Παρασκευή, 24 Μαρ, 2023
Ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο κοντά στο χωριό Ελληνικά, στο νησί της Εύβοιας, Ελλάδα, στις 8 Αυγούστου 2021. (Αλέξανδρος Αβραμίδης/Reuters)

Απολογισμός των καταστροφών στην Β. Εύβοια – Μία από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές στην ιστορία της Ελλάδας

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα στη βόρεια Εύβοια από την καταστροφική φωτιά. Περίπου 508.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη, όπως αποτυπώνεται σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη (11/08) από τη δορυφορική υπηρεσία Κοπέρνικος.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία της χώρας, ενώ εκτιμάται ότι η καμένη έκταση μπορεί να φτάσει τα 700.000 στρέμματα.

Τα στοιχεία που κατέγραψε το ευρωπαϊκό σύστημα πληροφόρησης για τις δασικές πυρκαγιές EFFIS Copernicus έως και την Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021, για την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, μας παρουσιάζει η ΎΛΗ – Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του EFFIS από τη συνολική έκταση του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας που είναι 585.611 στρέμματα έχει καεί το 56% που αντιστοιχεί σε 328.258 στρέμματα.

Για τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού από τη συνολική έκταση των 509.304 στρεμμάτων, έχει καεί το 35.6% που αντιστοιχεί σε 181.276 στρέμματα.

Για την προστατευόμενη περιοχή Natura στο Καντήλι με συνολική έκταση 61.888 στεμμάτων, οι απώλειες είναι 7.224 στρέμματα που αντιστοιχούν στο 11.7% της συνολικής έκτασης.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

 

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε