Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, αριστερά και ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε φωτογραφίες. (Getty Images)

Αποχωρεί ο Ουίλιαμ Μπαρ από την θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, ανακοινώνει ο Τραμπ

Ο Ουίλιαμ Μπαρ παραιτείται από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης «πριν τα Χριστούγεννα», έγραψε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσίευση στο Twitter στις 14 Δεκεμβρίου.

«Είχα μια ωραία συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ στον Λευκό Οίκο. Η σχέση μας ήταν πολύ καλή, έκανε εξαιρετική δουλειά! Όπως διατυπώθηκε στην επιστολή, ο Μπιλ θα φύγει λίγο πριν τα Χριστούγεννα για να περάσει τις διακοπές με την οικογένειά του», έγραψε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ είπε ότι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Ρόζεν, τον οποίο χαρακτήρισε ως «εξαιρετικό άτομο», θα αναλάβει μεταβατικός υπουργός μετά την αποχώρηση του Μπαρ από τη διοίκηση.

«Ο πολύ σεβαστός Ρίτσαρντ Ντόνογκ θα αναλάβει τα καθήκοντα του υφυπουργού», έγραψε ο Τραμπ. «Σας ευχαριστώ όλους!»

Ο Τραμπ δημοσίευσε επίσης μια επιστολή του Μπαρ, ο οποίος διορίστηκε από τον Τραμπ το 2019, όπου λέει ότι θα «ολοκληρώσει μερικά σημαντικά θέματα» στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ). Η επιστολή περιγράφει λεπτομερώς πώς το DOJ συνεχίζει να εξετάζει τις καταγγελίες για εκλογική νοθεία κατά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Είναι μεγάλη τιμή μου που με καλέσατε να υπηρετήσω την κυβέρνησή σας και τον αμερικανικό λαό ως υπουργός Δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο Μπαρ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Τραμπ δήλωσε ότι ήταν απογοητευμένος με την απόδοση του Μπαρ, αφού το DOJ είπε ότι δεν ήταν σε θέση να βρει αποδεικτικά στοιχεία για εκτεταμένη εκλογική απάτη. Ο Μπαρ είπε στο Associated Press στα τέλη Νοεμβρίου ότι «μέχρι σήμερα, δεν έχουμε δει απάτη σε τέτοια κλίμακα που να μπορούσε να έχει φέρει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στις εκλογές».

Το DOJ αργότερα επιχείρησε να διευκρινίσει τις παρατηρήσεις του, λέγοντας ότι πολλά πρακτορεία ειδήσεων δημοσίευσαν ανακριβείς ή παραπλανητικές αναφορές.

Ο πρόεδρος είχε επίσης εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο ο Μπαρ χειρίστηκε τις έρευνες για την ανακάλυψη της προέλευσης των ερευνών πάνω στην εκστρατεία του Τραμπ. Ο Μπαρ είχε διορίσει τον αμερικανό εισαγγελέα Τζον Ντούραμ για να διερευνήσει αυτές τις έρευνες και μέχρι στιγμής μόνο ένας αξιωματούχος του FBI, ο Κέβιν Κλάινσμιθ, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε.

Ο Τραμπ στις 3 Δεκεμβρίου είπε σε δημοσιογράφους ότι το DOJ και ο Μπαρ δεν «έψαξαν αρκετά» τους ισχυρισμούς περί εκλογικής νοθείας ή παρατυπιών.

«Όταν ψάξει, θα δει τα αποδεικτικά στοιχεία που τώρα βλέπετε στη Γερουσία της Γεωργίας», δήλωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος σε ακροάσεις στην πολιτεία για φερόμενες απάτες και παρατυπίες. «Δεν έχει κάνει τίποτα ακόμα», είπε εκείνη τη στιγμή.

Όταν είχε ρωτηθεί για τη θέση του Μπαρ, ο πρόεδρος είχε πει στους δημοσιογράφους «να με ρωτήσετε ξανά σε μερικές εβδομάδες από τώρα».

Ο Μπαρ είχε ένα αισιόδοξο τόνο στην επιστολή του. Σημείωσε ότι ο Τραμπ μπόρεσε να αντιμετωπίσει «αβάσιμες κατηγορίες» ότι η εκστρατεία του για το 2016 συνεργάστηκε με τη Ρωσία.

«Λίγοι θα μπορούσαν να έχουν ξεπεράσει αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο Μπαρ, «προχωράμε με ένα θετικό πρόγραμμα για τη χώρα».

«Το ναδίρ αυτής της εκστρατείας ήταν η προσπάθεια να ανατραπεί, αν όχι να απομακρυνθεί, η κυβέρνησή σας με τις ξέφρενες» κατηγορίες σχετικά με τη Ρωσία, είπε.

Ο Μπαρ επαίνεσε επίσης το ρεκόρ του Τραμπ για την αντιμετώπιση των οικονομικών εκμεταλλεύσεων από το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ), καθώς και τις ενέργειες του προέδρου κατά των μεξικανικών καρτέλ ναρκωτικών.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε