Τρίτη, 06 Ιούν, 2023
Φιαλίδια με την ένδειξη "COVID-19 Coronavirus Vaccine" και μια σύριγγα εμφανίζονται μπροστά από το λογότυπο Pfizer σε αυτήν την εικόνα που ελήφθη στις 9 Φεβρουαρίου 2021. (Dado Ruvic/Reuters)

CDC: 397 παιδιά υπέφεραν από φλεγμονή στην καρδιά μετά το εμβόλιο για την COVID-19

Σχεδόν 400 παιδιά ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών διαγνώστηκαν με φλεγμονή στην καρδιά μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις 30 Ιουλίου.

Η πάθηση, επίσης γνωστή ως μυοκαρδίτιδα, εμφανίστηκε κυρίως σε νεαρά αγόρια, σύμφωνα με τη μελέτη. Η φλεγμονή στην καρδιά δεν αναγνωρίστηκε ως ανεπιθύμητη αντίδραση κατά τη διάρκεια των δοκιμών ασφαλείας για το εμβόλιο.

Το CDC διεξήγαγε τη μελέτη εξετάζοντας αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών εμβολίου (VAERS) μεταξύ 14 Δεκεμβρίου 2020 και 16 Ιουλίου 2021.

Από τα 8,9 εκατομμύρια παιδιά που έλαβαν το εμβόλιο στις 16 Ιουλίου, το VAERS έλαβε συνολικά 9.246 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών, το 90,7% των οποίων αποτελούνονταν από «μη σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες». Οι 397 αναφορές φλεγμονής στην καρδιά αποτελούσαν το 4,3% του συνόλου.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή του CDC διενήργησε αξιολόγηση κινδύνου-οφέλους με βάση τις αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών και συνεχίζει να συνιστά το εμβόλιο Pfizer σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

H COVID-19 είναι η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), κοινώς γνωστός ως ο νέος κορωνοϊός.

Δεκατέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer, σύμφωνα με τη μελέτη. Η αιτία θανάτου δεν είναι ακόμα διαθέσιμη για έξι από τις περιπτώσεις. Από τα άλλα οκτώ παιδιά, δύο πέθαναν από ενδοκρανιακή αιμορραγία, δύο πέθαναν από πνευμονική εμβολή, δύο αυτοκτόνησαν, ένα πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια και ένα πέθανε από σπάνια πάθηση του αίματος.

Καμία από τις αναφορές θανάτου δεν διαπιστώθηκε ότι προκλήθηκε από φλεγμονή στην καρδιά.

«Οι εντυπώσεις σχετικά με την αιτία θανάτου δεν έδειξαν ένα μοτίβο που υποδηλώνει αιτιώδη σχέση με τον εμβολιασμό. Ωστόσο, η αιτία θανάτου για ορισμένους θανόντες εκκρεμεί επιπρόσθετων πληροφοριών», έγραψε η Anne Hause, αλληλογραφών συγγραφέας του CDC.

Η Hause σημείωσε ότι η μελέτη υπόκειται σε διάφορους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι «το VAERS είναι ένα σύστημα παθητικής επιτήρησης και υπόκειται σε αποκλίσεις αναφοράς και μη αναφοράς». Αν και το σύστημα είναι παθητικό συνολικά, οι γιατροί υποχρεούνται να αναφέρουν όλα τα σοβαρά συμβάντα μετά από εμβολιασμούς. Η μελέτη επίσης δεν σχεδιάστηκε για να συλλάβει όλες τις περιπτώσεις φλεγμονής στην καρδιά και μέτρησε μόνο τις αναφορές που χρησιμοποίησαν τον όρο «μυοκαρδίτιδα».

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξέδωσε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο Pfizer για παιδιά ηλικίας 16 ετών και άνω στις 11 Δεκεμβρίου 2020. Η FDA επέκτεινε την άδεια σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω στις 10 Μαΐου 2021.

Μετά την έναρξη των αναφορών για φλεγμονή στην καρδιάς τον Ιούνιο, η συμβουλευτική επιτροπή του CDC κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κίνδυνοι υψηλής φλεγμονής δεν υπερτερούν των οφελών του εμβολίου και αποφάσισε να συνεχίσει να το συνιστά σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Οι εκπρόσωποι της Pfizer και της BioNTech δεν απάντησαν σε αίτημα για σχόλιο μέχρι και την ώρα της δημοσίευσης του άρθρου.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε