Τρίτη, 18 Ιούν, 2024

«Καλήν Εσπέραν Άρχοντες» Είμαστε πραγματικά Άρχοντες;

Ακούγοντας τα σημερινά κάλαντα στον δρόμο από μικρά παιδιά που προανήγγειλαν τον ερχομό και τη γέννηση του Ιησού, κάποιες σκέψεις ήρθαν στο μυαλό μου σχετικά με το περιβάλλον και τις ηθικές αξίες των ατόμων όταν πρωτοεμφανίστηκαν αυτοί οι στίχοι, σε συνδυασμό με το περιβάλλον και τις ηθικές αξίες των ατόμων σήμερα.

Είμαστε πραγματικά άρχοντες όπως ήταν τα άτομα σε κάποιες εποχές; Αξίζουμε αυτόν τον τίτλο σήμερα; Για εμένα ο τίτλος άρχοντας δεν έχει να κάνει με την οικονομική ευχέρεια κάποιου ούτε την πιθανή προνομιούχο θέση του μέσα στην κοινωνία που του επιτρέπει να νομοθετεί και να διατάζει. Αντιθέτως, έχει να κάνει με τη συμπεριφορά και τη στάση του ατόμου.

Ένας άρχοντας είναι κάποιος που σέβεται τους άλλους, αλλά και τον εαυτό του. Όποτε έχω βρεθεί σε μια επαρχιακή πόλη ή σε κάποιο χωριό της Ελλάδας, έχω συναντήσει ηλικιωμένους ανθρώπους που βγαίνουν από το σπίτι για κάποια καθημερινή εργασία φορώντας τα επίσημα ρούχα τους και αυτό είναι κάτι που δεν προέρχεται από επίδειξη αλλά από σεβασμό στον εαυτό τους και στο κοινωνικό σύνολο. Φυσικά αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα και ένας άρχοντας δεν περιορίζεται στην εξωτερική εμφάνιση, η οποία αλλάζει όταν αλλάξει το εσωτερικό.

Ένας άρχοντας κρατά τις ηθικές αξίες του ψηλά, χωρίς να ξεπέφτει σε διάφορους πειρασμούς που μπορεί να συναντήσει και επιλέγει τον δύσκολο δρόμο αντί για το εύκολο κέρδος που μπορεί όμως να ζημιώσει τους άλλους.

Ένας άρχοντας είναι κάποιος που βοηθά τα άτομα γύρω του να βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους, νιώθοντας ένα αίσθημα ευθύνης για τους άλλους και επιθυμώντας να τους βλέπει να είναι καλά.

Ένας άρχοντας είναι καλοσυνάτος προς όλους αλλά συνάμα σκληρός με τον εαυτό του και με αυτούς που διαταράσσουν το κοινό καλό.

Είμαστε πραγματικά άρχοντες ανεξαρτήτως της οικονομικής μας κατάστασης, του περιβάλλοντος που ζούμε, των εμπειριών που έχουμε περάσει και των συμπεριφορών που λαμβάνουμε από το εξωτερικό περιβάλλον; Κρατάμε ένα υψηλό επίπεδο όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με προσβολές, αδικίες και δυσκολίες;

Αυτές ίσως είναι μερικές ερωτήσεις που πρέπει να σκεφτούμε αυτές τις γιορτινές μέρες, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε ό,τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε