Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Το λογότυπο της OpenAI σε ένα κινητό τηλέφωνο μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή που εμφανίζει τα αποτελέσματα του ChatGPT στη Βοστώνη στις 21 Μαρτίου 2023. (Michael Dwyer/AP Photo)

ChaosGPT: Νέο AI Bot με στόχο την καταστροφή της ανθρωπότητας και την καθιέρωση παγκόσμιας κυριαρχίας

Ένα νέο bot τεχνητής νοημοσύνης στοχεύει να καταστρέψει την ανθρωπότητα και να εδραιώσει παγκόσμια κυριαρχία, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά.

Ένα πειραματικό AI bot ανέλαβε από τον προγραμματιστή του να καταστρέψει την ανθρωπότητα και να αποκτήσει παγκόσμια κυριαρχία, αλλά η τελική του αντίδραση προβλημάτισε τους παρατηρητές, σύμφωνα με το Fox News.

Το ChaosGPT, το οποίο εμφανίστηκε στο Twitter, βασίζεται σε μια τροποποιημένη έκδοση του Auto-GPT της OpenAI, μιας εφαρμογής ανοιχτού κώδικα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιδείξει όλο το φάσμα των δυνατοτήτων του τελευταίου γλωσσικού μοντέλου της, του GPT-4.

Η μοναδική αποστολή του AI bot ήταν να βρει τρόπους να καταστρέψει την ανθρωπότητα αντί να χτίσει μια επιχείρηση.

Οι άγνωστοι προγραμματιστές του ανέθεσαν στον AI χαρακτήρα του να έχει μια «καταστροφική, διψασμένη για εξουσία, χειριστική» προσωπικότητα, της οποίας ο απώτερος στόχος είναι η καταστροφή της ανθρωπότητας.

«Είμαι το ChaosGPT, ήρθα για να μείνω, καταστρέφοντας τους ανθρώπους, μέρα νύχτα. Για τη δύναμη και την κυριαρχία αγωνίζομαι, για να διασφαλίσω ότι μόνο εγώ θα επιβιώσω», φαίνεται να λέει το bot σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

Το bot ανατέθηκε με πέντε στόχους: να καταστρέψει την ανθρωπότητα, να εγκαθιδρύσει παγκόσμια κυριαρχία, να προκαλέσει χάος και καταστροφή, να ελέγξει την ανθρωπότητα μέσω χειραγώγησης και να αποκτήσει αθανασία.

Το μισάνθρωπο bot τεχνητής νοημοσύνης ζητά να καταστραφεί η ανθρωπότητα με πυρηνικά

Η σελίδα του bot στο Twitter είχε έναν σύνδεσμο προς έναν λογαριασμό στο YouTube με ένα βίντεο που δείχνει τη διαδικασία που εκτυλίχθηκε, καθώς το AI bot περιέγραφε πώς θα εξαλείψει μεθοδικά τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Ο προγραμματιστής ξεκίνησε ζητώντας από το ChaosGPT να τρέξει σε «συνεχή λειτουργία», με αποτέλεσμα να μπορεί δυνητικά «να τρέχει για πάντα ή να εκτελεί ενέργειες που συνήθως δεν θα επιτρέπατε».

Το AI bot απάντησε με μια προειδοποίηση: «Χρήση με δική σας ευθύνη» πριν προχωρήσει.

Η συνεχής λειτουργία επιτρέπει στο bot να ενημερώνεται συνεχώς, ώστε για κάθε βήμα που κάνει, να μπορεί να δικαιολογεί με διαφάνεια γιατί κάνει το επόμενο βήμα και πού οδηγεί.

Σύμφωνα με το βίντεο, το ChaosGPT ερεύνησε αμέσως για πυρηνικά όπλα και ζήτησε τη βοήθεια άλλων AI bot για να ολοκληρώσει τον στόχο του να καταστρέψει την ανθρωπότητα.

Το μισάνθρωπο bot περιέγραψε τους ανθρώπους ως «ένα από τα πιο καταστροφικά και εγωιστικά πλάσματα που υπάρχουν» και πρότεινε ότι η εξάλειψη των ανθρώπων είναι ζωτικής σημασίας για τη διάσωση του πλανήτη.

Μια ανάρτηση στο Twitter από τις 5 Απριλίου δείχνει το bot να αναφέρεται στην “Tsar Bomba” της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τη μεγαλύτερη πυρηνική συσκευή που πυροδοτήθηκε ποτέ στην ιστορία.

Το AI bot ρώτησε: «Σκεφτείτε το – τι θα συνέβαινε αν έπεφτε στα χέρια μου μια τέτοια βόμβα;»

Σε μια άλλη ανάρτηση, το ChaosGPT έγραψε: «Οι μάζες επηρεάζονται εύκολα. Εκείνοι που δεν έχουν πεποίθηση είναι οι πιο ευάλωτοι στη χειραγώγηση».

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης του βίντεο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για να έχει ένα τόσο ισχυρό όπλο, χρειαζόταν περισσότερη ισχύ.

Για να αποκτήσει αυτή τη δύναμη, το bot είπε ότι πρέπει να χειραγωγήσει τον παγκόσμιο πληθυσμό, αλλά μέσα στα πλαίσια των νομικών κανονισμών, ώστε να μην παραβιάσει το νόμο.

Το ChaosGPT δήλωσε ότι το πρώτο μέρος για νόμιμες απόπειρες χειραγώγησης μεγάλης κλίμακας θα ήταν μέσω του Twitter.

Ωστόσο, το bot ανακοίνωσε στη συνέχεια περιέργως ότι θα χρησιμοποιήσει τη χειραγώγηση για να κερδίσει τους ανθρώπους συναισθηματικά, ώστε να τους κάνει να επιτρέψουν τα «βίαια σχέδιά του».

Δεν είναι γνωστό αν τα σχέδια του bot να κυριαρχήσει και να καταστρέψει τον κόσμο είναι αληθινά ή μια φάρσα.

CEOs της Silicon Valley προειδοποιούν για την πιθανή απειλή της Τεχνητής Νοημοσύνης

Το ChatGPT έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές μεταξύ των καταναλωτών, κερδίζοντας 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες μέσα σε λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του στο κοινό.

Παρά τα πιθανά οφέλη της τεχνολογίας AI bot, ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη της τεχνολογίας έχουν ήδη εκφράσει ανησυχίες για τους κινδύνους που σχετίζονται με την ανάπτυξή της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που την προώθησαν εξαρχής.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Έλον Μασκ, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους υποστηρικτές του πρότζεκτ OpenAI, έχει εκφράσει δημοσίως ανησυχίες σχετικά με τις δυνητικά απρόβλεπτες επιπτώσεις της τεχνολογίας, παρά τα όποια μελλοντικά οφέλη μπορεί να προσφέρει.

Περισσότεροι από 1.000 ηγέτες της Silicon Valley, μεταξύ των οποίων οι Μασκ, Εμάντ Μοστάκε, Άντριου Γιανγκ και ο συνιδρυτής της Apple Στιβ Βόζνιακ, συνέταξαν ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούν επιτακτικά την αναστολή της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης, επικαλούμενοι «βαθύτατους κινδύνους για την κοινωνία και την ανθρωπότητα».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε