Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Η Ιαπωνία, ως προεδρεύουσα φέτος χώρα της G7, θα ηγηθεί της συζήτησης της G7 για την υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης.

Αξιωματούχοι της G7 θα συναντηθούν για 1η φορά για να συζητήσουν για την τεχνητή νοημοσύνη

Αξιωματούχοι της Ομάδας των Επτά (G7) θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα για να εξετάσουν τα ζητήματα που θέτουν εργαλεία παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), όπως το ChatGPT, ανακοίνωσε σήμερα η Ιαπωνία.

Οι ηγέτες της G7, στην οποία περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, χώρες της ΕΕ και η Ιαπωνία, συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να δημιουργήσουν διακυβερνητικό φόρουμ με την ονομασία “Διαδικασία της Χιροσίμα για την AI” για να συζητήσει ζητήματα που άπτονται των γρήγορα αναπτυσσόμενων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι της G7 θα έχουν την πρώτη συνάντησή τους εργασίας για την τεχνητή νοημοσύνη στις 30 Μαΐου και θα εξετάσουν ζητήματα, όπως η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, η παραπληροφόρηση και ο τρόπος ρύθμισης της τεχνολογίας, δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνιών της Ιαπωνίας Τακεάκι Ματσουμότο.

Η συνάντηση αυτή γίνεται καθώς σε όλον τον κόσμο οι ρυθμιστικές αρχές για την τεχνολογία αξιολογούν τον αντίκτυπο δημοφιλών υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης, όπως η εφαρμογή ChatGPT της υποστηριζόμενης από την Microsoft εταιρείας OpenAI.

Η ΕΕ πλησιάζει στην θέσπιση της πρώτης παγκοσμίως σημαντικής νομοθεσίας για την τεχνητή νοημοσύνη, εμπνέοντας άλλες κυβερνήσεις να εξετάσουν ποιοι κανόνες θα πρέπει να εφαρμόζονται στα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

Η Ιαπωνία, ως προεδρεύουσα φέτος χώρα της G7, “θα ηγηθεί της συζήτησης της G7 για την υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης”, συνέχισε ο Ματσουμότο, προσθέτοντας ότι το φόρουμ ευελπιστεί να καταλήξει σε προτάσεις για τους αρχηγούς κρατών ως το τέλος του έτους.

Κατά την σύνοδο κορυφής της G7 την περασμένη εβδομάδα στη Χιροσίμα, οι ηγέτες της ζήτησαν επίσης την ανάπτυξη και υιοθέτηση διεθνών τεχνικών προτύπων για να διατηρηθεί “αξιόπιστη” και “σύμφωνη με τις κοινές δημοκρατικές μας αξίες” η τεχνητή νοημοσύνη.

Η ομάδα εργασίας της G7 για την τεχνητή νοημοσύνη θα ζητήσει τη συμβολή του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), κατέληξε ο Ματσουμότο σε τακτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε