Δευτέρα, 15 Ιούλ, 2024

Από τις 25 έως τις 28 Μαΐου, ακολουθούμε τις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» του ΥΠΠΟΑ

Δράσεις, εκδηλώσεις και περιηγήσεις σε όλη την Ελλάδα

Την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα, διοργανώνει από τις 25 έως τις 28 Μαΐου 2023 σε όλη τη χώρα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η είσοδος για τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες.

Όπως ενημερώνει στην ιστοσελίδα του το ΥΠΠΟΑ, οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σχεδιάστηκαν από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας. Η δράση εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2012 σε 3 Περιφερειακές Ενότητες και έκτοτε διευρύνεται συνεχώς με τη συμμετοχή το 2022 φορέων από 39 Περιφερειακές Ενότητες.

Στον φετινό εορτασμό συμμετέχουν 44 Περιφερειακές και Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς από 37 Περιφερειακές Ενότητες της Επικράτειας σε συνεργασία με 20 Δήμους, 21 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ, καθώς και με πολλά μη δημόσια μουσεία, Ιερές Μητροπόλεις, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστημιακές Σχολές, σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σωματεία και συνεταιρισμούς πολιτών, αλλά και με πολλούς εθελοντές.

Από την Πέμπτη 25 έως την Κυριακή 28 Μαΐου, οι διοργανωτές προσκαλούν το κοινό να ενημερωθεί αλλά και να ψυχαγωγηθεί, συμμετέχοντας σε ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις, περιπάτους, πεζοπορίες, ποδηλατικές διαδρομές, καλλιτεχνικά δρώμενα κ.ά.

Στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» συμμετέχουν και οι περισσότερες Εφορείες Αρχαιοτήτων ανά την Ελλάδα, οργανώνοντας ξεναγήσεις και περιπάτους σε πλήθος αρχαιολογικών χώρων, όπως το Νεκρομαντείο του Αχέροντα, τα ψηφιδωτά της Νικόπολης στην Πρέβεζα, τα μνημεία της Μύρινας στη Λήμνο, το Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας, στον Μακεδονικό Τάφο της Σπηλιάς Εορδαίας στην Κοζάνη, το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, τον αρχαιολογικό χώρο της Βίτσας Ζαγορίου, το λεκανοπέδιο της Καλαμαρίας και το Γενί Τζαμί στη Θεσσαλονίκη, τον αρχαιολογικό χώρο και τον Ολυμπιακό Βοτανικό Κήπο στην Ολυμπία κλπ.

Επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στις αρμόδιες διοργανώτριες Υπηρεσίες. Περισσότερα για τις εκδηλώσεις και τις δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε