Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023

Αποκλειστικό: «Μια συνταγή για πολιτισμική αυτοκτονία» – Ο Πήτερ Μπογκοσσιάν για την ιδεολογία «αφύπνισης» και την λογική της αποχρηματοδότησης πανεπιστημίων

«Δεν μπορούμε απλώς να συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε ανθρώπους που παίζουν στο βασίλειο της υποκρισίας, δίνοντας πληροφορίες προς επιρροή της δημόσιας πολιτικής που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι μια συνταγή για πολιτισμική αυτοκτονία», λέει ο Πήτερ Μπογκοσσιάν, επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Πόρτλαντ και ένας από τους συγγραφείς του «How to Have Impossible Conversations».

Ένας παλιός φιλελεύθερος (liberal, με την έννοια που έχει στις ΗΠΑ) και επικριτής του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπογκοσσιάν πιστεύει ότι η περιγραφή ανθρώπων ως αριστερών ή δεξιών χάνει την χρηστικότητά της. Είναι αυτοί που απαιτούν να σκέφτεσαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο που είναι στην μία πλευρά, ενώ αυτοί που δεν το θέλουν είναι στην άλλη.

«Αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά μη ανεκτική, επικίνδυνη ιδεολογία, που διαιωνίζεται από άτομα που θέλουν να μας ληστέψουν από την νοητική ελευθερία μας», λέει.

Από ανατροπή αγαλμάτων εθνικών ηρώων στην Αμερική, έως την υποχρεωτική «εκπαίδευση» ποικιλότητας στον χώρο εργασίας βάσει της κριτικής θεωρίας φυλής, πως μπορούμε να κατανοήσουμε την τρέχουσα πολιτισμική στιγμή;

«Έφτασαν να πουν ακόμα και ότι τα αποδεικτικά στοιχεία είναι ένα εργαλείο του λευκού άντρα και της πατριαρχίας», λέει ο Μπογκοσσιάν.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε