Κυριακή, 02 Οκτ, 2022
Ένα κιόσκι πληροφοριών για το Φάλουν Γκονγκ, μετά από βανδαλισμό στο Μονγκ Κοκ, Χονγκ Κονγκ, 20 Δεκεμβρίου 2020. (Song Bilung/The Epoch Times)

Άτομα ύποπτα για δεσμούς με το Πεκίνο βανδαλίζουν ενημερωτικό κιόσκι ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ στο Χονγκ Κονγκ

Στο Χονγκ Κονγκ, η ασφάλεια των τοπικών ασκουμένων της πνευματικής άσκησης του Φάλουν Γκονγκ βρίσκεται και πάλι σε κίνδυνο, μετά από βανδαλισμούς πολλών από τα κιόσκια πληροφόρησης σε πεζοδρόμια, από άτομα με ύποπτους δεσμούς με το κινεζικό καθεστώς.

Το αν θα μπορούσαν να συνεχίσουν ελεύθερα να ασκούν το πιστεύω τους έγινε ζήτημα, από τότε που το Πεκίνο επέβαλε τον αυταρχικό νόμο «εθνικής ασφάλειας» στο Χονγκ Κονγκ στα τέλη Ιουνίου. Ο νόμος τιμωρεί αόριστα εγκλήματα, όπως ανατροπή και συμπαιγνία, με μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το Φάλουν Γκονγκ, επίσης γνωστό ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια άσκηση που επικεντρώνεται σε ασκήσεις διαλογισμού και ηθικές διδασκαλίες που βασίζονται στην αλήθεια, καλοσύνη, και ανεκτικοτητα. Εν μέσω της αυξανόμενης δημοτικότητας του Φάλουν Γκονγκ στην κομμουνιστική Κίνα, το κινεζικό καθεστώς, φοβούμενο ότι η άσκηση θα απειλούσε την ιδεολογία και εξουσία του, ξεκίνησε μια εκστρατεία καταστολής τον Ιούλιο του 1999.

Εκατομμύρια ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έχουν φυλακιστεί, ή έχουν κλειστεί σε στρατόπεδα εργασίας και άλλες εγκαταστάσεις στην Κίνα, με εκατοντάδες χιλιάδες να βασανίζονται υπό κράτηση, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών για το Φάλουν Ντάφα.

Αν και το Χονγκ Κονγκ, ως κινεζική, αλλά ξεχωριστή επικράτεια, σέβεται τη θρησκευτική ελευθερία, από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για την «ασφάλεια», οι κάτοικοι αναρωτιούνταν αν οι αρχές του Πεκίνου θα χρησιμοποιήσουν σύντομα τις ίδιες τακτικές όπως και στην κομμουνιστική Κίνα για να καταπνίξουν αντιφρονούντες, όπως δικηγόρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επικεφαλής μη κρατικών εκκλησιών, και ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, με ψεύτικες κατηγορίες, όπως της «υπονόμευσης κρατικής εξουσίας».

Ο Σύνδεσμος Φάλουν Ντάφα του Χονγκ Κονγκ εξέφρασε στο παρελθον την ανησυχία ότι οι τοπικοί ασκούμενοι θα μπορούσαν να «συλληφθούν και να κακοποιηθούν με αβάσιμους ισχυρισμούς, ανά πάσα στιγμή» σύμφωνα με τον νόμο «εθνικής ασφάλειας».

Βανδαλισμός

Σε απάντηση στην δίωξη που διαπράττεται στην κομμουνιστική Κίνα, ασκούμενοι σε πολλές χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει κιόσκια σε δημόσιους χώρους για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττει το Πεκίνο εναντίον ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα.

Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τα κιόσκια πληροφόρησης του Φάλουν Γκονγκ που δημιουργήθηκαν σε τρεις περιοχές του Χονγκ Κονγκ – Causeway Bay, Tsim Sha Tsui και Mong Kok – καθώς και ένα κιόσκι κοντά στον δημοφιλή τουριστικό χώρο Ναό Γουόνγκ Τάι Σιν, υπέστησαν βανδαλισμό. Παρόμοια περιστατικά συνέβησαν επίσης νωρίτερα αυτόν τον μήνα και τον Σεπτέμβριο.

Περίπου το μεσημέρι στις 19 Δεκεμβρίου, ένα άτομο έσπρωξε και πέταξε στο έδαφος αρκετούς ενημερωτικούς πίνακες στο κιόσκι του Causeway Bay, προτού φύγει προς την κατεύθυνση ενός κοντινού εμπορικού κέντρου, σύμφωνα με έναν ασκούμενο του Φάλουν Γκονγκ που βρισκόταν στο κιόσκι.

Πανό με τις λέξεις «Ο Ουρανός καταστρέφει το ΚΚΚ» και «Ο Ουρανός προστατεύει τους Κινέζους» έχει υποστεί βανδαλισμό με μαύρο μελάνι στο Μονγκ Κοκ, Χονγκ Κονγκ, 20 Δεκεμβρίου 2020. (Song Bilung/The Epoch Times)

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ένας άντρας που φορούσε μάσκα και καπέλο κατέστρεψε πολλούς πίνακες και πανό στο κιόσκι κοντά στον ναό Γουόνγκ Τάι Σιν. Ένας ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ με επώνυμο Τζουάνγκ, βιντεοσκόπησε το περιστατικό. Ο άντρας τελικά έφυγε παίρνοντας μαζί του μερικά από τα πανό που είχε χαλάσει.

Σύμφωνα με τον Τζουάνγκ, ο άντρας είχε προφορά της ηπειρωτικής χώρας όταν μίλησε. Η τοπική αστυνομία κλήθηκε στη σκηνή και οι αστυνομικοί πήραν φωτογραφίες για να συλλέξουν στοιχεία.

Το μεσημέρι της Κυριακής, ένας άντρας εμφανίστηκε στο κιόσκι του Tsim Sha Tsui. Έσπασε έναν από τους στύλους και έριξε πίνακες στον κοντινό λιμένα Βικτωρίας. Μια ασκούμενη με επώνυμο Τσεν προσπάθησε να διώξει τον άντρα, αλλά τελικά έφυγε παίρνοντας ακόμα έναν στύλο.

Οι αστυνομικοί βοήθησαν να ανακτηθούν οι πινακίδες που ρίχτηκαν στην θάλασσα αφότου κλήθηκαν στην τοποθεσία.

Περίπου στην 1:10 μ.μ. τοπική ώρα την Κυριακή, αρκετά άτομα εμφανίστηκαν στο κιόσκι του Mong Kok, ψεκάζοντας μαύρο μελάνι σε αρκετούς ενημερωτικούς πίνακες. Ένας τοπικός ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ, ο οποίος βρίσκεται τακτικά στο περίπτερο, είπε ότι άνθρωποι εμφανίζονταν για να τους παρενοχλούν για αρκετές ημέρες πριν από την Κυριακή. Μια φορά, ένα άτομο φώναξε στους ασκούμενους, λέγοντας «θα καταλήξουν στη φυλακή αργά ή γρήγορα».

Κατάκριση

Η Σάρα Λιάνγκ, πρόεδρος της Ένωσης Φάλουν Ντάφα του Χονγκ Κονγκ, καταδίκασε τους βανδάλους, οι οποίοι πιστεύει ότι έχουν δεσμούς με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ). Κάλεσε τους πολίτες του Χονγκ Κονγκ να δώσουν προσοχή σε ό,τι συνέβη στις δραστηριότητες του Φάλουν Γκονγκ στο Χονγκ Κονγκ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ελευθερία λόγου της πόλης.

Ο συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος του Χονγκ Κονγκ Κουόκ Τσοκ-κιν, ο οποίος έχει κάνει δημιουργήσει όνομα για τον εαυτό του τοπικά ως «βασιλιάς των αγωγών» για την υποβολή νομικών αγωγών στις κυβερνητικές πολιτικές, δήλωσε ότι οι τοπικοί νόμοι επιτρέπουν στους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ να στήνουν κιόσκια στο πεζοδρόμιο.

Το Άρθρο 32 του μικρού συντάγματος του Χονγκ Κονγκ, ο Βασικός Νόμος, ορίζει ότι «οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ θα πρέπει να έχουν ελευθερία θρησκευτικής πίστης και ελευθερία να κηρύττουν και να διεξάγουν και να συμμετέχουν σε θρησκευτικές δραστηριότητες δημόσια».

Ο Κουόκ είπε ότι πιστεύει πως οι πρόσφατες πράξεις βανδαλισμού έχουν να κάνουν με το κινεζικό καθεστώς που δεν θέλει ο κόσμος να μαθαίνει για τη δίωξή του εναντίον των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα.

Επιπλέον, ο Κουόκ παρότρυνε επίσης τους κατοίκους να μιλάνε ή να αναφέρουν τυχόν περιστατικά στην αστυνομία προκειμένου να διαφυλάξουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε