεί εβδομάδες πριν στο Τουίτερ», είπε ο Νγκο σε συνέντευξη στο πρόγραμμα Ηγέτες της Αμερικανικής Σκέψης της Epoch Times, πριν την έκδοση του βιβλίου του στις 2 Φεβ., «Χωρίς μάσκα: Μέσα στο ακραίο σχέδιο της Αντίφα να καταστρέψει την Δημοκρατία».
«Το Τουίτερ δεν έκανε τίποτα για να διαγράψει κάποιους από αυτούς τους λογαριασμούς που προωθούσαν τις εξεγέρσεις», είπε.
Το Τουίτερ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολίου από την Epoch Times.
Ο Νγκο σημείωσε πως η Αντίφα της Ρόουζ Σίτυ είναι η μεγαλύτερη και παλιότερη ομάδα Αντίφα και έχει ισχυρή παρουσία στο Τουίτερ με χιλιάδες ακολούθους.
Ο δημοσιογράφος είπε πως η Αντίφα, που έχει μια δυνατή επιρροή στην Βορειοδυτική Αμερική, έχει μια επίσημη διαδικασία εγγραφής μελών που εμπεριέχει «την μετατροπή της σκέψης κάποιου σε ακραία, εξτρεμιστική, συμμετοχή σε εκπαίδευση, [και] διάβασμα εξτρεμιστικής βιβλιογραφίας» που σημειώνει είναι «πολύ παρόμοιο με το πως οι ισλαμιστές ριζοσπαστικοποιούν συνηθισμένους μουσουλμάνους, ώστε να αποκτήσουν την κοσμοαντίληψή τους.»
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Νγκο είπε πως η Αντίφα «κατέλαβε τον δρόμο και έκλεισε την κίνηση» στο Πόρτλαντ πριν παρελάσει «χωρίς εμπόδια» στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος στο Όρεγκον.
«Και το κατέστρεψαν, έσπασαν κάθε παράθυρο. Κάποιοι από αυτούς είχαν βόμβες, αλλά σταματήθηκαν από την αστυνομία αργότερα», είπε, προσθέτοντας ότι η ομάδα φάνηκε να ήθελε να κάψει το μέρος.
Ο δημοσιογράφος παρατήρησε πως αρκετά μέσα ενημέρωσης που βρίσκονταν εκεί φάνηκε να μην δίνουν σημασία στην καταστροφή και βασικά να «αποκρύπτουν» τις δράσεις της Αντίφα.
Αστυνομικοί έχουν συλλάβει οκτώ άτομα μέχρι τώρα μετά τα γεγονότα της Τετάρτης στο Όρεγκον, σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα Πόρτλαντ, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Σιάτλ είπε ότι συνέλαβε δύο άτομα κατά την διάρκεια της ταραχής, ένα για καταστροφή περιουσίας και ένα ακόμα για βίαιη επίθεση.
Αστυνομικοί έκαναν μια τρίτη σύλληψη αργότερα το απόγευμα αφότου η γυάλινη βιτρίνα καταστράφηκε στο Στάρμπακς της Αγοράς Πάικ, σύμφωνα με το ΚΟΜΟ.
Στο Σιάτλ και στο Πόρτλαντ γίνονταν ταραχές για μήνες, με ακτιβιστές πολιτικών δικαιωμάτων, αναρχικούς, Αντίφα, και άλλες ακροαριστερές ομάδες να διαδηλώνουν για διάφορα παράπονα.
Οι διαδηλώσεις, που άρχισαν το περασμένο καλοκαίρι ως μέρος πανεθνικών διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόυντ, γίνονταν κάποιες φορές βίαιες, με διαδηλωτές να μάχονται με αστυνομικούς και να καταστρέφουν ιδιοκτησία.
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ένα μνημόνιο για να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ σε άτομα σχετιζόμενα με το κίνημα Αντίφα. Ο Λευκός Οίκος στις 5 Ιαν. είπε ότι η βία που προκαλείται από την ομάδα θέτει σε κίνδυνο τον κοινωνικό ιστό του έθνους.
Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.