Παρασκευή, 12 Απρ, 2024
Ένα φιαλίδιο με το εμβόλιο COVID-19 της Johnson & Johnson βρίσκεται σε κλινική εμβολιασμού στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, στις 15 Δεκεμβρίου 2021. (Frederic J. Brown/AFP via Getty Images)

Απολυμένοι εργαζόμενοι στην αγορά της βιομηχανίας φαρμάκου εξηγούν γιατί δεν έκαναν το εμβόλιο COVID-19

Μια μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία απέλυσε αυτή την εβδομάδα πολλούς υπαλλήλους που αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο COVID-19. Η Syneos Health είναι μια παγκόσμιας εμβέλειας εταιρεία εξωτερικής ανάθεσης φαρμακευτικών εργασιών με περίπου 28.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 110 χώρες. Συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η κατασκευάστρια εταιρεία του εμβολίου COVID-19 Johnson & Johnson/Janssen.

Ενώ η J&J απασχολεί φαρμακευτικούς αντιπροσώπους, συνάπτει επίσης συμβάσεις με τη Syneos Health για την παροχή πρόσθετων φαρμακευτικών αντιπροσώπων. Κάθε αντιπρόσωπος της Syneos αντιστοιχίζεται με έναν από την J&J και εργάζονται μαζί, πουλώντας φάρμακα σε γιατρούς και άλλους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

«Είναι η ίδια ακριβώς δουλειά, οι ίδιοι ακριβώς πελάτες, η ίδια ακριβώς αναφορά εξόδων. Όλα είναι τα ίδια, απλώς απασχολούμαστε μέσω διαφορετικών εργοδοτών. Και όμως, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εμβολιαστούμε, ενώ αυτοί όχι. Μας λένε ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά ο συνάδελφός μου στην Janssen μπορεί να είναι ανεμβολίαστος, να έχει απαλλαγή και να κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά», δήλωσε ένας αντιπρόσωπος πωλήσεων στην Epoch Times.

Δύο πρόσφατα απολυμένοι φαρμακευτικοί αντιπρόσωποι της Syneos μίλησαν με την Epoch Times υπό τον όρο της εμπιστευτικότητας, καθώς οριστικοποιούν τα εργασιακά τους επιδόματα και αναζητούν νέα εργασία.

Είπαν ότι η J&J χορηγεί μόνιμες ιατρικές και θρησκευτικές εξαιρέσεις για τους υπαλλήλους της, επιτρέποντάς τους να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά οι εξαιρέσεις της Syneos ήταν προσωρινές και ο χρόνος συμμόρφωσής τους έχει λήξει.

Οι εργαζόμενοι που υπέβαλαν αίτηση για εξαιρέσεις από τα εμβόλια έλαβαν μια επιστολή με «καλά νέα/κακά νέα» από τη Syneos στις 9 Δεκεμβρίου. Τα καλά νέα: η εταιρεία χορηγούσε προσωρινή εξαίρεση. Τα κακά νέα: Η εξαίρεση έληξε στις 31 Ιανουαρίου, μαζί με τις θέσεις εργασίας τους. Μέχρι τότε, οι εργαζόμενοι δεν επιτρεπόταν να εισέλθουν σε κανένα κτίριο της Syneos στις ΗΠΑ.

Οι εργαζόμενοι στη Φλόριντα έλαβαν διαφορετική επιστολή, με την οποία τους παραχωρήθηκε προσωρινή εξαίρεση από το εμβόλιο. Η επιστολή τους επιτρέπει να εισέρχονται σε κτίρια της Syneos στη Φλόριντα, αλλά τα κτίρια της εταιρείας εκτός της πολιτείας δεν συμπεριλαμβάνονται. Οι εξαιρέσεις τους θα επανεκτιμηθούν σε 30 ημέρες, ανέφερε η επιστολή. Όσοι βρίσκονται στη Φλόριντα προστατεύονται από νόμο της πολιτείας που καθιστά πιο περίπλοκο για τις εταιρείες να επιβάλλουν τα εμβόλια COVID-19.

Η Syneos δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό σε αυτή την ιστορία και δεν έδωσε τον αριθμό των εργαζομένων που επηρεάζονται σε αυτή την παγκόσμιας εμβέλειας εταιρεία. Πρώην εργαζόμενοι δήλωσαν ότι οι μαζικές απολύσεις γινόνται σε όλο το φάσμα της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία φαρμάκου λένε όχι

Οι εκπρόσωποι φαρμακευτικών πωλήσεων της Syneos, πολλοί από τους οποίους έχουν επιστημονικό ή υγειονομικό υπόβαθρο, παρακολουθούν μια δίμηνη φαρμακευτική σχολή όταν προσλαμβάνονται. Εκεί, διδάσκονται την επιστήμη πίσω από τα φάρμακα που πωλούν. Δεν πωλούσαν εμβόλια COVID, αλλά έχουν γνώση των φαρμακευτικών προϊόντων.

«Πολλοί από εμάς αμφισβητούσαμε τα εμβόλια επειδή δεν είχαν περάσει από τις κατάλληλες μελέτες ασφάλειας και αποτελεσματικότητας που παραδοσιακά απαιτούνται για όλα τα φάρμακα. Και επειδή είμαστε στον ιατρικό κλάδο, μέρος της δουλειάς μας είναι να συζητάμε για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα σχετικά με τα προϊόντα μας και τα προϊόντα των ανταγωνιστών μας με γιατρούς, βοηθούς γιατρούς και νοσηλευτές. Για να μην υπάρχουν δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας με αυτά τα εμβόλια COVID, πολλοί από εμάς θέλαμε να περιμένουμε», δήλωσε ένας πρώην υπάλληλος της Syneos.

Αυτοί οι υπάλληλοι δεν θεωρούσαν τα εμβόλια ως «κακά». Απλώς ήθελαν περισσότερα δεδομένα προτού λάβουν μια απόφαση. Πολλοί άνθρωποι έκαναν τις ενέσεις χωρίς να το αμφισβητήσουν.

«Η κυβέρνηση είπε κάντε το, είναι προς το συμφέρον σας και μπορείτε να επιστρέψετε στην κανονικότητα», δήλωσε ένας πρώην εργαζόμενος. «Καθώς περνούσε ο καιρός, είδαμε, προφανώς, ότι αυτά δεν είναι πραγματικά εμβόλια που σε εμβολιάζουν και σου δίνουν ανοσία. Και υπάρχουν πολλές αναφορές -και άνθρωποι που γνωρίζουμε προσωπικά- που έχουν τραυματιστεί από αυτά τα εμβόλια, οπότε υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό από εμάς που δεν τα έκανε ποτέ. Καθώς τα δεδομένα συνέχιζαν να έρχονται, δεν επρόκειτο να τα πάρουμε».

Κάποιοι είχαν ήδη κολλήσει COVID-19 και εμπιστεύονται το ανοσοποιητικό τους σύστημα, κάποιοι είχαν θρησκευτικές αντιρρήσεις.

«Ο Θεός μας έδωσε ανοσοποιητικό σύστημα και έχει ήδη αποδείξει ότι το φυσικό μας ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί, οπότε δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε ένα πειραματικό φάρμακο», δήλωσε ένας πρώην εργαζόμενος.

Ο άλλος πρώην υπάλληλος λέει ότι είναι θέμα να μην ζει κανείς με το φόβο.

«Ξέρω ότι ο COVID έχει αφαιρέσει ζωές ανθρώπων, όπως ακριβώς και η γρίπη, η πνευμονία και άλλοι ιοί. Αλλά δεν πρόκειται να κάνω ένεση στον εαυτό μου με κάτι που δεν έχει μακροπρόθεσμα δεδομένα. Δεν αισθάνομαι άνετα να είμαι ένα πείραμα για αυτές τις φαρμακευτικές εταιρείες και ο COVID έχει τόσο υψηλό ποσοστό επιβίωσης που δεν υπάρχει λόγος να το κάνω.

«Τόσος πολύς κόσμος ζει απλά μέσα στο φόβο και ζει με βάση αυτά που του λένε τα μέσα ενημέρωσης και είναι απλά ατυχές το γεγονός ότι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν πραγματικά κάποια έρευνα. Το ποσοστό επιβίωσης είναι τόσο υψηλό και είμαι τόσο υγιής, που απλά δεν έχω λόγο να φοβάμαι».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε