Δευτέρα, 20 Μαΐ, 2024

Απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη – Ποιοι απεργούν

Σε απεργία προχωρούν σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, συνδικάτα και εργατικά κέντρα.

Πίο συγκεκριμένα σήμερα απεργούν οι σιδηροδρομικοί, με αποτέλεσμα να μην κινούνται συρμοί και προαστιακός. Στην Αθήνα λεωφορεία και τρόλεϊ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ το μετρό θα κυκλοφορήσει μόνο από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. για τη διευκόλυνση όσων θέλουν να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία, που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Η κινητοποίηση αρχίζει στις 00.01 της Τετάρτης 8 Μαρτίου έως τις 00.00 σήμερα.

Απεργία 24ωρη και στα νοσοκομεία, μετά τη σχετική απόφαση της ΟΕΝΓΕ, η οποία εναντιώνεται και στην «ιδιωτικοποίηση της μοναδικής παιδο-ογκολογικής μονάδας της χώρας».

Απεργία πραγματοποιούν και οι ηθοποιοί, έπειτα από σχετική απόφαση του ΣΕΗ.

Κινητοποιήσεις στο Κέντρο της Αθήνας

Σήμερα σε όλο το κέντρο της Αθήνας θα υπάρχουν απεργιακές συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα, στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα καλεί το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Στο Σύνταγμα θα καταλήξουν και οι άλλες συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται.

Συγκεκριμένα: Το ΠΑΜΕ, μαζί με φοιτητές και μαθητές, πραγματοποιεί συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12.30 μ.μ. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ πρωτοβάθμια σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα συγκεντρωθούν στα Χαυτεία, επίσης στις 12.30 μ.μ.

Κινητοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στις 12 μ., όπου καλούν το ΠΑΜΕ, το Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές.

Όσον αφορά τα λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ., ενώ τις υπόλοιπες ώρες θα κυκλοφορήσουν κανονικά.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε