Παρασκευή, 12 Απρ, 2024
(EPA/HANNIBAL HANSCHKE)

Άρματα μάχης θα παραδώσει η Γερμανία στην Ουκρανία μέχρι τα τέλη Ιουλίου

Η γερμανική βιομηχανία όπλων Rheinmetall ετοιμάζει τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) για να παραδοθούν στην Ουκρανία και χθες Τρίτη ανακοίνωσε πως έλαβε παραγγελία για ακόμη είκοσι Marder από το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.

Θα παραδοθούν στο Κίεβο ως τα τέλη Ιουλίου, διευκρίνισε η βιομηχανία.

Έχουν ήδη παραδοθεί σαράντα τέτοια οχήματα, τα είκοσι από τη Ράινμεταλ, ισάριθμα από τα αποθέματα της Μπούντεσβερ, του γερμανικού στρατού. Η βιομηχανία προσφέρει άλλα 60, που όμως θα πρέπει πρώτα να ανακαινιστούν και να επανεξοπλιστούν.

Τα Μάρντερ, τα ΤΟΜΑ του γερμανικού στρατού από τα χρόνια του 1970, σταδιακά αντικαθίστανται από τον πιο σύγχρονο τύπο Puma. Η Ράινμεταλ ετοιμάζει παροπλισμένα τέτοια οχήματα, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία.

Η ίδια εταιρεία παράγει τα βαριά άρματα μάχης Leopard, δεκάδες από τα οποία βρίσκονται πλέον στα πεδία των μαχών.

Στα τέλη του Ιουλίου εξάλλου αναμένεται να παραδοθεί η πρώτη παρτίδα 10.000 πυρομαχικών 35 χιλιοστών για τα Gepard, τεθωρακισμένα εξοπλισμένα με δίδυμα αντιαεροπορικά πυροβόλα και ραντάρ. Η Ράινμεταλ έχει λάβει παραγγελία για την προμήθεια 300.000 πυρομαχικών.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε