Τρίτη, 29 Νοέ, 2022
Η Αναπληρώτρια Δικηγόρος των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, Όντρεϋ Στράους, μιλά στα μέσα ενημέρωσης σε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει τη σύλληψη της Γκισλέιν Μάξγουελ, της μακροχρόνιας φίλης και κατηγορούμενης συνεργάτιδας του αποθανόντος κατηγορούμενου για εμπορία ανθρώπων Τζέφρυ Έπστιν, στη Νέα Υόρκη, Ν.Υ., 2 Ιουλίου 2020. (Spencer Platt/Getty Images)

Αποσφραγίζεται κατηγορητήριο μετά τη σύλληψη της στενής συνεργάτιδας του Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ — H Βρετανή θαμώνας πολυτελών πάρτι Γκισλέιν Μάξγουελ, η πρώην φίλη και μακροχρόνια συνεργάτιδα του νεκρού εγκληματία πορνείας Τζέφρι Έπσταϊν, συνελήφθη στις 2 Ιουλίου, σύμφωνα με το FBI.

Η Μάξγουελ, η οποία έχει από καιρό κατηγορηθεί ότι βοηθούσε στην εξαπάτηση ανήλικων κοριτσιών για τον Έπσταϊν, τήρησε χαμηλό προφίλ μετά τον θάνατο του χρηματοοικονομικού συμβούλου. Πολλά φερόμενα θύματα του Έπσταϊν κατηγόρησαν την Μάξγουελ ότι τις εξαπάτησε ώστε να βρεθούν στον κύκλο διακίνησής του, όπου είπαν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από αυτόν και άλλους σε θέσεις ισχύος.

Ένας εκπρόσωπος του FBI είπε στην Epoch Times μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος ότι η Μάξγουελ συνελήφθη στις 8:30 π.μ. EST στο Μπράντφορντ του Νιού Χάμσαϊρ.

Η Μάξγουελ έζησε στο παρελθόν για χρόνια με τον Έπσταϊν και ήταν ο συχνός ταξιδιωτικός του σύντροφος σε ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Οι κατηγορίες εναντίον της Μάξγουελ δεν είχαν ποτέ οδηγήσει σε ποινικό κατηγορητήριο, μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με ένα αποσφραγισμένο κατηγορητήριο, η Μάξγουελ κατηγορήθηκε για πολλές πράξεις, συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας για να παρασύρει ανηλίκους να ταξιδέψουν για να διαπράξουν παράνομες σεξουαλικές πράξεις, παρακίνησης ανηλίκου να ταξιδέψει για να διαπράξει παράνομες σεξουαλικές πράξεις, συνωμοσία για τη μεταφορά ανηλίκων με πρόθεση να εμπλακούν σε εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα, μεταφορά ανηλίκου με πρόθεση εγκληματικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δύο κατηγορίες ψευδορκίας.

«Από τουλάχιστον το 1994, έως και τουλάχιστον το 1997, η Μάξγουελ βοήθησε, διευκόλυνε και συνέβαλε στην κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών από τον Τζέφρι Έπσταϊν, μεταξύ άλλων, βοηθώντας τον Έπσταϊν να στρατολογήσει, να εξαπατήσει και τελικά να κακοποιήσει θύματα για τα οποία οι Μάξγουελ και Έπσταϊν γνώριζαν ότι είναι κάτω των 18 ετών», αναφέρει το κατηγορητήριο.

Η Λόρα Μέννινγκερ δικηγόρος της Μάξγουελ, δεν απάντησε αμέσως σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για σχόλιο από την Epoch Times. Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 35 ετών.

Μετά τον θάνατο του  Έπσταϊν το 2019, ο Τζέφερι Γκρέκο, δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης της Νέας Υόρκης και πρώην εισαγγελέας, δήλωσε στην Epoch Times ότι η Μάξγουελ θα μπορούσε ενδεχομένως να κατονομάσει άλλους συνδεδεμένους με τον οικονομικό σύμβουλο.

«Πέφτει πλέον. Θα τους πάρει κάτω όλους μαζί της», είχε πει τότε ο Γκρέκο. «Θα την ρωτήσουν: ‘Σε ποιον άλλον δώσατε αυτά τα κορίτσια;’ Νομίζω ότι θα αρχίσει να μιλά».

«Θυμηθείτε, είναι απλά κομμάτια ενός παζλ, οπότε μπορεί να μην γνωρίζει τα πάντα. Αλλά πρόκειται να τη χρησιμοποιήσουν για να εντοπίσουν τους ανθρώπους σε αυτά τα πάρτι, οπότε αν μπορεί να πει: ‘Ήμουν εκεί την τάδε μέρα … και αυτός ο γερουσιαστής και ο τάδε ήταν εκεί’, θα ήταν αρκετό για αυτούς για να τους εμπλέξουν».

Ο Έπσταϊν έδινε συχνά πάρτι στο αρχοντικό του στο Upper East Side στη Νέα Υόρκη. Το ακίνητο, στο οποίο μετακόμισε το 1996 και αποτιμήθηκε στα $77 εκατομμύρια, μεταφέρθηκε το 2011 σε μια εταιρεία του Έπσταϊν για 0$. Το επταόροφο κτίριο βρίσκεται στην East 71st Street, μεταξύ των λεωφόρων Πέμπτη και Μάντισον.

Σχεδόν 2.000 σελίδες εγγράφων σχετικά με τον Έπσταϊν αποσφραγίστηκαν στις 9 Αυγούστου 2019, αποκαλύπτοντας ισχυρισμούς εναντίον ορισμένων πλουσίων και ισχυρών ατόμων. Τα έγγραφα του δικαστηρίου, από αγωγή από μια γυναίκα που κατηγόρησε τον Έπσταϊν, την Βιρτζίνια Τζιούφρι, αναφέρουν ονόματα που φέρεται να εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης του Έπστιν και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ρόλο που έπαιξε η Μάξγουελ.

Σε μια κατάθεση του 2016, η Τζιούφρι ισχυρίστηκε η Μάξγουελ την οδήγησε σε σεξουαλικές πράξεις με ορισμένους άνδρες σε θέσεις ισχύος.

Η Μάξγουελ χαρακτηρίστηκε σε αγωγή από άλλο θύμα του Έπσταϊν, την Σάρα Ράνσομ, ως η «υψηλότερη εργαζόμενη» της φερόμενης επιχείρησης πορνείας του Έπσταϊν. Επέβλεπε και εκπαίδευε άτομα που θα έψαχναν θύματα, ανέπτυξε σχέδια εξαπάτησης, και βοήθησε στην απόκρυψη της δραστηριότητας από την αστυνομία, σύμφωνα με την αγωγή.

Η Αναπληρώτρια Δικηγόρος των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, Όντρεϋ Στράους δήλωσε σε δήλωση ότι η ίδια η Μάξγουελ συμμετείχε επίσης στη σεξουαλική κακοποίηση μικρών παιδιών.

«Η Μάξγουελ προσέλκυσε ανήλικα κορίτσια, τα ώθησε να την εμπιστευτούν και στη συνέχεια τα παρέδωσε στην παγίδα που είχαν στήσει αυτή και ο Τζέφρι Έπσταϊν», είπε σε δήλωση. «Προσποιούνταν ότι ήταν γυναίκα που μπορούσαν να εμπιστευτούν. Μετά, τα έβαζε να κακοποιούνται σεξουαλικά από τον Έπστιν και, σε ορισμένες περιπτώσεις, από την ίδια την Μάξγουελ».

Ο  Έπσταϊν βρέθηκε νεκρός σε ομοσπονδιακό κέντρο κράτησης στη Νέα Υόρκη το περασμένο καλοκαίρι εν αναμονή της δίκης του με κατηγορίες σεξουαλικής διακίνησης. Η αστυνομία ονόμασε το συμβάν αυτοκτονία.

Σε δήλωση της 10ης Αυγούστου 2019, ο τότε Εισαγγελέας του Έθνους Τζόφφρυ Μπέρμαν δήλωσε ότι η εγκληματολογική έρευνα σχετικά με την διακίνηση ανθρώπων και τις κατηγορίες συνωμοσίας κατά του Έπσταϊν «παραμένει σε εξέλιξη».

Ο Μπέρμαν απολύθηκε πρόσφατα από τον ρόλο του από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αφότου αρνήθηκε να παραιτηθεί από τον ρόλο του μετά την αντικατάστασή του, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα Γουίλιαμ Μπαρ.

Το Associated Press συνέβαλε σε αυτό το άρθρο. 

Ακολουθήστε τον Bowen στο Twitter: @BowenXiao_

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε