Δευτέρα, 20 Μαΐ, 2024

Απόπειρα εξαγοράς καταγγέλλει ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερίκος

Ο Χρήστος Τζανερίκος αποκαλύπτει ότι εκτός από τον Γεραπετρίτη τον προσέγγισε και δεύτερος κυβερνητικός παράγοντας προσφέροντας ανταλλάγματα αν τους διευκόλυνε στο «μπλόκο» του κόμματος «Έλληνες».

Εκτός από την συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη–την οποία επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου– υπήρξε και άλλο κυβερνητικό πρόσωπο που προσπάθησε να επηρεάσει τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και Πρόεδρο του Α1 Τμήματος Χρήστο Τζανερίκο, για να αποκλειστεί το κόμμα «Έλληνες» σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων dikastiko.gr.

Ο πρώην επικεφαλής του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου λέει ουσιαστικά πως πλησιάστηκε από τον Γιώργο Γεραπετρίτη για να διαφανεί η στάση του ενόψει της κρίσιμης δίκης και όταν δεν εκδήλωσε τις προθέσεις του, τότε υπήρξε νέα επικοινωνία με κυβερνητικό αξιωματούχο που του είπε να βοηθήσει προφέροντας – εμμέσως- ανταλλάγματα.

Στην πρώτη συνάντηση, «δεν είπα ούτε αν διαφωνώ ούτε αν συμφωνώ. Προφανώς λοιπόν επειδή δεν αποκόμισε κάτι από εμένα, αποφασίστηκε εν συνεχεία να έρθει η συμπληρωματική τροπολογία που μου αφαιρούσε το δικαίωμα να επιλέξω το πενταμελές συμβούλιο», αναφέρει και διερωτάται: «Αν είχαν σκοπό να τη φέρουν γιατί δεν με ενημέρωσε ο κ. υπουργός για όλα εκείνη την ημέρα;», αναφέρει ο Χ. Τζανερίκος μέσω του dikastiko.gr.

Την ίδια ώρα ρίχνει το γάντι στους καθηγητές που αναφέρθηκαν σε αντιθεσμική αντίδρασή με την δήλωσή του λέγοντας «δε θα έκανα αυτή τη δήλωση αν δεν υπήρχαν παρεμβάσεις στο έργο μου, οι οποίες εκδηλώθηκαν και με τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Αυτό είναι θεσμικό άραγε;», σημειώνει.

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Γιάννη Οικονόμου

Απάντηση έδωσε λίγο αργότερα στις νέες δηλώσεις του παραιτηθέντα αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, διαμηνύοντας ότι «δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση και δεν θα μπορούσε να υπάρξει» στην υπόθεση Κασιδιάρη.

«Το σοβαρό είναι να καταλάβουμε ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα από το Σύνταγμα και να μην παζαρεύει την αξιακή της αρχή να προστατεύσει τη δημοκρατία από οποιοδήποτε τέχνασμα έχουν εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές», τόνισε ο κ.Οικνόμου, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου.

«Θα αποκαλύψω εγώ από ποιον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα»

Μετά τις δηλώσεις του Κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Οικονόμου, που διαψεύδει όσα δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος, ο Ανώτατος Δικαστής προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες, για όσα έγιναν.

«Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην “επαφή” μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιαδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε..!»

Με πληροφορίες από το dikastiko.gr και το ieidiseis.gr

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε