Κυριακή, 02 Οκτ, 2022
Φάκελοι που περιείχαν ψηφοδέλτια στην επαρχία Γκουίνετ, καθώς εργαζόμενοι αρχίζουν την δεύτερη καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο Λώρενσβιλ, Τζα., 13 Νοεμβρίου 2020. (Megan Varner/Getty Images)

Χιλιάδες στην Τζόρτζια ψήφισαν με διευθύνσεις ταχυδρομείων και εταιρειών, παρουσιάζοντάς τες ως κατοικίες, λέει ερευνητής

Χιλιάδες άνθρωποι εγγράφηκαν και ψήφισαν στην Τζόρτζια χρησιμοποιώντας διευθύνσεις ταχυδρομείων ή εταιρειών, αλλά κάνοντάς τες να μοιάζουν με διευθύνσεις κατοικιών, σύμφωνα με έναν πρώην εργαζόμενο στην εκστρατεία Τραμπ, η ομάδα του οποίου ανέλυσε τα εκλογικά δεδομένα των ψηφοφόρων της πολιτείας.

Οι διευθύνσεις που υπάρχουν στα εκλογικά αρχεία περιλαμβάνουν πληροφορίες που δεν βγάζουν νόημα για τις πραγματικές τοποθεσίες, αλλά στο χαρτί έκαναν τις διευθύνσεις να μοιάζουν σαν διευθύνσεις κατοικιών, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από τον Ματ Μπρέιναρντ, πρώην διευθυντή δεδομένων και στρατηγικής για την εκλογική εκστρατεία του 2016, του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Τζόρτζια: Εντοπίσαμε πάνω από χίλια ψηφοδέλτια πρώιμης/εξ αποστάσεως συμμετοχής, που κατατέθηκαν από άτομα των οποίων οι καταγεγραμμένες διευθύνσεις είναι στην πραγματικότητα σε ταχυδρομεία, στην UPS, και σε τοποθεσίες της FedEx [εταιρείες μεταφορών και ταχυδρομείου], και μεταμφιέζουν σκόπιμα τους αριθμούς γραμματοκιβωτίων ως ‘Διαμέρισμα’, ‘Μονάδα’, κλπ.», είπε σε ανάρτηση στο Τουίτερ στις 22 Νοεμβρίου.

Δημοσίευσε ένα δείγμα 15 τέτοιων καταγεγραμμένων διευθύνσεων σε ανάρτηση στο Τουίτερ στις 24 Νοεμβρίου.

«Με μια μόνο μερική εξέταση της πολιτείας», είπε, η ομάδα επίσης ανακάλυψε «χίλια ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν από αυτούς που είχαν γραφτεί με διευθύνσεις μη κατοικιών, με τελείως εταιρικές διευθύνσεις, επίσης μεταμφιεσμένες με ‘Διαμέρισμα’ κλπ.»

Πρόσθεσε ότι αυτές ήταν «οι διευθύνσεις διαμονής, όχι διευθύνσεις από όπου έγινε η ταχυδρομική αποστολή» τις οποίες οι ψηφοφόροι είχαν γράψει.

Σχεδόν όλοι αυτοί που «μεταμφίεσαν μια διεύθυνση ταχυδρομείου ως την διεύθυνση κατοικίας τους» χρησιμοποίησαν την επιστολική [ταχυδρομική] – ή άλλου τύπου εξ αποστάσεως – ψήφο για να ψηφίσουν, είπε.

Ο εκλογικός νόμος της Τζόρτζια λέει ότι «ο τόπος διαμονής κάθε ατόμου θα πρέπει να θεωρείται πως είναι εκεί όπου η διαβίωση ενός ανθρώπου είναι μόνιμα εγκατεστημένη, χωρίς κάποια τρέχουσα πρόθεση αλλαγής τόπου.»

Οποισδήποτε «δίνει εν γνώσει του ψευδείς πληροφορίες όταν εγγράφεται ως ψηφοφόρος» μπορεί να κατηγορηθεί με κακούργημα και να τεθεί στην φυλακή για έως και 10 χρόνια ή να του επιβληθεί πρόστιμο έως και $100.000, λέει ο νόμος.

Το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών της Τζόρτζια δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού.

Ο Τραμπ βρίσκεται πίσω από τον αντίπαλό του, πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, για λιγότερες από 13.000 ψήφους στην Τζόρτζια.

Άλλα ευρήματα

Η ομάδα του Μπρέιναρντ βρήκε επίσης περίπου 1.400 ψηφοφόρους στην Πενσυλβάνια που είχαν γράψει ταχυδρομικές διευθύνσεις ως διευθύνσεις διαμονής, είπε.

Ο Μπρέιναρντ είχε αναφέρει πριν μέρες ότι μεγάλα ποσοστά καταγεγραμμένων Ρεπουμπλικανών σε πολλές κρίσιμες πολιτείες είπαν πως απέστειλαν τα ταχυδρομικά τους ψηφοδέλτια, παρ΄όλο που τα στοιχεία των πολιτειών δείχνουν ότι δεν πήραν αυτά τα ψηφοδέλτια.

Από τους 1.137 ψηφοφόρους της Ρεπουμπλικανικής ένωσης στην Πενσυλβάνια που έλαβαν τηλεφωνική κλήση και αιτήθηκαν ένα ψηφοδέλτιο [ώστε να μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές] σχεδόν 42 τοις εκατό είπαν ότι απέστειλαν το ψηφοδέλτιο πίσω προς συμμετοχή στις εκλογές, αλλά τα δεδομένα της πολιτείας δείχνουν ότι αυτά τα ψηφοδέλτια δεν ελήφθησαν ούτε προσμετρήθηκαν, είπε.

Το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών της Πενσυλβάνια δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού.

Στην Αριζόνα, 50 τοις εκατό των Ρεπουμπλικανών [μελών της Ρεπουμπλικανικής ένωσης] ψηφοφόρων που έλαβαν τηλεφωνικές κλήσεις είπαν τα ίδια πράγματα, όπως και το 44 τοις εκατό στην Τζόρτζια, σχεδόν 33 τοις εκατό στο Μίσιγκαν, και 20 τοις εκατό στο Ουισκόνσιν.

Στην Πενσυλβάνια, πάνω από 160.000 μη καταμετρημένα ταχυδρομικά ψηφοδέλτια ζητήθηκαν από ή στο όνομα Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων.

Ο Μπρέιναρντ είπε ότι σύντομα θα εκδώσει μια επίσημη καταγραφή των ευρημάτων του.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε